Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 30 210
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Аз за болницата съм взела пак Памперс ПРИМА Премиум Кер, най-вероятно и нататък от тях ще взимам. В бебешките борси из Варна вървят около 21 лева пакет от 50 броя.

# 361
  • Под кленовите дървета
Явно се готвят основни промени в закона за помощи за деца.
http://www.slideshare.net/pressmlsp/zspd-2015-ikg

# 362
  • Бургас
Явно се готвят основни промени в закона за помощи за деца.
http://www.slideshare.net/pressmlsp/zspd-2015-ikg

Време беше!

# 363
  • Пловдив
И в крайна сметка пак голяма част от населението няма да може все още да се ''облагодетелства'' с детски надбавки до края на годината,заради превишаване на дохода от 2-5 лв .Надявам се поне наистина да вдигнат прага отдогодина пък дано тогава успея да взема детски с 2 деца.Едва ли така ще ни стимулират за още деца.

# 364
Parki Е как тая лекарка ти изписва антибиотик без микробиология? Откъде ще знае дали болестта се дължи на вирус или бакттерия и дори и да е бацил, на кои вид точно? Те антибиотиците нее са мултифункционални, всеки си действа за различни представители.Тва малко като тото ми звучи  #Crazy  #2gunfire

# 365
Много ме изнерви това за майките студентки сега дето ще го въвеждат, аз съм последен семестър, но може би ще забавя завършването, щото влача изпити, а те ще ми поставят сега срокове!!!!! Ейййй бръкна им в джоба братче за тия жени дето взимат тая стипендия, как не секнаха толкова години социалните на готованите, дето нито се образоват, нито работят, нито са полезни, а живеят на гърба на обществото!!!!! Кво значение има записваш ли два, три семестъра, завършваш ли??? Нали пак плащаш семестрите, дори държавната поръчка не е безплатна!!!!!

# 366
Добро утро! След два дни проблеми с wc, днес чаша топла вода, кафе и две кивита, и съм щастлива!  Laughing Сега разбирам какво ви е било на Мацето и Рози  Wink

Giada - малко off topic - как са отзивите от ски училището, че и ние записахме нашата скиорка от 23,02 на ски училище от градината с Витоша ски. Тя е първа писта, въпреки че не се е качвала досега. Аз имам известни подозрения, че ентусиазма ще я напусне преди края на училището, но да видим. Confused

Happiness, снощи детето се върна много ентусиазирано, в добро настроение и изморено. Техният курс също е към градината, но се провежда от Мачирски. Не знам как са като качество спрямо Витоша ски, но предполагам че са горе-долу еднакви.

Тя още не обяснява много добре, но ще се опитам да предам каквото разбрах. Учителят ги е учил на рало, но тя не го направила добре. И по едно време измрънка, че не искала да ходи днес, защото не можела да направи рало. От типа деца е, които искат да са родени научени, и не обичат неуспехите. Днес обаче тръгна с желание. Бяха ги хранили със сандвичи на обяд, осигурени от градината. Явно не беше пила течности цял ден, защото вечерта не спря да се налива с вода. Поискала да отиде до тоалетната, та чичкото (инструкторът) казал на една кака, тя отишла да каже на учителката...изобщо, системата е страшна. Накрая си призна, че заспала в автобуса на връщане.

Като цяло, впечатлението ми е позитивно. Стига да не се разболее докрая, ще съм доволна. Възможно е към края на седмицата да й се натрупа обаче много умора, при положение че като цяло в градината не се движат много и не е свикнала на натоварване.

# 367
  • София
Kalitarka, абсолютно съм съгласна за антибиотиците. Аз честно казано от години сама си пускам в лаборатория изследване, ако видя че а по-сериозни нещата и после с резултата при ЛЛ. Въпреки, че тя като цяло много рядко ми е изписвала антибиотик. А от както съм бременна не ми дава и тайлол хот дори да пия. Каза само парацетамол ако имам температура. Честно да си кажа, като беше в отпуск ЛЛ преди година ходих с антибиограмата при друга лекарка и въпреки всичко ми обърка антибиотика. Аз нали чета листовките и се осъмних ама все пак го пих и естествено не ми помогна, така че се стигна до втори после.

А да ви се похваля вчера бяхме на ЖК, бебо вече е 1650гр, а аз съм в 30та седмица Simple Smile Все още върви с около седмица напред, но доки каза че всичко е наред и ако продължава така най-вероятно ще се роди към 3200 и няма да е проблем за нормално раждане   Praynig

А за сладоледа  Simple Smile и аз си похапвам, само че съм фен на шоколадовия.

За ноктите акушерката на лекцията каза, че само със спирт се дезинфекцира нокторезачката. Иначе препоръча наистина първия месец да не ги режем, защото са много нежни, лесно се цепят и ако малко по-дълбоко се изрежат лесно стават инфекции.

Ани, бъди спокойна и не се вкарвай в излишни филми. Секциото е рутинна операция и всичко ще е наред. Важно е да мислиш позитивно, така и бебетата ти ще са по-спокойни. За тях предстоящото е много по-голям стрес и трябва да си вдъхваш увереност, че всичко ще е наред. Представяй си как вече си си вкъщи и си гушкаш двете сладки бебета и всичко е минало.

# 368
Какво трябва да нося за бебетата в болницата ? Предполагам поне един пакет памперси ,а дрешки трябват ли за престоя ?Нещо друго ?

# 369
  • София
Какво трябва да нося за бебетата в болницата ? Предполагам поне един пакет памперси ,а дрешки трябват ли за престоя ?Нещо друго ?

Моля не превръщай темичката в спамо чат, слагай всичко в един пост. Когато искаш нещо да допишеш просто си редактирай поста,  ( има от дясно бутонче)

За болницата ще ти кажат от болницата какво да си носиш. Във всяка е различно.

# 370
  • София
Родители без брак ще получават по-трудно детски

http://www.marica.bg/%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB% … 8-news363081.html

Какво мислите за това ?От догодина ще се искат бележки и от двамата родители ,когато нямат брак ,при припознаването на детето и от бащата ще се иска и неговия доход,заради това ,че много майки се  правят на самотни ,а не са и вземат и нашите пари и още допълнителни помощи.

Абсолютно съм съгласна  Peace , че в един момент стана така, че си ощетен ако си омъжен/женен...

# 371
  • Бургас
Абсолютно съм съгласна  Peace , че в един момент стана така, че си ощетен ако си омъжен/женен...

И ако имаш "глупостта'' да се осигуряваш на реалните доходи.

# 372

От опит - един пакет е ТВЪРДЕ МНОГО за трите дни престой. Това за едно бебе. Забравила съм в най-малкия размер колко бройки има. Въпреки че ти си с две и може да минеш с един пакет и за двете. Един пакет мокри кърпи също е твърде много. Каквото и да занесеш няма да ти го върнат.

Дрешки няма да ти трябват - там на всички им слагат и нямаш нужда. Само после за исписването им даваш да ги преоблекат.

# 373
Добро утро! Днес съм и на ЖК, и на зъболекар - натоварена програма  Simple Smile
Снощи ме понаболяваше корема, но явно беше от леко разстроен  корем, че съчетанието магнезий и зелена салата беше неудачно!
 За болницата аз предния път носех за бебо памперси, мокри кърпи, залъгалка, хавлия, шампоанче, термометър и дрешки също /при нас на втория ден, ако си носиш дрехи ти разрешават да си го обличаш, а не да стои повито в шарените им пелени/. За друго освен тези неща не се сещам. Пелените, които ползвах дълго време бяха Памперс - белия, Premium care.  
Чао за сега!

# 374
  • Бургас
"Какво се носи в болницата ?" е въпрос с различен отговор. Зависи за коя болница става дума. В тази,в която аз ще раждам искат памперси и мокри кърпи и дрешки за детето. Но те си стоят при мен,на никой нищо не давам.Започвам да ги ползвам след като ми оставят детето при мен за постоянно. Съвета ми към Ани е да влезе в темата на избраната болница и да прочете какво е нужно или да отиде на отворените врати и да вземе списък.

Общи условия

Активация на акаунт