"Песен за огън и лед" - 16 Лъжи и арборско златно

• 34 230
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Подписът се вижда. Peace

# 706
  • Вестерос
Мерси  Hug Оправих го, дала съм скрий  ooooh!

# 707
  • Варна
Все се чудех защо нямаш аватар, а имаш подпис. Laughing

Попаднах на нещо , което е казал Мартин по отношение на това, че Шае е била в леглото на Тивин:
Цитат
[GRRM is asked about Shae being in Tywin's bed.]

I won't comment on the Tyrion / Tywin issue. Perhaps future volumes will throw more light on it.
Остава да се надяваме да ни осветли.

# 708
  • Вестерос
 Laughing По принцип не съм скарана с техниката  Embarassed

Интересно наистина за Шае и Тивин, аз бях  Shocked като прочетох главата. Имах други впечатление от Тивин и това ме изненада повече, отколкото че Тирион го уби.

# 709
  • HH
Какво би спечелил Кутрето от сватба Санса-Рамзи? Болтън все още са поддръжници на Ланистър. Не мога да си формулирам поста, защото ми се струва абсурдно. Да оженят Санса за Рамзи, означава да отнемат ЗХ от Ланистър, те не че са го имали, но това беше идеята на Тивин. Санса да роди дете, ако го направи с Болтън, директно връщат ЗХ на Старк.

# 710
 Тифани, ти си една от малкото хора които познавам на тази възраст да я е било срам от сексцени. Моите съученички навремето на 14 години си имаха всичките гаджета и бяха пределно наясно със своята сексуалност. Аз на 15 години съм гледал филми за които пишеше, че трябва задължително да имаш 16 години и не съм се срамувал от горещите сексцени - още като станах на 9 години изчетох книжка, как се раждат децата с обстойни картинки на човешкото тяло. И при това мен меимаха за срамежлив.... Joy
ОСвен това даваме, защото като забраним ще й се изостри желанието да гледа забранени неща, но ние няма да знаем какво гледа....

Хексе, Мейс може да е въздухар, но е арогантен и горделив, а  това че Олена го представя като тъпанар да не те грее - бабката има невероятно високо самомнение, за нея всички са тъпанари.  Тя дори Варис го има за нищо "Паяците ги смачкваме".

Кеван според мен си играе доста централна роля, първо брат му нямаше да има половината успехи ако го нямаше Кеван за изпълнител, после свърши доста добра работа като Ръка - почти помири Тирелите и Вярата с Томен, неутрализира Церсей. Може би най-нормалният Ланистър, не е твърд  и брутален като Тивин, но  същевременно може да бъде неотстъпчив когато се наложи. Видяхме да проблясват искри между него и Джейми, видяхме го доста твърд срещу унизената Церсей, видяхме го да не помага на Тирион, макар да му се искаше да повярва че е невинен. И със сина си се държеше доста непреклонно. освен това Кеван след смъртта на Тивин се промени много.Пак той взе дейно участие в битките  с Роб Старк. Просто не мога да повярвам, че до този момент има толкова малко участие, трябваше много-много-много повече екранно време да има, поне наравно с Тивин.

# 711
 Кутрето какво печели от сватба на Санса и Рамзи ми е ясно - ЗХ.
това което не ми е ясно:
1.Как ще убедят хитреца Рууз да приеме Санса за снаха? та нали така връща ЗХ на Старките. ОСвен ако не се надява, че така един син на Рамзи ще придобие легитимност в качеството си на Болтън- Старк.
2. Как кутрето ще накара Санса  да се омъжи за убиеца на братята си? Във филма Санса се разкри пред васалите като племенница на Лиза, и Кутрето трудно би я принудил да извърши нещо против волята си?
3. Ако Теон тръгне да спасява Санса, няма ли да стане малко извратено?

# 712
  • Варна
Хм, обикновено при сватба жената приема името на мъжа, а не обратното, както и децата, които се родят, така че ако се стигне до сватба Санса-Рамзи, ЗХ си става на Болтън, не на Старк. Санса ще е само за легитимност и разплод.
Болтън са съюзници на Ланистър, така че Л. ще са супер доволни, че Северът индиректно ще е под техен контроли и верен на ЖТ. Допускам, че Санса няма да се жени под своето име. Церсито иска главата й заради смъртта на Джофито, освен това е женена, а само съвет на върховни септони може да разтури брака, макар и неконсумиран. Ще се ожени под името "Аря". Северът ще го приеме.
Също - откъде пък ще знае, че Рамзи е убил братята й? Целият Север (с изключение на Рамзи, Рууз и още 1-2ма) знаят, че Теон е убиецът - "Теон родоубиецът, Теон обърниплащ" и т.н.
Изобщо не виждам Кутрето какво би спечелил от една такава сватба.

# 713
  • Варна
И аз не виждам какво би спечелил Кутрето, освен ако Санса го направи на своя глава - за да остане в ЗХ. Thinking
Според информацията, Кутрето в този сезон се връща в Кралски чертог и крои планове с Олена, така че Санса остава сама в Долината (или на Север).

# 714
В трейлъра я изпраща с думи за отмъщение, явно е планирано до някаква степен. Ще разчисти Фрейчетата попътно и под предлог че ще се жени за Рамзи ще удари и Болтъните.

# 715
  • HH
Хм, обикновено при сватба жената приема името на мъжа, а не обратното, както и децата, които се родят, така че ако се стигне до сватба Санса-Рамзи, ЗХ си става на Болтън, не на Старк. Санса ще е само за легитимност и разплод.Но ако Кутрето я прати с истинското и име, признава, че ЗХ все още има законен наследник. В такъв случай Петир може да изпрати всяка една мома от седемте кралства, пък той да си остави Санса за себе си.
Болтън са съюзници на Ланистър, така че Л. ще са супер доволни, че Северът индиректно ще е под техен контроли и верен на ЖТ. Допускам, че Санса няма да се жени под своето име. Тогава я обричат на сигурен тормоз, няма логика да се жени с друго име, както казах, могат да оженят Рамзи за всяка. Церсито иска главата й заради смъртта на Джофито, освен това е женена, а само съвет на върховни септони може да разтури брака, макар и неконсумиран. Ще се ожени под името "Аря". Северът ще го приеме.
Също - откъде пък ще знае, че Рамзи е убил братята й? Целият Север (с изключение на Рамзи, Рууз и още 1-2ма) знаят, че Теон е убиецът - "Теон родоубиецът, Теон обърниплащ" и т.н.
Изобщо не виждам Кутрето какво би спечелил от една такава сватба.

# 716
  • Варна
В трейлъра я изпраща с думи за отмъщение, явно е планирано до някаква степен. Ще разчисти Фрейчетата попътно и под предлог че ще се жени за Рамзи ще удари и Болтъните.

С какви ресурси разполага Санса за отмъщение? Ще ги отрови? Thinking Рууз е доста предпазлив на тази тема.
После дали ще й се налага да бяга с Теон при Станис?

Надявам се да го измислят добре.  Praynig  Може би Санса ще бъде само гост на сватбата на Рамзи, а тя ще се ожени за друг.

Възможно е Кутрето да не знае какво представлява Рамзи. Възможно е Санса вече да му е омръзнала и да я хариже с облекчение на Рамзи. Laughing
Аууу нямам търпение да почне.
Определено най-интересните линии ще са Санса и Джон.
Джон в Хардхоум, това ще си заслужава да се види.

П.П. Ха-ха  Joy отиват си
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 10:39 от Хексе

# 717

Оф, дано си права! thumbsup

# 718
  • Вестерос
Ще играе ролята на Мандърли явно.

Джони, за пред родителите си говорех...

# 719
  • Варна
Според мен няма логика Кутрето да насъсква Санса срещу Болтън и Фрей. Той какво печели? Има долината - държи Сладкия Робин като лорд протектор. Още 10 години спокойно може да си управлява там, а като гледам и Робинчо, ще му трябва бавачка до старини.
Има Санса на разположение и очевидно си има планове за нея. След Едмур и рибката му тя е наследник и на Речен пад, ако Фрей го загубят. Черната риба не го слагам в сметката, защото той никога не се е женил и няма наследници.
Даден му е Харънхъл. Прокълнат и т.н., но с тия пари които има Кутрето, кой му беше казал "срини го до основи и го изгради наново". Сигурно е, че едно такова владение си има и съответните приходи.
Та к'ъв ще го дири Кутрето в Севера? Нищичко не печели - там има само сняг и диваци  Mr. Green Кх, и Болтъни.

Катя, Аря също е законен наследник и над главата й не виси смъртна присъда, като на Санса.
И пак повтарям, Санса е женена. Не става като в мусюлманския свят, където казваш 3 пъти "Развеждам се с теб" и си разведен. Изрично Тивин и Тирион коментираха колко трудно е да се разтрогне брак, дори неконсумиран. Дори да оженят Санса за Рамзи под истинското й име, този брак е нелегитимен, дори 10 нощи подред да е девица булката  Mr. Green

Ако Санса е само гост - съгласна съм. И ако изобщо се стигне до брак пак си мисля, че до консумация няма да се стигне - "сватбарите" от Долината ще превземат ЗХ отвътре  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт