"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 237
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Жони колко пъти един ли сто ли да ти казва човек да проверяваш преди да пишеш ей го Гугъл.
Скрит текст:
Къде в Щатите е разрешено ПЪРВИ братовчеди да се женят?
В Червено и лилаво на долната картинка

Картинката е от 2011, това лято цялата страна ще стане жълта зона по-горната схема

# 481
 Бумър, за стотен път ме цитираш неправилно.
писал съм в единия пост, че напоследък в Латинска АМерика ( нищо общо със САЩ - Колумбия, Венецуела и прочие) се позволява до втори братовчеди да женят и има много такива случаи, а в другия - че имаше случаи в някои държави например в Швеция (или беше друга скандинавска държава?) , които се бяха оженили и първи братовчеди но това е рядкост.

За САЩ не съм писал нищо
когато поне веднъж вникнеш в това което пише ще те кажа голяма Браво!
точно сега не мога да ти т ърся линк, довечера като се върна от работа или утре като стана- ще ти намеря, окей.

# 482
Вероятно има причина за да те чета по диагонал моето момче и все ти да си ми в клавиатурата  Hug
Хексе спомена Ню Мексико, как мога да си представя, че ще го пратиш в Латинска Америка  Joy Joy Joy

А всъщност, ето я световната карта от Уики по въпроса за бракуването на първи братовчеди, виж колко излияния в безчет постове спестява
http://en.wikipedia.org/wiki/Cousin_marriage#mediaviewer/File:Co … MarriageWorld.svg

# 483
  • Варна
Не мога да повярвам, че на толкова места тези бракове са разрешени. Shocked
Дори в Русия. Thinking
Излиза, че ние и китайците сме особено консервативни по въпроса, което е и правилно, според мен.

# 484
Мда аз също не подозирах, шокиращо!  Shocked
Всъщност са забранени тук, в Сърбия, Хърватска, Словения и в другия край на планетата в Китай, Тайван и Филипините и в 10-15 щата.

# 485
Аз нямах предвид религии и закони, а чисто научно във връзка с генетиката кое е ОК.  
Много странно това с браковете.

# 486
  • Варна
Аз нямах предвид религии и закони, а чисто научно във връзка с генетиката кое е ОК.  
Много странно това с браковете.

При братята и сестрите има 50% припокриване на генетичния материал при първи братовчеди този дял спада до една осма.
При първите братовчеди не е толкова рисковано като при братята и сестрите.

# 487
С генетиката данните са, че дори и при братя и сестри шансът за дефекти не е 100% но е неприемливо висок.
При първи братовчеди пада драстично, но го има. От втори нататък е минимален.

В Исландия
Скрит текст:
се оказа че по-голямата част от населението са трети и четвърти братовчеди.
Подобни са цифрите и за части от Скандинавия, затова в Швеция още през 70-те е имало етап за насърчаване на секс-туризма с цел забременяване на шведки от чужденци. Обогатяване на генофонда така да се каже

# 488
  • Вестерос

Глупости са това! В закона си пише до 2-ри братовчед, включително и толкова.

П.П. Относно последния пост кралица Виктория е баба на почти всички краля из Европа и наистина повечето са роднини, даже и нашите. Примерно Уиндзор си сменят така името нарочно, те са Губоргота като нашите.

В Кой закон по - точно? в канона на БПЦ пише следното
http://nmitev.com/blog/църковен-брак-изисквания/

http://www.blog.svatbencatalog.com/kinship-which-do-not-allow-religious-marriage/ - ето и тук също
[/quote]

Честно ли питаш в кой закон? В нашата държава се зачита гражданския брак! Цитирането на каноните църковни в случая не играят...
ТА - Семейния кодекс казва:
Пречки за сключване на брак
Чл. 7. (1) Не може да сключи брак лице, което:
1. е свързано с друг брак;
2. е поставено под пълно запрещение или страда от душевна болест или слабоумие, които са основание за поставянето му под пълно запрещение;
3. страда от болест, представляваща сериозна опасност за живота или здравето на поколението или на другия съпруг, освен ако той знае за тези болести.
(2) Не могат да сключат брак помежду си:
1. роднини по права линия;
2. братя и сестри, както и други роднини по съребрена линия до четвърта степен включително;(4-та степен са 2-ри братовчеди)
3. лица, между които осиновяването създава отношения на роднини по права линия или на братя и сестри.( пълно осиновяване)

Плюс това, прабаба ми и нейна 1-ва братовчедка са се женили за двама братя. Плюс, никъде в закон , не канон, закон, не пише , че 2-ма братя не можели за 2 сестри да се оженят  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 12:03 от Tiffany Aching

# 489
  • Варна
Абсолютно. Също спокойно могат да се женят брат и сестра за друга двойка брат и сестра. Нито църквата го забранява, нито държавата.
А нашата църква е от най-толерантните. Позволява до 3 църковни брака и разводи. Забранява обаче кръстник-кръщелник връзката, която е духовна, а не кръвна.
Във Вестерос има забрана за брат-сестра, майка-син, баща-дъщеря. Предполагам чичо/леля за племенници също не, но първи, втори и т.н. братовчеди е нормално или поне приемливо.

# 490
# 491
  • Варна
Elured, това е старо и е по-скоро за темата за сериала.
Ето нещо ново, което става и за двете теми. какво казват актьорите за шести сезон.
http://m.ign.com/articles/2015/02/20/game-of-thrones-cast-on-lea … -the-books-behind

Санса ме заинтригува, поне стана ясно, че ще оцелее през пети сезон Laughing:
Цитат
And judging by the end of how season 5 ends, I think it’s going to be the most ambigious thing ever what happens to her

# 492
Тя хубаво ще оцелее, само да не се осъществи теорията в която тя сяда на ЖТ, в качеството си на жена на Тирион.

# 493
Извинявай те за спама. Не знаех, че старо - мернах го и реших да го пусна. Споделям мнението, че Санса ще оцелее до края на песента. Все пак нищо, което си е искала и мечтала не си е се е случило. bowuu

# 494
  • Варна
Все пак нищо, което си е искала и мечтала не си е се е случило. bowuu

Мисля, че точно това й се случи. Както и на всички старкчета - всичко за което мечтаха им се сбъдна. Twisted Evil
Ирония на съдбата. Tired

Тя хубаво ще оцелее, само да не се осъществи теорията в която тя сяда на ЖТ, в качеството си на жена на Тирион.
Не съм чувала за такава теория. Тирион каква връзка има в наследяването на ЖТ? Thinking

Последна редакция: пт, 20 фев 2015, 21:55 от Хексе

Общи условия

Активация на акаунт