БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 030
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 2 871
Аз също претоплям спаначената супа  Peace

# 271
  • Berlin
  • Мнения: 12 892
Аз съм чела, че не трябва да претопля, да.
Ето набързо:
http://e-zdravey.com/bg/vnimanie-zatoplyaneto-na-nyakoi-hrani-e- … asno-za-zdraveto/

# 272
  • Мнения: 1
Някой знае ли къде продават хубав български чесън? newsm78

# 273
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Здравейте. Търсех си рецепта за спаначена супа и попаднах на стара тема тук, във форума. Пише, супата да не се притопля, че спанакът отделял гадости. Чували ли сте такова нещо  newsm78


купувам само био спанак, проблемът е при торения спанак.
гъби също не трябва да се претоплят.
в оризът има бактерия, която отделя токсини, ако оризът се остави бавно да се охлажда.
или се яде веднага или се охлажда бързо.

# 274
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 38
купувам само био спанак, проблемът е при торения спанак.
гъби също не трябва да се претоплят.
в оризът има бактерия, която отделя токсини, ако оризът се остави бавно да се охлажда.
или се яде веднага или се охлажда бързо.
[/quote]

Според мен в сготвения ориз ще има бактерии, само ако е сварен на недостъчно висока температура за да убие бактериите и след това е съхранен неправилно на стайна температура, тъй като за инцубацията на бактериите е необходима температура от 10-50'Ц. Препоръчва се ако се готви ориз в по-големи количества, отколкото е нужно, да се съхрани веднага в хладилник.

# 275
  • Мнения: X
Вчера разбих извара със заквасена сметана и се получи нещо подобно на крема сирене.
 Та въпроса ми е някой правил ли е нещо подобно за заместител на крема сиренето при приготвяне на чийзкейк ?
Така поне ще съм сигурна какво се съдържа в него.
  Какво е правилното съотношение -извара + заквасена сметана за да се получи удачна смес ?
 Благодаря !
  Предложете ми някаква читава готварска сол .

# 276
  • София
  • Мнения: 12 670
Вчера разбих извара със заквасена сметана и се получи нещо подобно на крема сирене.
 Та въпроса ми е някой правил ли е нещо подобно за заместител на крема сиренето при приготвяне на чийзкейк ?
Така поне ще съм сигурна какво се съдържа в него.
  Какво е правилното съотношение -извара + заквасена сметана за да се получи удачна смес ?
 Благодаря !
  Предложете ми някаква читава готварска сол .

Препоръчвам ти  тази рецепта.  Peace

# 277
  • Мнения: 22 867
Какво е правилното съотношение -извара + заквасена сметана за да се получи удачна смес ?

Не знам дали има правилно съотношение, май все на око го правя, но си погледнах записаните рецепти за чийз, в тях също е различно - в едната 500 гр извара+300 сметана, в другата 450 на 350 (извара-сметана). Добавям и малко прясно мляко понякога в сместа, важното е да е гладко разбита, поне аз не обичам да ми стои на зрънца. Правя си я да ми хареса на вкус, после слагам желатина и в хладилника. Основата най-често ми е от Танита - 2 ч.ч натрошени много на ситно сухи бисквити,1/2 ч.л.  канела,1пак. (113 гр.) разтопено масло, може би защото харесвам канела, понякога смлени орехи добавям.

# 278
  • Мнения: X
 newsm51 Благодаря ви Ваня  и Лабрекс  Hug
Аз вчера разбих една заквасена сметана 30% - 200г с на око извара - по -точно пасирах .
 / Правих разядка и сложих и сирене след това ,малко олио и варени яйца ./ 
 Получи се гладка смес и си наподобяваше крема сирене -ама се чудя дали пък с обезсолено сирене като добавка да пробвам.
 Или сега се сетих за онзи млечен продукт като извара със сметана дали не е по -подходящ .
Ще пробвам и двата варианта .
 Ваня ,тортата изглежда много вкусна и красива   bouquet

# 279
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 38
Вчера разбих извара със заквасена сметана и се получи нещо подобно на крема сирене.
 Та въпроса ми е някой правил ли е нещо подобно за заместител на крема сиренето при приготвяне на чийзкейк ?
Така поне ще съм сигурна какво се съдържа в него.
  Какво е правилното съотношение -извара + заквасена сметана за да се получи удачна смес ?
 Благодаря !
  Предложете ми някаква читава готварска сол .
Почти винаги правя  чийзкейк с извара,  при това нискомаслена. Любимата ми рецепта е печен,  с основа от тесто, не бисквити. Има  снимка, мога да я изпратя на лична поща

50 г брашно с набухвател
1/2чаена лъжичка бакпулвер
50г масло
275г захар
5 яйца
450г кремообразно сирене или извара
40г брашно
кората и сока на 1 лимон
150г заквасена сметана
75г стафиди

Приготовление
8-10 порции.

Използва се 20см кексова форма с подвижно дъно което се облепва с хартия за печене
Пресява се брашното с бакпулвера, прибавя се маслото, 50г захар и 1 яйце. Смесва се добре и се разбърква 2-3 мин.
1 .Разпределя се равномерно на дъното на приготвената форма.

 2.  Разделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват до побеляване с останалите 225 г захар.
Прибавя се 40г пресято брашно, лимоновата кора и сок, сметаната,  изварата и стафидите и се разбърква добре. Разбиват се на твърд сняг белтъците и се прибавят.
Изсипва се във формата се пече на 170’C за 1ч

3. Фурната се изключва и чийзкейка се оставя вътре на открехната врата за още 1ч, след което се изважда. Сервира се след 2-3ч след като напълно се охлади

# 280
  • Мнения: X
  bouquet Благодаря Чими Джими   bouquet
Ще се радвам да видя снимката.
 

# 281
  • Мнения: 184
Здравейте.Някой може ли да ми помогне какви размери накрайници за пош трябва да си купя, за да мога да направя тази украса със сметана:
https://www.youtube.com/watch?v=hXqJGijYcwI

# 282
  • Мнения: 1 568
Имам буркан с фъстъчено масло,купих за първи път да го опитаме, но само така с лъжица да го ядем - нещо не ни върви. Какви сладки мога да направя с него  newsm78 сещате ли се за някаква изпитана рецепта.

# 283
  • Мнения: 3 450
Имам буркан с фъстъчено масло,купих за първи път да го опитаме, но само така с лъжица да го ядем - нещо не ни върви. Какви сладки мога да направя с него  newsm78 сещате ли се за някаква изпитана рецепта.
Едни сладки от мен http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.bg-mamma.com%2F … D&h=VAQE3ikNQ

# 284
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


Според мен в сготвения ориз ще има бактерии, само ако е сварен на недостъчно висока температура за да убие бактерии


за жалост оцеляват след варене...

Cooking temperatures less than or equal to 100 °C (212 °F) allow some B. cereus spores to survive.
линкът съм го пуснала в предния пост.

Общи условия

Активация на акаунт