"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 236
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Ееее, особено пък след Пир за врани да изкарвате Церсей някакъв играч... Тотална глупост и неадекватност е положението при нея. Чак е попрекалил чичо, опитвайки се да ни разкрие колко е некомпетентна. Нарочно да се опитва човек да се провали в управлението, не би имал по-голям успех от нея. Голямото постижение, че изигра наивния Нед и "пращящия от акъл" Робърт. Laughing
Аша ми се струва достатъчно стабилен и и интелигентен женски образ. Не прокопсва никак засега, но какво да се прави, не се е родила на правилното място.

Не някакъв Играч, а провален такъв, точно като Нед.
Няма особена разлика. Двамата са пълни и абсолютни противоположности.

Не смятам Тирион за Играч въпреки цялата му интелигентност, за разлика от баща му, Варис и Петир.
Не съм го видяла да манипулира събитията нито в своя, нито в ланистърска полза, просто изпълнява дълга си, да по-практично от Нед, но нищо повече. Евентуално може да стане Играч, когато почне да манипулира Денерис, но не ми се вярва много.

# 601
Бумър, в случая съм абсолютно съгласна с теб - Тирион поне за момента не се е показал като играч.
За еничарския корпус имах предвид само начина на събиране, не повтаряне на неговите функции. Иначе си права в обяснението си за него. Иначе Хексе по нагоре, назад, писа, че първоначално точно така са събирани хора за Стража, аз съм забравила този момент. За мен грешката на лордовете е, че са забравили защо им е този Страж и са престанали да се грижат за неговото оцеляване, което на този етап ще им изграе лоша шега...

# 602
  • Варна
Какво не и харесвате на Игрит? Умна и оправна жена. е, вярно не играе играта на тронове, но там където живее това не е от значение.
Нали питаше за умни жени?
То и баба Олена сигурно нямаше да процъфти ако трябваше да живее като диваците.
Таена също е умна, хитра дори - играе и за двете страни без и двете страни да я обвинят в предателство. Уреди синът и да стане довереник на краля. Е, вярно не е кой знае какво, но като за съпруга на дребен лорд си е постижение. просто тя няма как да играе наедро.
Барбри си е много разумна, чудесно преценява какаво може и какво не може. Прекрасно усеща характера на Рууз, както и на сина му.

Кат си я обичам много, но не я причислявам към умните, защото майчинският й инстинкт я заслепява. Прави груби грешки. Не мога да не и се възхитя обаче, как може да е перфектна лейди и в същото време да не се поколебае да пререже гърлото на враг..

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 20:29 от Хексе

# 603
А, Игрит я харесвам. Мисълта й е ясна във всеки момент, каквито и решения да взима, има чудесна представа от последствията. Кат ме дразни, защото не вижда нещата, обаче иначе е много напориста и налага решенията си, което води до лоши резултати.

# 604
  • Варна
Още един пирон в теорията, че Санса през новия сезон ще бъде при Болтъните.
В края на лятото са посетили заедно концерт. По принцип двамата актьори досега не са имали общи сцени.
Скрит текст:

Форумът е ужасен днес. Confused

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 21:24 от Хексе

# 605
Първо :
http://bg.wikipedia.org/wiki/Сър/дейм
тук си пиши, че "сър"/sire се нарича рицар или баронет. Торн не е баронет, значи е рицар. Ако жена е посветена в рицарско звание е дама. Ако е жена на рицар - лейди.
Иначе го има  и като вежливо обръщение през mister -но то няма нищо общо със sire господарю, не е титла, да не се смесва (За Торн се каза, че е рицар, който се е бил на противниковаат страна - и затова е "сир")

Второ - за Игрит - Хексе, поразен съм от разсъжденията ти. горе бе казано ясно, че като говорим за умна жена подразбираме жена с власт, която може да се опъне на Варис и кутрето. Т.е. под умна разбираме "хитра", "умела политически", ако щеш - "тарикатка".

Олена е такава.  Мелани - също. Ако щеш - Церсей - тя успя да се отърве, от Нед, Робърт (който я биеше), да върти Джейми на пръста си, да се отърве от Тирион, да се отърве от Санса, да натопи снаха си Марджи и има шансове да се измъкне...единственият й истински провал е смъртта на Джоф. нейният проблем е, че е самовлюбена и параноична, тя би могла да постигне много ако работеше с Тирион, но това не значи, че не е умна.

за сметка на това Игрит не влиза в тази класация. Окей, симпатична е, мисли трезво, практична е  - и какво от това, тя е просто един войник, който Манс може винаги да замени. В известена степен се припокрива с Аря- една дива-дива жена. В Чертога няма да оцелее и пет минути. А мерилото за  "умна жена" бе поставено именно за жена с власт, която може да се бори в интригите в Чертога. да не казвам, че Игрит няма власт. та къде я намеси?

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 21:16 от Джон Сняг

# 606
 Една умна жена за две години - толкова минаха в игрови план  - щеше нещо да е постигнала. не мога да приема мишка като Санса, която само се снишава като я ударят за "обещаваща". Аря щеше да заколи мъжа  който й посегне - рано или късно.
Имала власт - първо властта не е нейна а на Петир, второ ако разсъждаваме по този начин, трябва да пляскаме и на Ариян - те се развиват линейто, само дето Ариян е открила своята сексуалност, а Санса не , което не е чудно като се има предвид че Ариан е малко по-голяма. на ниво интилигентност обаче двете са еднакви.

Виж - за Лейди Дъстин не бях се сетил, но тя определено е играч. постигна важен брак, политическа стабилност, отмъщение спрямо Старките, а утре може и да се извърти спрямо Болтън и пак да е добре. Ето това е интелигентна жена.

# 607
Харпията, която вечеря с Дани, заравих ѝ името.

Санса оцеля в изключително враждебна обстановка. Имайки предвид, че все още е дете, смятам, че е повече от постижение. Понякога, за да устоиш трябва да се огънеш и снишиш.

# 608
  • Вестерос
Не се знае дали е Харпията- иначе Зелената Грация .

# 609
 Пък АРя е доста по-малка от Санса, а показа много по-точна преценка и изтреби сума ти народ. Санса стана изтривалка за мъжете. Ако годините са атестат треперя като си помисля, колко ли е била завеяна горката, като е била на годините на Аря. Денерис е само с година по-голяма от Санса, а научи доста повече за живота. най-малкото - имаше смелостта да се опъне на брат си, след като се ожени за Дрого. Досега в Санса не видяхме да живва някаква искрица след който и да е от браковете й. Пак казвам - разликата между Санса и Денерис е една година. Денерис съди, Денерис върти любов с Даарио, денерис е влюбена в Джора, Денерис избира юнкайските господари- нещо подобно да виждате при Санса? къде е екшъна тук?

# 610
 Много е спорна дали Санса е дете, жените през Средновековието са съзрявали рано, а на нея й дойде лунната кръв. Друг е въпросът че се намира във враждебна обстановка, а при нея я няма майка й да й обясни това-онова, но на практика Санса вече е млада жена. Церсей и даде основните насоки по въпроса, съчетани с доза цинизъм. Whistling

# 611
Според Тирион, Санса е дете. Според колегата на Раф, Ария също. Хайде сега, по-рано съзрявали в средновековието.
Много им е дремело за правата на детето, или на жените през средновековието.

# 612
  • Варна
денерис е влюбена в Джора,

Мислех да дам някакъв коментар, но тези думи ме отказаха..

# 613
Хекс,  забавлявай се  Hug
Паралелна реалност  Party

# 614
  • Сидни
Денерис е влюбена в Джора  ooooh! как не съм го разбрала, дори и аз хахахахаах
По въпроса за умните/хитрите жени на пръв поглед не мога да кажа, че според мен някоя е играч освен бабката. В тази Барбри има нещо, но още не е ясно какво.
Такова усещане в мен , кто четях Рицарят, остави червенокосата вдовица, но може би защото ролята й беше много кратка, не е имала време като Църсито да си покаже идиотизмите. Joy

Общи условия

Активация на акаунт