БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 43 841
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Бате, радвам се, че си махнал грозния аватар  Hug

За белтъците аз много обичам да си правя омлет само с тях + 2-3 с.л. овесени ядки, предварително накиснати за няколко минути, много ми е вкусен  Peace

# 136
син ми обича омлет от белтъци с извара, благодаря за идеята за овесените ядки, ще му вложа и такива.

# 137
  • София
За белтъците препоръчвам тази рецепта. Приготвя се много лесно и бързо и не е необходим миксер.  Peace

# 138
Привет!
Не знам дали това е правилната тема, но знае ли някой как да направя принцесите с кайма точно такива, както ги правят в заведенията? Мисля, че освен кайма слагат и нещо друго и филиите са меки и след 10 мин., а не като подметка, като при мен, въпреки че ги че ги правя на грил и използвам кайма за принцеси. newsm78 По същия начин се получава и с пиците, въпреки, че бърканата пица я докарвам добре, но не съвсем.

# 139
Привет!
Не знам дали това е правилната тема, но знае ли някой как да направя принцесите с кайма точно такива, както ги правят в заведенията? Мисля, че освен кайма слагат и нещо друго и филиите са меки и след 10 мин., а не като подметка, като при мен, въпреки че ги че ги правя на грил и използвам кайма за принцеси. newsm78 По същия начин се получава и с пиците, въпреки, че бърканата пица я докарвам добре, но не съвсем.

Виж Пепчо как ги прави. http://pep-4o.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html

# 140
Fortuna, благодаря!   bouquet

# 141
а после виж и пицата  Peace Тънка коричка е, но не подметка, дори да остане за другия ден сутринта (ако съм правила на вечеря)

# 142
  • Варна
Във форума бях прочела рецепта за риба тон на фурна, която се заливаше с малко сок от портокал и грейпфрут, но не успявам да я открия.

Някой знае ли я?

# 143
а после виж и пицата  Peace Тънка коричка е, но не подметка, дори да остане за другия ден сутринта (ако съм правила на вечеря)
Благодаря!  bouquet Всичко ще разгледам и ще почерпя идеики. Страхотни рецепти! Hug

# 144
Привет!
Подправки и питейна вода по усмотрение. Върху филиите слагам повечко кайма и застъпвам краищата с нея. Стават си както в заведенията.

# 145
Привет!
Мажат се с масло / или маргарин/ и понякога ги правят от готови кепабчета Grinning или кюфтета .
Има един пиниз да стои гладка и равномерно каймата / научих го от една позната / - минават се с мокър нож отгоре.
За пица имам едно тесто ,рецептата е за онези пици дето се печаха на една поточна линия или как се казва  hahaha  -  като бях дете ги имаше ,та и тя е автентична ./моя позната работи известно време в подобна пицария или каквото е там/ . Тези пици не стават твърди и след ден.

# 146
  • Варна
Привет, мили дами и господа, ако има такива Simple Smile
Моля, да споделите изпитана рецепта за бабини курабийки или така наречените войнишки курабийки. Иска ми се да е с мас.
Благодаря ви!  bouquet

# 147
Моля, да споделите изпитана рецепта за бабини курабийки или така наречените войнишки курабийки. Иска ми се да е с мас.
Благодаря ви!  bouquet

Има цяла тема , заповядай:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320316

# 148
  • Варна
Благодаря ви!  bouquet

Има цяла тема , заповядай:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320316

Благодаря много, пропуснала съм я Simple Smile   bouquet

# 149
Домашните нещо ме дразнят ...  Crossing Arms
На тези сникърдудълчета http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg7829750#msg7829750 как да сложа пълнеж?
Изрежи капаче с остро ножче - издълбай трохите напълни и сложи капачето / може да смесиш сместта за пълнежа с трохите и орехи /
Друг вариант няма ли? Преди печенето?
Ако ги направя така как ще ги съхранявам? Те ще се разпаднат.
Купувала съм курабийки с пълнеж вътре значи има начин.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт