"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 320
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
С малко усмивка, извън темата:
Скрит текст:

# 406

Даже вече някой е коментирал, квалитетно!!! Joy

# 407
  • Варна
И аз това се чудех, особено когато предложи пътуване по море. Дали го предложи, защото е знаел или така е надушил нещо. Обаче с толкова подробности. По принцип Доран спомена, че с Тирел са в таен съюз.

Как сте стигнали до съждението, че Тирел и Мартел са в таен съюз. Не си спомням в книгите да има и помен от подобен намек. Аз поне лично винаги съм ги разглеждал, като непримирими врагове. newsm78
E, таен съюз е силно казано.. Все пак знаем, че Уилас Тирел и Оберин са водели кореспонденция.

И още нещо, над което не съм се замисляла досега:
Скрит текст:
  - Никой не е видял Планината да умира и никой не е видял как са му отрязали главата. Това ме притеснява, признавам, но какво би могла да се надява да постигне кучката кралица, като ни измами? Ако Грегър Клегейн е жив, рано или късно истината ще излезе наяве. Той беше осем стъпки висок, няма друг като него в цял Вестерос. Ако се появи отново такъв, Церсей Ланистър ще се изложи като лъжкиня пред всичките Седем кралства. Би трябвало да е пълна глупачка, за да рискува това. Какво би могла да се надява да спечели?
Знаем, че Церсей рискува. Flutter

# 408
Всъщност тази реплика е една от многото, които показват слабостта на Серсей в стратегическото планиране, но пък е брилянтна в решаването на краткосрочни проблеми, като Робърт,  Нед, Тирион или Врабеца.

# 409
Бумър, абсолютно си права. Церсей е на светлинни години в дългосрочното планиране, особенно ако я сравним с Тивин, Иларио, Доран или Петир.

Хексе, мислиш ли че кореспонденцията е била повече от нормалната, да кажем приятелска, между човек осакатил друг. Все пак не Оберин и Уилас са глави на своите домове.

# 410
И аз това се чудех, особено когато предложи пътуване по море. Дали го предложи, защото е знаел или така е надушил нещо. Обаче с толкова подробности. По принцип Доран спомена, че с Тирел са в таен съюз.

Как сте стигнали до съждението, че Тирел и Мартел са в таен съюз. Не си спомням в книгите да има и помен от подобен намек. Аз поне лично винаги съм ги разглеждал, като непримирими врагове. newsm78
E, таен съюз е силно казано.. Все пак знаем, че Уилас Тирел и Оберин са водели кореспонденция.

Скрит текст:
  - Никой не е видял Планината да умира и никой не е видял как са му отрязали главата. Това ме притеснява, признавам, но какво би могла да се надява да постигне кучката кралица, като ни измами? Ако Грегър Клегейн е жив, рано или късно истината ще излезе наяве. Той беше осем стъпки висок, няма друг като него в цял Вестерос. Ако се появи отново такъв, Церсей Ланистър ще се изложи като лъжкиня пред всичките Седем кралства. Би трябвало да е пълна глупачка, за да рискува това. Какво би могла да се надява да спечели?

Според мен няма как да се окаже, че Планината е жив, това би означавало, че отровите на Оберин изобщо не действат.

Joy

# 411
Хм не са глави на домовете, но може би точно затова са перфектни за посланици, които препредават съобщения и предложения в случая.

Да не забравяме, че в сериала, на пурпурната сватба, Лорас и Оберин си размениха многозначителен поглед, лесното тълкуване е, че беше със сексуален подтекст, но ако е нещо повече?

# 412
  • Варна

Цитат
семейството на Хоуланд Тръстиката , които са италианците , защото ядат жаби.
  Joy hahaha

Скрит текст:

Според мен няма как да се окаже, че Планината е жив, това би означавало, че отровите на Оберин изобщо не действат.

Отровите на Оберин си действат. Горе е казано - няма друг огромен като Планината, никой не го е видял да умира и да му режат главата. изведнъж се появява друг същия като него, който си крие лицето. Иди обяснявай..

# 413
  • Варна
Хм не са глави на домовете, но може би точно затова са перфектни за посланици, които препредават съобщения и предложения в случая.

Да не забравяме, че в сериала, на пурпурната сватба, Лорас и Оберин си размениха многозначителен поглед, лесното тълкуване е, че беше със сексуален подтекст, но ако е нещо повече?

Само дето не мога да се досетя какво печелят Тирел от такъв съюз.

Бумър защо си с толкова лошо мнение за Врабеца? Аз възлагам много надежди на Вярата, виждам, че и Доран ги признава като фактор.
А това, че в сериала за Главен врабец са кастнали Джонатан Прайс също ми говори в тяхна полза.

# 414
Бум, гледам да не смесвам сериала и книгите. Поне според мен разликите са огромни. Имам спомен, че някъде в книгите Оберин казва, че никога не е искал да наранява горкото момче (Уилас), и предполагам са завързали някакъв вид приятелство. Истинската глава на дом Тирел, Олена не понасяше Оберин, особенно заради случката с внука и. Единствената възможност тези домове да има някакъв общ интерес е Таргариен. Все пак и двата дома остават до край преданни на каузата им, но едните дават свидни жертви, докато другите се разминават между капките, което също може да бъде скрита причина за неразбирателство.

# 415
Хексе, нямам лошо мнение, много ми харесва избора на Прайс, точно както бях във възторг от Чарлс Данс. Тръпна да видя дали и каква реакция ще има Вярата към Другите.

# 416

Не мога да намеря цитата, дано не бъркам в това, което ще кажа. Но нещо от сорта : беше време за гарван до .. ме наведе на мисълта, че имат някакво споразумение.

# 417
  • Сидни
 Joy това вчера много ме забавлява
http://9gag.com/gag/adYj4eD

# 418
  • Варна
Баба Олена не понасяше Оберин, но той е вече мъртъв. Тя не е чак толкова злопаметна, за да не види ползата от един съюз Уилас - Ариан. И двамата са наследници, Дорн и Предела могат да се обединят дори в една държава. Оттам нататък всичко е възможно.
Още повече, че Дорн досега не е участвал във военните действия, а Предела е бил само при обсадата на Бурен край, т.е. армиите им са си общо взето налични. И на двете места няма опустошения от войната, реколтата си е добре. При една настъпваща зима това никак не е малко.
При един евентуален съюз могат да пометат всичко до Шийката, ако искат, или поне да направят преврат и да сложат когото си искат на трона.

# 419
Маскара, това което казваш може би е възможно на един по - късен етап. Бумър говореше за момента в който Оберин е жив, а Алудра предполага, че съюза е вече факт в момента, когато Доран получи главата на Планината. Едва ли могат да се обединят в една държава, помежду им има много кръв. Спомни си за Оукхарт и как рода му от хиляди години коли дорнци. Никакъв шанс. Дорн не е кой знае каква военна сила извън самия Дорн, дори и за Регар са изпратили само 10 000 копиеносци. Силата на Дорн е в битката на собствен терен. Колкото до това да пометат всичко до Шийката, надали ще успеят. Все още има какво да им устои, най - малкото Долината не е воювала все още, а тя има доста възможности, и като брой хора и като ресурси. Единственото предимство на според мен на Тирел, е че имат Тарли (един от най - добрите пълководеци във Вестерос), флотата на Редвин (несъмнено най - силната след Железния флот, който както знаем е далеч на Изток) и влиянието на Хайтауър над ордена на майстерите.

Общи условия

Активация на акаунт