"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 234
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Сега ми прави впечатление начинът, по който Мартин се заиграва с надеждите на читателя - до последния момент (ако не знаеш какво ще се случи) си убеден, че нещата ще се наредят. Защото "добрите" виждат какво става, взимат мерки, просто изостават с една крачка от събитията. Доста подло Laughing

Така че - никаква вяра в доброто развитие. Ако е решил да бастиса някого, даже още повече ще акцентира върху добрия му късмет, за да нанесе по-сполучлив удар под кръста.

Сега искам да върна лентата пак към първа книга - не знам дали си спомняте разговора, който Аря подслушва в подземията на КЧ, след като я хващат да лови котки и тя бяга, за да не я познаят. Говорят двама - единият с шлем и белези по лицето (за когото подозирам дегизиран Варис, предупреждава за предстоящата война във Вестерос и моли за още птиченца), а другият - дебел, с бравооски акцент (Джакен?, кой? - казва, че Дани ще ражда, и че още не са готови за такава). Дали сте обсъждали личността на тези хора?

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 10:28 от Анонимен

# 616
Да бе, всички 14 годишни трябва да са като Денерис, да избиват и да завземат, иначе за нищо не стават Simple Smile

В подземията са Варис и Илирио.

# 617
  • Варна
Варис и Илирио. В сериала направо ги показаха.

# 618
Сега ми прави впечатление начинът, по който Мартин се заиграва с надеждите на читателя - до последния момент (ако не знаеш какво ще се случи) си убеден, че нещата ще се наредят. Защото "добрите" виждат какво става, взимат мерки, просто изостават с една крачка от събитията. Доста подло Laughing

Така че - никаква вяра в доброто развитие. Ако е решил да бастиса някого, даже още повече ще акцентира върху добрия му късмет, за да нанесе по-сполучлив удар под кръста.

Сега искам да върна лентата пак към първа книга - не знам дали си спомняте разговора, който Аря подслушва в подземията на КЧ, след като я хващат да лови котки и тя бяга, за да не я познаят. Говорят двама - единият с шлем и белези по лицето (за когото подозирам дегизиран Варис, предупреждава за предстоящата война във Вестерос и моли за още птиченца), а другият - дебел, с бравооски акцент (Джакен?, кой? - казва, че Дани ще ражда, и че още не са готови за такава). Дали сте обсъждали личността на тези хора?

Ако си прав, че добрият късмет е равен на лош край. Може да предположим, че Тирион, Джан, Денерис, Аря, Санса ще оцелеят - техният късмет определено е лош.  Simple Smile

# 619
Не, не - никакви предсказания не правя, как бих могла! Неведоми са пътищата Мартинови. Само казвам, че това, че някой се справя с проблемите добре, изобщо не означава, че няма да го сполети някоя нелепа смърт. Нищо ново Wink

# 620
Не, не - никакви предсказания не правя, как бих могла! Неведоми са пътищата Мартинови. Само казвам, че това, че някой се справя с проблемите добре, изобщо не означава, че няма да го сполети някоя нелепа смърт. Нищо ново Wink

Само се пошегувах:)

# 621
Скрит текст:
Ако си прав, че добрият късмет е равен на лош край. Може да предположим, че Тирион, Джан, Денерис, Аря, Санса ще оцелеят - техният късмет определено е лош.  Simple Smile

Според мен в книгите жив ли си си късметлия. Няма никаква гаранция, че лошия ти късмет те пази.

# 622
 Тирион според мен е ужасен късметлия.  Беше временно Ръка на краля, докато го нямаше баща му, посел стана Надзорник на хазната, спечели битка без да умре, уби баща си, измъкна се от съд, като беше на грачак да го спечели, падан в реката и не хваан сивата люспа, да не говорим че го ожениха за  красива жена от знатен род. сега има всички hahaha шансове да стане съветник на Денерис. Дотук има невероятен късмет.

# 623
 за мен пък червенокосата вдовица  в "Рицарят" беше всичко друго но не и играч. първо беше се запънала на своята си гледан точка и не виждаше гледната точка на другия лорд. Заради нея щяха да измрат хора. Второ Ако беше продължила да се инати нищо чудно да се беше стигнало до убийство (включително нейното). И трето дори да беше спечелила битката с хората на лорд ЮСтас пак оня противният кастелан щеше да се ожени за нея, ако  сър Дънкан не го беше убил. та чак пък такъв Играч не съм забелязал да е.

Дотук сред жените за играчи признавам - Олена, Мелисандра  и лейди Дъстин  донякъде Церсей, която сама се издъни от прекален егоизъм и параноя, но иначе не е глупава и има власт.

постиженията на Денерис са спорни.

другите жени  - политици въобще ги няма никакви.

иначе харесвам АРя, ама тя не е политик, а войн.

П.С. Денерис непрестанно мисли за Джора как щял да й гледа гърдите, дори когато го няма и знае че я е предал.  така ине му отряза главата за предателството. какво е това ако не любов от нейна страна? всеки път като помисли за Даарио го сравнява с  Джора.

# 624
Ии, Джони, бе, нищо не разбираш от жени май Laughing
Не е била никога влюбена в Джора. Той в нея - да.

# 625
 верно си е - жените са мистерия за мен.  Всеки следващ провал  в това отношение ми е по-грандиозен от предишния.
Още  цар Соломон го е казал - жените трябва или да да ги харесваш или да ги разбираш, не може и двете (доверявам се на преценката на мъжж имал 600 жени) Joy. Аз съм на фазата на харесването.

# 626
  • Вестерос
денерис е влюбена в Джора,

Мислех да дам някакъв коментар, но тези думи ме отказаха..
Аз много се смях пък  Joy

За какво говорите да се включа ударно, че много , много не ми се чете задълбочено  Flutter

# 627
За това, че жените са мистерия за Жони  Joy

# 628
  • Русе
Абе то не че не засяга интересна тема той – мъжете уж имаме по две глави, пък сме двойно по-предвидими  Rolling Eyes

Впрочем Барбри Дъстин лично не я приемам като някакъв голям фактор. В разговора ѝ с Теон по-скоро видях търсене на правилния отговор (подмазване) от негова страна и приказки на градус от нейна. Може да е от това, че не е често споменаван, но домът ѝ като че ли е от маловажните.

Джон, ако Тирион можеше да те чуе, щеше да ти отвърне: „точно така, приятелю, направо съм фрашкан с късмет“ Wink А Денерис до момента не е изпитвала нещо, което да мога да нарека влюбване, било то с Дрого, Джора, Даарио или някой друг. На Джора му прости за момента, тъй като (беш)е нейният голям мечок и единственият човек, на когото си позволяваше да се уповава и вярва в ужасен за нея период. Пък и е космат. Това последното все трябва да се брои за нещо.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 23:51 от Koronis

# 629
  • Вестерос
За това, че жените са мистерия за Жони  Joy

Интересна тема, всички Жоневци ноус нотинг.

космат  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт