"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 236
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
За единият от дивите дракони чичо май е споменал в интервю, че също е бил убит.

За мен Тирион и драконите си е чисто избиване на комплекси, човекът се чувства незначителен и си мечтае, подобен пример е и Аря, тя е очарована от Нимерия, но това не е, защото има ройнарска кръв, а защото е малка суфражетка   Laughing

# 541
Аз момента за Тирион и драконите го схванах като, че Тирион е четящ и интересуващ се от история. Като повечето четящи си пада и мечтател. 

# 542
  • Вестерос
Аз го възприемам като дете, което е различно, баща му не му обръща внимание, сестра му го мрази, гледат го странно другите и той се потапя в книгите и си мечтае, че не е син на баща си, а е някой друг, защо не и син на краля, иска драгон, за да го яхне и да отлети с него от скалата и всички да го почитат и  да му оказват въобще някакво уважение. Точно като защитна реакция срещу това , че е джудже и срещу приказките и погледите на другите, той става такъв саркастичен и с пиперлив език.

# 543
  • Варна
И докато сме на тема Тирион - умът ми не го побира. Защо Тирион накара/провокира Егон да тръгне към Вестерос вместо към Дани. Нали много искаше да види драконите? Thinking

# 544
И докато сме на тема Тирион - умът ми не го побира. Защо Тирион накара/провокира Егон да тръгне към Вестерос вместо към Дани. Нали много искаше да види драконите? Thinking

Според мен се забавляваше, теоретизираше на глас, виж, че се изненада сам, как Егон му се върза  Mr. Green

Но принципно беше прав, сега Егон е в много по-добра позиция

# 545
 това пък е толкова лесно
1. Тирион искаше отмъщение срещу Сестра си, която му спретна процеса. Вярваше че може да бъде съветник на Егон - незначителен, но съветник.
2. Ако Егон седнеше на ЖТ Тирион също щеше да се облажи като част от неговия антураж, дори можеше да получи Скалата на Кастърли (евентуално). На запад за него нямаше нищо, освен Денерис, която мрази Ланистърите. Освен това е жена, а тирион научи по трудния начин че не трябва да се доверява на жени (той не е силен, красив и могъщ - жените го харесваха заради парите  и това че беше  временно Ръка)- предателството на Шае, бягството на Санса, и процеса който му спретна Церсей мисля че го свалиха на земята в много отношения.

# 546
 Тирион винаги се забавлява каквото и да прави. Неслучайно баща му, е казал че ако иска да става шут не иска да го знае повече. Дори и Церсей сее смяла на шегите му, когато е била по-млада, а това е постижение hahaha Неслучайно Джейми толкова харесва Тирион.

# 547
Тирион прнципно беше прав, че моментът за атака е добър. Не съм сигурна обаче, че Егон е готов. Затова и Мартин заложи на сивата люспа Simple Smile)). Катализатор за Конингтън. Обяснява защо Конингтън е ОК да побърза.

# 548
 Но пък Тирион не я прихвана (освен ако не е е вътре в него) - което доказва че е Тарг. Таргите имат имунитет съм сивата люспа.
Тирион беше много прав за момента, но Егон не е човека, който ще завладее Вестерос. Твъред голям авантюрист ми изглежда.
Първо - антуража му се състои от разни копелета и страхливци. Второ - най-близкият му човек - Дък - е крайно неподходящо според настойника му - Конигтън - за този пост. Трето Егон не проявява командирски качества - втурва се да предвожда атаката - фатална грешка, пълководецът трябва да е отзад. Егон Ужасно много ми напомня на турнирни рицари като Лорас и на авантюристи като Куентин. никакъв шанс да оцелее до края. това дето Варис и Илирио разправят колко бил велик - ми естествено че така ще разправят за протежето си. виждаме, че дори Конингтън се съмнява в успеха на Егон, а той е най-добрият приятел на баща му. Joy

# 549
За сивата люспа и това, че Тарг имат имунитет не е съвсем така. В Историята имаше една сепъа - Тарг, дъщеря майче на Егон Завоевателя, която се грижи за деца болни от сива люспа и накрая и та се заразява.
Така, че имунитета не е на 100 %.

# 550
  • Варна
Да, вероятно съвсем експериментално е подходил Тирион към Егон. Може би е искал да го провери реакцията му. Thinking

Скрит текст:
Ето едно доказателство, че Егон е Блекфир - все някой ги води за носа, докато таргите са дебели глави. Joy

# 551
Е Тирион го беше шубе да отиде при Денерис, но пак там стигна. Може пък да не е искал да се съюзят Егон и Денерис, че тогава още по лошо за Всетерос Simple Smile

И ако се окаже Тарг, кой остава с най-чиста претенция ?

# 552
  • Варна
Е Тирион го беше шубе да отиде при Денерис, но пак там стигна. Може пък да не е искал да се съюзят Егон и Денерис, че тогава още по лошо за Всетерос Simple Smile

И ако се окаже Тарг, кой остава с най-чиста претенция ?

Претенцията на Егон е по-силна.
На Тирион единствения му шанс да се завърне във Вестерос е именно с таргите. не остана друг , който да се опълчи на тези, които го осъдиха. И едва ли друг би му простил родоубийството (Станис например.)

# 553
 Претенцията на Егон е по-силна (ако не е Блекфир)
Обаче ако е.....

А да не забравяме, претенциите на Джон! Неговите претенции би трябвало да са най-силин, ако Егон е Блекфир!

# 554
 Станис, след като Тирион го попиля при ЧВ, простоне виждам как ще му хрумне да му раздава титли и имения. Joy

Общи условия

Активация на акаунт