Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 59 947
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И кой е този, дето не си спомня. ..

# 61
Моето мнение е че на спешния трябва да отговарят репродук. специалисти, а не акушерките защото все пак те не могат да знаят всичко и точните дози

# 62
Ама отговарят акушери. Само една от тях е свястна

# 63
  • София
Моето мнение е че на спешния трябва да отговарят репродук. специалисти, а не акушерките защото все пак те не могат да знаят всичко и точните дози

Не стига, че по 12-15часа са в болницата, ами и на спешния да дежурят....

# 64

Това от скоро ли е? На мен са ми отговаряли и Стаменов и даже Райков преди като беше в болницата.

# 65

Това от скоро ли е? На мен са ми отговаряли и Стаменов и даже Райков преди като беше в болницата.

Аз съм звъняла само веднъж - в събота (през ноември), и ми вдигна акушерка. Няма как обаче в събота или неделя, когато док не са на работа, да очакваме те да отговарят на спешния. Зависи къде е мобилният телефон със спешния номер, по-често стои в манипулационната, където му е мястото и се предава на съответния док при нужда. Peace

# 66
При мен нещата са ОК, не се вижда нищо притеснително.Ще си чакам кротко вече. В спешния ме прегледа Димова, при която ходех преди и поне ме познаваше.

# 67
До момичетата, които са пили Фемостон!
Моля, който го е приемал да ми каже как да пия тия хапчета? Нищо не ми обясниха като хората, казаха ми - "то в листовката е обяснено". Вчера бях втори ден от МЦ и изпих една керамидено-червена таблетка. Тези червени таблетки се пият първите 14дни, а жълтите следващите 14дни. Ако никой не ми отговори, ще се обадя на спешния, че все пак това са хормони и ме е страх да не си объркам организма нещо.

Шакира, кой док не ти обясни "като хората" приема на лекарствата?  newsm78 Нямаш ли рецепта, в нея не пише ли? Ако са хормони от рода на противозачатъчните, няма ли схема на блистера, която те води по дни? Не попита ли в аптеката или в манипулационната, ако са ти ги дали от там?

# 68
Моето мнение е, че Шакира не бива да приема лекарства без рецепта. На рецептите винаги е указано по колко и какво колко време се пие и не случайно на рецептата има името на лекаря, който ги е предписал.
Чувала съм, за пациенти, които са приемали профенид супозитори(свещички през уста, а в  други случаи пациент  се е опитвал да ги пали!
 Naughty
 Но до колкото ми е известно на мен, когато пациент не е разбрал нещо, отговорността и `вината` е на лекаря.

# 69

Ако репродуктивният специалист е на пункция, трансфер, прави хистеро или лапароскопия, как да ти вдигне, Кейла? Или може просто да не е в клиниката, замисляла ли си се? Преди да давате оценки и да правите заключения, защо не помислите малко?!

Освен това, репродуктивните специалисти си имат телефони с персонални служебни номера, които стоят в тях постоянно докато са на работа и когато имат възможност, отговарят на тях. Нали няма да ти е гот, докато те бърка с вагиналния трансдюсер, док да говори по телефона с друга пациентка, която не си е запомнила дозата.  Peace Когато пациентите им се поинтересуват за спешен контакт, докторите си дават номерата - може да си го вземеш и да го ползваш при нужда.

# 70
Моето мнение е, че Шакира не бива да приема лекарства без рецепта. На рецептите винаги е указано по колко и какво колко време се пие и не случайно на рецептата има името на лекаря, който ги е предписал.
Чувала съм, за пациенти, които са приемали профенид супозитори(свещички през уста, а в  други случаи пациент  се е опитвал да ги пали!
 Naughty
 Но до колкото ми е известно на мен, когато пациент не е разбрал нещо, отговорността и вината е на лекаря.

Точно така, Герда! Затова не вярвам на тая работа "не ми обясниха като хората"  Naughty

# 71
  • Пловдив

Аз последно звънях на спешния преди около 3 седмици. В 22.00 часа, в събота, ми вдигна Стаменов.

# 72
Лекарят изписва лекарства на рецепта.
В аптеката аптекарят задължително описва предписанието от рецептата на опаковките на лекарствата, ако са блистери се слагат в хартиени пакетчета, които се надписват.
 Аз съм много разсеяна, за това винаги ,моля ,да ми се описва точно и ясно всичко.  bouquet
 Напълно в реда на нещата е, ако съм развълнувана или под влияние на хормони да не запомня доза за лекарства или дори елементарни и смешни неща
 Моето мнение е, че Шакира, обаждайки се на спешния е трявало да каже на кой лекар е пациентка, да си каже проблема с лекарствата и да им даде възможност да проверят нейния случай, ако трябва да се обадят на лекуващия й лекар и след това нещата да са ясни.  bouquet
 Куини би№ Пчеличке, много се радвам, че всичко е ок при теб.

П.С Вдигащият спешния телефон  може би е редно да се представя лекар ли е , санитарката ли е, акушерка ли е и как се казва.

# 73

Аз последно звънях на спешния преди около 3 седмици. В 22.00 часа, в събота, ми вдигна Стаменов.

Значи и Стаменов вдига, когато телефонът е у него. Зависи в кого е телефонът. Затова не намирам за проява на добър вкус да се хвърлят ей така оценки и да се правят обобщения.

# 74
Мисля, че проблемът не е в това кой вдига спешния телефон, а съвсем другаде.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт