"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 234
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Мда ей сега ще пусна на децата Оберин и Елария  Joy

# 661
Чудя се, ако не бях чела книгите преди филма (и да си създам представа за героите според описанията им), дали щях да харесам повече кастинга? Защото освен няколко (Кутрето, Нед, Варис, Дрого, Дани и Рамзи) не одобрявам никого, или поне не се сещам в момента Thinking
Кат, Марджи и Церсей са ужасни, Санса и Мелисандра въобще не отговарят на образите, Роб, Джон и Теон също не ми харесват като избор. Тирион не е точно като по книгата, но пък е страхотно изигран, така че прощавам Wink

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 16:09 от Анонимен

# 662
  • Варна
Аз одобрявам още Рууз, Уолдър и Валда Фрей, Оберин и Елария, Роб Старк.
Иван е прекалено сладък за Рамзи. Heart Eyes

П.П. И аз не одобрявах Теон - нищо общо на външен вид, но актьорът е страхотен.
Аша/Яра обаче е потрес.

# 663
До актьори е според мен.
Аз изчетох книгите като повечето новоизлюпени фенове след първи сезон.
И има актьори които не ми се връзват с образите от основния каст, докато други кастнати по-късно ги харесах, въпреки че не отговаряха на представата ми от книгите.

# 664
Аа, точно затова му се получава така добре психото на Рамзи. И Рууз е добре, да. Оберин и Елария ми се виждат ... ами обикновени някак. Да, забравих за Аша - ужас и безумие. Такъв бизон, не е истина. Но пък Бриен са я нацелили. Джейми - е можеха някой по-хубавичък да изберат. В крайна сметка красотата му е основна характеристика по книгата. Тивин е някак по-смален, отколкото си го представях, въпреки добрата игра. Но актьорът трябваше просто да е по-внушителен физически.

# 665
 Зависи -  моята сестра която е няма 11 години(питай ме сега как може сестра ми да е на 10 години като съм на 32 - вече съм ти казал - от друга майка е) си гледа спокойно всякакви филми със секс и насилие. ние ако й ги забраним те ще й станат по-интересни.

Пък точон Оберин и Елария, нищо чак толкова любовчийско не правят.  Гледал съм бая по-горещи сцени. Тва "девет седмици и половина",това "лудории", това "сексиигри" и какво ли не ? а тука какво - някакви се гушкат и се цункат . и къде е секса, който е основен в книгата? книагат почва със секс - Церсей и Джейми се любят, кейтлин се съблича гола, пред  майстер лувин ? къде е извратеността на Джофри, който разсъблича Санса?  сигурно и Церсей няма да я видим гола?

Марджи на мен ми е любимка, повечето актори са добри, но сред мъжете  Кит Харингтън и Стивън Дилейн не  ги одобрявам, а сред Жените карис Ван Хютън (предпочитам Лора Припон или в краен случай - Никол Кидман.) какот и актрисиата играеща кейтлин.

АРя,Марджери, ИГрит,тивин ,Олена тирев и Варис според смен са се получили добре. към Нед имам забелжки. не си представях точон шон Бийн, но той дава най-доброто от себе си ! Джофри също е перфектен като злодей.

* За джон сняг бих си представил по скоор някой като Дж. Мастърсън - циклопа от Х - мен. А типичният станис за мен е Джейсъм Стейтъм - такъв какъвот е в  "в Името на Краля". Ед харис също става. Плешив - и с брадичка.

# 666
  • Варна
Лена Хиди ще ползва дубльорка за голата сцена. Grinning

# 667
Ах как икономисаха по най-лесен начин оувърбюджета за грим  Joy Joy Joy

# 668
Джофри е извратен и психопат, ясно, обаче е грозно момче, а по книгата е красавец.
Марджи ми се вижда кривогледа, плюс това трябваше да е пищна брюнетка с гъста черна коса. И Ренли - абсолютна подигравка. Лорас Тирел също.
Баба Олена става.
Какво има да показва Ленчето в гола сцена? Добре че са хванали дубльорка. Изключително неподходяща за ролята. Не че не може да играе кралица, просто не точно ТАЗИ кралица. Не съм мъж, не разбирам от жени, но някак иначе си представям жена, която използва сексуалността си като оръжие.
Санса е като едра кобила, а трябваше да е нежно миньонче.
Кат изглежда като над 50-те, а пък трябваше да е на 32 (дори си правеше планове да ражда още деца). Сестра й също е ужасна - стара и мършава, а пък трябваше да е по-млада от Кат.
Роби е добре.
Ходор също трябваше да е младеж.
Тръстиките - и те не ми харесаха.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 16:23 от Анонимен

# 669
 не съм си й помислял, че такаав кльщавелка като нея ще се снима в  "оригинал"

# 670
 Мейс Тирел е по-голяма подигравка. както и Кеван. за Ренли съм съгласен

# 671
  • Варна
Мейс Тирел е по-голяма подигравка. както и Кеван. за Ренли съм съгласен

А, Мейс си е добре, какво не му харесваш?

# 672
Тирион се справи с флотата (жертвайки и своята собствена), но нямаше да успее да удържи пехотата на Станис ако не се беше появил Тивин. (Това всъщност беше и планът му - да удържи града докато дойде баща му)
Той знаеше ли, че Тивин е на път?

За каста, най-голямото разочарование ми е Джон Сняг. Прилича на някое конте от средновековния френски кралски двор, вместо на кораво северняшко копеле от Вестерос. И като актьорска игра не впечатлява.

# 673
  • Варна
Тирион се справи с флотата (жертвайки и своята собствена), но нямаше да успее да удържи пехотата на Станис ако не се беше появил Тивин. (Това всъщност беше и планът му - да удържи града докато дойде баща му)
Той знаеше ли, че Тивин е на път?

Да.  Peace
Цитат
— А ще падне ли градът?
— Не. — „Но ако падне, моли се да удържим достатъчно дълго Червената цитадела, докато лорд баща ни дойде да ни освободи.“

# 674
  • Варна
Джони, относто набиране, редактиране и т.н. на книгата има лесно. Първо, вече само му викат "ръкопис", никой нормален автор няма да седне да пише на ръка, направо си набира на компа. А ако е чак такъв традиционалист, все ще има кой да му набира текста - примерно жена му, детето му и т.н. После - вместо 1 редактор, ще има един главен и 10 помагачи. За нула бройки може да се изстреля една книга към печатницата. В случая с "Ветровете" пък изобщо не се съмнявам, че от днес за вчера могат да я спретнат, стига Мартин да си седне на задника и да я напише най-накрая.  Вярвай ми, за 2 денонощия избачквам самичка книга, с все корицата, обработката на изображенията и редакцията на текстовете - представи си какво е, ако имам и помагачи. Е, става дума за 80-100 страници само.

Общи условия

Активация на акаунт