"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 33 082
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Очевидно Деймън е бил брата, който е обичал все пак  Горчивата стомана го е подтикнал към бунта.
не вярвам да признава Дерон за истински брат.

Странна обич ще да е било това - да убие него и всичките му наследници. А брата, който мрази остава постоянно жив.
Горчивата Стомана умира на 69 години в битка. Crazy
Интересно, че май и ГС и КГ нямат деца.

П.П.
И да постна въпросния цитат:
Цитат
И аз имам своите призраци, Бран. Брат, когото обичах, брат, когото мразех, жена, която желаех. През дърветата все още ги виждам, но никоя моя дума не може да ги достигне. Миналото остава минало. Можем да се учим от него, но не можем да го променим.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 10:23 от Хексе

# 76
Според мен, споменава само тези, към които е имал силни чувства - неговите пизраци.

# 77
  • Варна
Според мен, споменава само тези, към които е имал силни чувства - неговите пизраци.

Именно. Някак не ми звучи Дерон да е сред тях.
Няма индикации да са били близки, Дерон се е бил заобиколил с дорнци, а КГ е нямал пост в двореца.

# 78
  • Вестерос
ГС е , който е обичал. Демън е мразения , заради предателството. Така го възприемам аз. Освен превода да не е точен и реално 1 и същи брат да е обичания и мразения впоследствие.

# 79
  • Варна
ГС е , който е обичал. Демън е мразения , заради предателството. Така го възприемам аз. Освен превода да не е точен и реално 1 и същи брат да е обичания и мразения впоследствие.
Цитат
I know. I have my own ghosts, Bran. A brother that I loved, a brother that I hated, a woman I desired. Through the trees, I see them still, but no word of mine has ever reached them. The past remains the past. We can learn from it, but we cannot change it."

# 80
Според мен Демън е обичаният. Убива него и наследниците му, защото не е бил съгласен с бунта, един вид поставя интересите на царството над чувствата си.

# 81
Общоприетото мнение е, че е Дерон II. За мен е изклчено да е Горчивата стомана(като се има предвид Шиера и враждата между Бракен и Блакууд, а и той е в оснавата на всичките въстания), повдигнах въпроса понеже не се бях замислял, че може да е Демън.

# 82
  • Вестерос
Ясно , правилно е преведено тогава, аз пък не мисля, че е Дерон, много очевадно е

# 83
  • Варна
Имаме ли някъде потвърждение, че Горчивата стомана е спял и с Шийра? Като че ли имам някакъв смътен спомен, но мисля, че ставаше въпрос за слухове. Докато връзката КГ Шийра е потвърдена от Мартин:
Цитат
Though she never wed, she had many offers, and several lovers through the years. Duels were fought over the right to sit beside her, men killed themselves after falling from her favor, poets outdid each other writing songs about her beauty. Her most ardent admirer was her half-brother, Bloodraven, who proposed marriage to her half a hundred times. Shiera gave him her bed, but never her hand. It amused her more to make him jealous.

http://www.westeros.org/Citadel/SSM/Entry/Shiera_Seastar/

Дерон е по-възрастен от КГ, ГС и Демън Блекфир с около 20 години, едва ли са се приемали точно за братя.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 13:20 от Хексе

# 84
 А дали е възможно КГ да говори, или да включва и братята от нощната стража, Емон по това време вече не е жив. Не ми се вярва, просто спекулирам  Rolling Eyes  ГС ми се вижда труден за обичане.

# 85
  • Варна
Така си е.  Tired
Слагам си една голяма червена въпросителна и май ще оставя този въпрос да отлежава, поне докато не излезе още инфо.

# 86
 при положение че споменава за незаконен братг ГС и незаконна сестра (Шиера) не е нормално другият брат да е Дерон! той нали е законен! логиката предполага пак да става въпрос за незаконен брат и тогава остава само Деймън!

# 87
 нямал никакво потвърждение , че Шиера по какъвот и да е начин е харесвала ГС, камо ли да спи с него. Просто знаем че той и е бил навит, в което няма нищо чудно защото и другият и браг я е харесвал - явно ще да е била голяма красавица. Което пък хич не ми се връзва с рисунките. Там е всичко друго, но не и красива.  Все едно явно Шиера си е предпочитала КГ по една или друга причина. да му се чудиш на ГС, че е водил цяла Троянска война заради една жена която не му обръща внимание.

# 88
Ако не заради жена, то за какво друго?  Mr. Green

# 89
  • Варна
Ако не заради жена, то за какво друго?  Mr. Green
Е, има и други неща.. Laughing
Заради амбиции и наранено самочувствие като Куентин Бол? Или пак заради жена, но този път майка?

Общи условия

Активация на акаунт