"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 236
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Станис, след като Тирион го попиля при ЧВ, простоне виждам как ще му хрумне да му раздава титли и имения. Joy

Не Тирион го попиля при Черна вода, а Тивин заедно с Тирелите.

# 556
  • Варна
И дори и Джон и Егон да са истински и законни Тарги, правото на Егон е по-голямо, понеже е роден първи.

# 557
  • Сидни
Е нали Тирион, ако е Тарг и също и Джон да е Тарг, те какви претенции могат да имат, като са копелета?? Thinking

# 558
  • Варна
Е нали Тирион, ако е Тарг и също и Джон да е Тарг, те какви претенции могат да имат, като са копелета?? Thinking

Ако узаконят Джон. А е възможно Регар и Лиана да са сключили брак и Джон дори да не е копеле.
Може би ДжК ще знае повече подробности.

# 559
  • Вестерос
Естествено могат да си имат, но са назад от Егон, Егон ако е Блекфир, Данито е с най-големи. Джон си е копеле, освен ако Регар не се е венчал за Лиана, тогава Джон изпреварва Дани и може да бие Егон (ако Егон е Блекфир, ако Егон е истинския-минава пред Джон).

# 560
  • Варна
Всичко това би имало смисъл ако всички претенденти се обединят и решат да свикат Съвет, който да определи престолонаследника.  Laughing
Иначе печели този с най-голяма армия. Wink

# 561
Не се знае кой ще докаже, че Джон е Тарг и най-вече дали е законен.
Единиат , за който си мисля е Хоуланд Тръстиката. За друг просто не се сещам. ДжК по скоро ще защитава претенциите на Егон. Той го смята за Раег и е убеден в това, ако са го подвели вече е друг въпрос.

Иначе Манс=Регар ако е истина, може да изясни произхода на Джон и евентуално да го обяви за наследник...

# 562
Е който е облякъл черното, не е ли до живот? newsm78 Все едно майстер Емон изведнъж да предяви претенции. Дори и да оживее, дори и да бъде признат за съвсем законен син на Регар, Джон как да се върне обратно в света, като дезертьорството от Стража се наказва задължително със смърт?

# 563
 Мийра също може да знае нещо по въпроса. Не изключвам Баристан и Джейми да останат живи още дълог време -те са свидетели на отминала епоха. Служили са при Ерис. Манс дори и офицер да е бил - пак ще знае нещичко. досат хора знаят нещо за Джон.

Джон може да не е законе, ноСтанис да го,узакони или да е законен.
ЕГон може да е Блефир или да не е.
и разбира се имаме Дани.

претенциите могат да бъдат Джон- Дани (ако и двамата са Тарги) -  Егон (ако е Блекфир)
Егон (Тарг) - Джон - Тарг - дани
или пък Егон - Дани - Джон (копеле)
или дори Дани - Егон - Джон -(ако Е.и Дж. са)  копелета

Не вярвам, че Егон ще оживее.

......
Хексе,, Тирелите и Тивин се включиха най-накрая флотата на Станис бе брутално унищожена от Тирион който изпозва веригата и огъня. ОСвен това Станис нямаше, чак толкова голяма армия, ако Тирион имаше малок повече войници щеше да измъкне блестяща победа.  да не говорим че на практика нямаше и пари, но успя да накара ковачите да му изковат веригата. Тивин дойде в последния миг и си присвои заслугите на Тирион. Защо го нямаше като беше напечено? Ако Станис вече беше влязъл в Чертога и Церсей бе подписала капитулацията Тивин можеше да си тропа по вратите отвън колкото си иска.
Станис знае че Джуджето е виновно и заплаши да го скъси една глава щом го види.

# 564
 не е до живот - Роб Старк се канеше да даде сто души срещу това Джон Сняг да бъде освободен от клетва и каза, че има страшно много прецеденти.
АЗ се сещам за Бриндън Реките, който очевидно вече не е страж.

# 565
  • Варна
Е който е облякъл черното, не е ли до живот? newsm78 Все едно майстер Емон изведнъж да предяви претенции. Дори и да оживее, дори и да бъде признат за съвсем законен син на Регар, Джон как да се върне обратно в света, като дезертьорството от Стража се наказва задължително със смърт?

До живот е, но има и изключения -  например случая,  когато са искали да освободят Емон от клетвите му (веднъж майстерски и веднъж на Стража) за да стане крал, но той е отказал и са издигнали Егон 5.

# 566
не е до живот - Роб Старк се канеше да даде сто души срещу това Джон Сняг да бъде освободен от клетва и каза, че има страшно много прецеденти.
АЗ се сещам за Бриндън Реките, който очевидно вече не е страж.

Извинявай, обаче, КГ е посаден, голямо освобождение.

Иначе сигурно има вариант да бъде освободен оъ клетвите, но аз продължавам да си мисля, че след Зимата, нишо от досегашния ред няма да има значение. Просто ще дойде нова епоха и определено ЖТ няма да има Mr. Green

# 567
 ще видим, аз все мисля, че накрая след зимата ЖБ ще обере всичко. #2gunfire

# 568
БР не е страж ама и човек не е вече. И в крайна сметка няма кой да му търси сметка, че е дезертирал.
Сам ако се запиляе в Староград и хвърли черното и стане месар примерно, дали някой ще ходи да го екзекутира ако не знае, че е той.

Въобще принципа на стража е доста тъп. Много по добре щяха да са ако бяха като наборна казарма за определен период от време.

# 569
ще видим, аз все мисля, че накрая след зимата ЖБ ще обере всичко. #2gunfire

Ама първо да дойде, че вече се уморих да я чакам тази зима Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт