ПАРИЖ 10

• 57 756
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Аз използвах джобен пътеводител на Париж с бонус сгъваема карта.Издателството е Софтпрес.Много съм доволна,всичко е много подробно описано.На място в хотела има също карти на Париж и те ти дават ясна представа къде е хотела и основните забележителности, а на гърба на картата има подробна карта и на Метрото

# 541
Мерси сега ще го потърся,аз гледах някакви на Джеографик. Simple Smile

# 542
Leitenanta,много са ми забавни твоите постове:-)
Даже и маратонец да си,просто няма да ти стигнат силите и времето да обиколиш Париж за 2 дни.Без ползване на градски транспорт не става.
Щом са ти казали,че хотела ви ще е близо до Операта,можеш да ползваш това като начална точка на разходките ви.Разгледай кои забележителности са близо на пешеходно разстояние,кои метростанции са в района.
И аз не бях стъпвала в метро,но не успях да се изгубя с парижкото.
Много полезен ми беше пътеводителя за Париж на Нешънъл Джиографик.В него има карта на метролиниите,примерни маршрути за 1,2 и повече дни с карти на районите.Сайта на транспорта в Париж също е от голяма полза.Задаваш т.А и т.Б и ти показва с всякакъв транспорт как и за колко време стигаш.
В Гугъл мапс (street view) също можеш да разгледаш.
Което не ми беше ясно ,питах тук ,в темата.
Имаш време до септември(ако съм запомнила правилно),научи няколко думи и изрази на английски и френски,няма да са излишни Wink

# 543
Ами аз в Гугъл мапс го гледам.Ами ще ви разказвам как е минало и до къде сме стигнали!Е аз,че ще взема пътеводител,ще взема,вие малкия ли имате,около 12 лв.или големия около 20 лв.? Simple Smile

# 544
Ами аз в Гугъл мапс го гледам.Ами ще ви разказвам как е минало и до къде сме стигнали!Е аз,че ще взема пътеводител,ще взема,вие малкия ли имате,около 12 лв.или големия около 20 лв.? Simple Smile
Аз имам на National Geographic - големия. Много е добър.
Аз по принцип предпочитам пътеводителите на National Geographic през тези на Софтпрес.

Leitenanta, аз няма да забравя и септември ще очакваме подробен разказ(ако трябва си води записки на място  Laughing ) на това, което посетихте и емоциите, които си създадохте.  Simple Smile

# 545
Здравейте, имам два въпроса засега :
-Чета, че метрото в Париж е начесто 2-4 минути, а влаковете RER на какъв интервал от време са?
-За 5-дневен престой в Париж мисля да ползвам карнети от 10 билета. Как става доплащането за зоните извън Париж- примерно Дефанс или Версай?

# 546
Даже мога да ви кача и снимки,от всяка забележителност да видите какво съм посетил,ясно ми е че за 1 ден не може да се види всичко,но поне нещата около реката! Simple Smile Но трябва да си купя нов фотоапарат,че мин.месец на Истанбул като бяхме се счупи! Simple Smile

# 547
Leitenanta,разбира се и снимки ще чакаме (не като доказателство,че си бил там,а за да се насладим още веднъж на красотата на този град,и да го видим и през твоя поглед) .
Ето този пътеводител ползвах аз-джобен формат,на издателство Егмонд.Цената му беше 9,90лв(от книжарница Orange).
 http://prikachi.com/images/560/8113560x.jpg

# 548
-Чета, че метрото в Париж е начесто 2-4 минути, а влаковете RER на какъв интервал от време са?
-За 5-дневен престой в Париж мисля да ползвам карнети от 10 билета. Как става доплащането за зоните извън Париж- примерно Дефанс или Версай?
Не знам точно на колко минути са РЕР, но е повече от минутите, които чакаш метро.

До Дефанс силно препоръчвам ползването на метрото, защото си използвате билетче за зона 1-2.
Ползвайки РЕР А за пътуване до Дефанс, трябва да имате билет за зона 1-3.

До Версай - от началната точка си купувате билет за зона 1-4 и пътувате с този билет в метрото(ако имате нужда) и после в РЕР С. Билети можете да си купите от автомат или от гише.

# 549
Мименце, безценна си.   bouquet

# 550
Leitenanta,разбира се и снимки ще чакаме (не като доказателство,че си бил там,а за да се насладим още веднъж на красотата на този град,и да го видим и през твоя поглед) .
Ето този пътеводител ползвах аз-джобен формат,на издателство Егмонд.Цената му беше 9,90лв(от книжарница Orange).
Същия и аз го гледах но не съм го разглеждал по подробно,доволни ли сте от него?Аз мисля в краен случай ако не мога да намеря карта,да го купя него.Свърши ли ви работа? Simple Smile

# 551
Същия и аз го гледах но не съм го разглеждал по подробно,доволни ли сте от него?Аз мисля в краен случай ако не мога да намеря карта,да го купя него.Свърши ли ви работа? Simple Smile
Имам го и този, но той няма как да замени картата.
В този има показани маршрути- например Париж за един уикенд, Париж с деца и т.н.
Мога да снимам няколко страници утре.

ПП Да не помислите, че имам книжарница у нас - приятели често ми подаряват всякакви неща, свързани с Париж.  Laughing

# 552
На мен ми свърши чудесна работа.
Препоръчаха ми го тук,в темата.
Leitenanta,отиди в някоя голяма книжарница,разгледай пътеводителите,които ти препоръчаха тук и прецени кой ще ти е най-полезен.Щом искаш си вземи и карта.Аз се ориентирах с Гугър мапса.

# 553
  • пак на Рив Гош

Зависи от линията, мястото и времето през деня. Например, ако искате да ползвате линия в рамките на Париж, която покрива маршрутите на няколко влака, може да имате влак на 5-7-8 минути през деня.
Например, РЕР С има много разкклонения, две от които водят съответно към Версай и Сен-Кантен-ан-Ивлин. В рамките на Париж, между Библиотеката и Javel, напр. по една и съща линия се движат влаковете, които обслужват и двете разклонения. Влаковете за Версай са на 15 минути, а между тях са за Сен-Кантен, също на толкова. Ако гарата, на която искате да слезете е по трасето, в което маршрутите се припокриват (напр. Пон д`Алма), няма значение на кой ще се качите и ще имате реално влак на макс 8-10 минути. Ако, обаче, искате да идете до Версай, ще трябва да изчакате влак, който обслужва тази крайна спирка и тогава ще чакате около 15 минути. Обикновено влаковете са малко по-нарядко през деня и късно вечерта и по-начесто в пиковите часове.
Има и линии, по които влаковете са много по-нарядко. Напр. РЕР С, който ходи до наше село е на 15 минути в час пик (до 8 сутринта и между 17 и 19 часа), на 30 минути през деня и на час вечер след 22 часа  Sad.

Абе, и на мен плановете на Лейтенанта ми се видяха амбициозни  Laughing. Само ще кажа, че едно са 17 км по картата, като сложиш средна скорост 4 км в час и тръгване в 7 сутринта, ехей, до обед си обиколил Париж  Mr. Green. Ама като сложиш туй да видиш, онуй да разгледаш, да спреш за снимка или няколко, да починеш на пейка, на хапнеш нещо... и неусетно станало 4 следобед  Grinning. Та, предвиждай време за разглеждане все пак и снимки, а не преминаване от една точка в друга  Peace.

Брадли, от Дефанс до Люксембург не съм ходила, ама съм правила преход покрай Сена от моста Мирабо до моста Остелиц и после обратно до Данфер Рошро, където живеех... да ти кажа, с удоволствие се проснах после на леглото в стаята  Laughing

Мимии, много хубава колекция  Hug

# 554
  • Milano
Лейтенанта, понеже не съм чела всичко назад и не разбрах какво точно искаш да направиш?

Вместо да ползваш градски транспорт предпочиташ да караш колело и така да видиш забележителностите ли?

Що не? Със сигурност ще изминеш повече разстояние и ще видиш повече отколкото пеш.

Но къде ще го оставиш, ако искаш да влезнеш някъде?

Нашият хотел предлагаше безплатно ползване на колела, незнам дали е често срещано явление.

Ако не искаш метро може да ползваш автобуси.

В Барселона хотела предлагаше колела - 8 евро на ден...в такъв случай ти излиза по-евтино карне билети, който може да се ползва от повече хора и в повече дни.

пп. Аз ползвам винаги карти от хотела, не съм се изгубила досега, после ги хвърлям.

Общи условия

Активация на акаунт