Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 60 122
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала в тази тема, но ви следя всеки ден. Желая много успех и късмет на всички.
Имам следния въпрос. Този месец се очаква да започна стимулация с неупоген. От манипулационната ми казаха, следващия път като отида в клиниката,  да платя 1500 лв капаро на касата и до края няма да плащам. Някой може ли да ми каже, тези пари дали са само за лекарствата или включват и пункция, изследвания и т.н. И кога ще трябва да доплатя остатъка.
Какви са ви впечатленията от неупогена?
Благодаря на всички предварително.

Кафенце, Неупогенът не е хормонален медикамент за стимулация - кара организма да произвежда повече червени кръвни телца и обикновено го дават на момичета, които прокървят при положителен тест. Вероятно стимулацията ти ще е с нещо друго, а Неупоген ще ти слагат допълнително по някакви медицински препоръки  Hug Иначе тук две момичета писаха за капаро, би следвало окончателното плащане да е при приключване на процедурата - било само с пункция, било с трансфер. Успех   bouquet

# 196
  • София
Това с капарото нова политика ли е?

# 197
Благодаря ти, Марс-че, за изчерпателния отговор.
Това за неупогена не го знаех. Доки ми каза да си взема дозите за 4 дена и от втория ден на МЦ да ги поставям. След това - на преглед. Явно тогава ще ми добави други препарати.

# 198
  • София
още като бяха в Малинов си имаше капаро, само че не го искаха всеки път.
и сега пак е така, понякога го искат, понякога не.

# 199
  • София
още като бяха в Малинов си имаше капаро, само че не го искаха всеки път.
и сега пак е така, понякога го искат, понякога не.

Защото на мен не са ми искали, и се зачудих. Мерси!
Скрит текст:
Снощи сънувах, че отивам в болницата, и щях да започвам стимулация. Явно много ми се иска вече

# 200
Кафенце, щом са ти го дали, може и да стимулира, док знае по-добре от мен  newsm78 Аз го ползвах ори прокървяване на положителен тест и в опаковката му пише това за червените кръвни телца, затова се дава и на хора със съвсем други проблеми, не репродуктивни.

А за капароти - доколкото разбрах има много двойки, които не са се разплатили с клиниката и може затова да го искат. На моята последна стимулация през октомври ми предложиха да си платя всичко на пункцията, но аз предпочетох да вземам инжекциите и да плащам всеки път.

# 201
Честно казано този вариант с капарото ме устройва. Първоначално да платя някаква сума - и накрая остатъка. Така няма да се налага да ги давам всичките пари накуп. И без друго един платен опит няма как да излезе по-малко от 3000 лв., така, че схемата за плащане е 50:50.

# 202
За тези от вас, които се интересуваха - мина ми микробиологичната биопсия, за еазлика отпреди този път я усетих и ме заболя, но докато подпиша договор за замеазяване мина Simple Smile Резултатът излиза за 5-6 дни, струва 80 лева, не се пускат хормони като за другите две биопсии - имунологична и разширена. Това е, няма страшно, успех на всички в борбата  Praynig Hug

# 203
Питах и за Стаменов, но жената на регистратурата каза, че още нямат дати за отсъствието му през март. През март ще има и нови цени, поне за замразяване.

# 204
  • София
Браво, Марсче! Дано бързо излекувате микробите!  Hug

И аз питах на регистратура и ми казаха, че ще е там през март за сега.
Новите цени явно са ги пуснали, дадоха ми лист заедно с информираното съгласие:
Замразяване: до 2 ембриона/3 яйцеклетки - 200 лв.; до 4 ембр./6 яйцеклетки - 250 лв. и т.н.
Съхранение: 1 месец - 50 лв., 6 мес. - 150 лв., 1 год. - 300 лв.

Моята пункция също мина. Доволна съм, дано и утре по тел. да ме зарадват също така. Simple Smile

# 205
Дандиела, от кога са новите цени, до преди няколко дена бяха с 250 лева нагоре?!

# 206
  • София
не го разбрах това с цените за замразяване, явно ще е съвсем различно от досега  newsm78
азимам един замразен, за следващия колко трябва да платя, или ще е на месец  ooooh!

# 207
да, сега го включих, не се намалява цената, а се увеличава Sad. досега беше 450 първоначално замразяване в него влизаше и съхранение една година, а сега това е разбито в отделни пера)

# 208
  • София
ама замразяването на яйцеклетки излиза по-малко, за същата цена повече бройки.

# 209
Mars_4e, Dandiela,
Благодаря за информацията , момичета. За мен лично ми е много от полза!
Dandiela, много , много ти стискам палци!... утре отново да ни напишеш хубави новини. Simple Smile а след 3-4 седмици-още по-хубави! Wink

Общи условия

Активация на акаунт