Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 009
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Герда, аз когато се обадих на спешния, акушерката ми се представи. Предполагам, че така се процедира всеки път. Обясних си проблема, прегледаха ми досието и ми казаха, че само доктор Персенска (аз съм пациент на Шефкетова) е там и ще говорят с нея. След няколко минути ми се обадиха какво да направя - наложи се да ида до клиниката и на регистратурата знаеха за мен, че съм с обаждането от спешния номер и док веднага ме прие.

# 76
Марсче, това което пишеш е много професионално от тяхна страна.
И аз мисля, че `човекът` на спешния телефон има достъп до вътрешната система на клиниката и може да провери за какво иде реч.
 Нека Шакира ни държи в течение как са се развили нещата около нея, `лекарствата й и  спешния - и за нас е важно. Благодарим предварително.

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 23:02 от Анонимен

# 77
Благодаря за новата тема! Няма смисъл да пиша, че ще е изпълнена с надежда... Simple Smile

# 78
Понеже леко ме засегнахте, сега ще обясня. На втори ден от МЦ бях на преглед - задържан фоликул, назначиха ми  FSH i Estradiol. Докт. ми каза, че след два часа ще ми се обадят и ще ми кажат точно какво  ще правим. След 5часа ми се обаждат и акушерка ми казва, че е поръчано да ми се предаде да започна да пия Фемостон по една таблетка. След това отивайки в аптеката разбирам, че има  2-3 вида Фемостон. Отново лудо звънене. Разбирам кой точно, но обяснението за приема беше - " по една таблетка, но в листовката е обяснено".  Прочитам листовката и почвам да се съмнявам откъде трябва да започна и на кой ден. Отново звънене и отговор - "не помня точно дозировката", без да  ми се представят.
Назначенията бяха по телефон без адекватно обяснение. Не ме обиждайте, моля ви. Не съм си и мислила, че ще попадна в такава ситуация в точно тази клиника, където залагам наистина на големи НАДЕЖДИ.

# 79
Мисля, че проблемът не е в това кой вдига спешния телефон, а съвсем другаде.   bouquet
И къде според теб е проблема?

# 80
Бях на преглед и Персенска каза, че фоликулите са спрели да растат и ми даде Менопур 150 за 3 дни, да отида пак на 10.02.  Sad
Притесних се, Шефи каза, че много на брой са тръгнали, затова единия ден бях без лекарства, сега пък са спрели и 3 дни на двойна доза менопур, знам, че няма за какво да се съмнявам в преценката на др Персенска, и все пак ме хвана шубе дали 3 дни не са много Confused
Ще се побъркам, а ми е първата стимулация.
Момичета, ако пиша смс на Шефкетова дали ще ми отговори, днес май почива, не може да си почине жената от паники като мен, другия вариант е да си запазя час за 9ти, преди 3тата инжекция да ме види, или да взема въздух и да ида на 10и.

# 81
Не ми трябват негативни разговори в момента, но ако ми позволите да си изкажа мнението- не е редно да се нападаме по този начин. От миналата седмица имам положителен тест за бременност. Звъннах на спешния, вдигна ми акушерка и не ми се представи. Казах, на кого съм пациетнка и защо се обаждам. Попитах дали да спра достинекса, а жената отсреще ме попита защо го приемам! Не знам защо го приемам, док.ми го изписа по време на стимулацията за 5 дни (и така пишеше на рецептата), после ми каза да го продължа до теста. След като казах, че незнам защо го приемам ме попитаха дали имам висок пролактин или са извадили много яйцеклатки. Казах, че нямам висок пролактин, а те отговориха малко уклончиво "тогава може да го спрете". На следващия ден отново звъннах и вдигна друга жена. Зададох същия въпрос и тя директно ми каза да продължавам да си пия достинекса до прегледа. Така и правя!
Иначе на място в манипулационната винаги съм получавала нужното внимание, сестрите са много любезни и отзивчиви.
Аз също мисля, че на спешния телефон трябва да вдига лекар.
Разбирам, че някои момичета не са попадали в ситуация, която да ги кара да се чувстват несигурни, но това не значи, че останалите лъжат, глупави са или нямат правилен подход към дадена ситуация. Нека бъдем по-толерантни една към друга! Пожелавам успех на всички   bouquet

# 82
  • София
Момичета, ако пиша смс на Шефкетова дали ще ми отговори, днес май почива, не може да си почине жената от паники като мен,
какво точно очакваш да ти каже по телефона newsm78

# 83
avonita, стискам палци, успех ти желая!
Дано всичко е наред!

# 84
Момичета, ако пиша смс на Шефкетова дали ще ми отговори, днес май почива, не може да си почине жената от паники като мен,
какво точно очакваш да ти каже по телефона newsm78
Shocked
Не се притеснявай, дозата не е висока, няма да тръгнат 8- 10 фоликула и да  трябва да спираме стимулацията и да отлагаме инсето, ела на 10и, или пък- по-добре ела на 9и да те видя.

# 85
  • София
Дозата не е висока, а дали и колко фоликула ще тръгнат няма кой да ти каже, защото са доктори, а не врачки. След като Д-р Персенска те е прегледала и така е преценила, едва ли Шефкетова ще ти каже нещо различно.

# 86
Шакира, ако по някакъв начин съм те засегнала ти се извинявам, напълно съм съпричастна с теб.
Много момичета могат да попаднат в твоята ситуация, както и много от нас, може би са попадали в нея, но това което споделяш е важно за всички нас.
Изпадам в тих ужас, като си представя, че някой по телефона може да ми назначи лекарства, в аптеката да ми кажат, че има много видове от това лекарство, и после да ми кажат да си го пия както е описано в листовката.Не бих искала по никакъв начин това да ми се случва.  bouquet

# 87
Шакира, ако по някакъв начин съм те засегнала ти се извинявам, напълно съм съпричастна с теб.
Много момичета могат да попаднат в твоята ситуация, както и много от нас, може би са попадали в нея, но това което споделяш е важно за всички нас.
Изпадам в тих ужас, като си представя, че някой по телефона може да ми назначи лекарства, в аптеката да ми кажат, че има много видове от това лекарство, и после да ми кажат да си го пия както е описано в листовката.Не бих искала по никакъв начин това да ми се случва.  bouquet
  bouquet  bouquet  bouquet

# 88
Моето мнение е че на спешния трябва да отговарят репродук. специалисти, а не акушерките защото все пак те не могат да знаят всичко и точните дози

Ако репродуктивният специалист е на пункция, трансфер, прави хистеро или лапароскопия, как да ти вдигне, Кейла? Или може просто да не е в клиниката, замисляла ли си се? Преди да давате оценки и да правите заключения, защо не помислите малко?!

Освен това, репродуктивните специалисти си имат телефони с персонални служебни номера, които стоят в тях постоянно докато са на работа и когато имат възможност, отговарят на тях. Нали няма да ти е гот, докато те бърка с вагиналния трансдюсер, док да говори по телефона с друга пациентка, която не си е запомнила дозата.  Peace Когато пациентите им се поинтересуват за спешен контакт, докторите си дават номерата - може да си го вземеш и да го ползваш при нужда.
Съгласна съм ама не е приятно след трансфер да ти кажат да пиеш лекарства които са противопоказни в моя случай. Ако не бях настоявала за консултация с док още щях да си ги пия и чия щеше да е вината. моя?

# 89
 Hug благодаря за темата :*

Общи условия

Активация на акаунт