БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 827
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Berlin
  • Мнения: 12 868
Колко време мога да съхранявам белтъци в хладилник? Херметически затворени са в купичка. И също така в какво мога да ги използвам, някакви сладки? Знам, че има едни лесни, но нямам миксер и не мога да ги разбия.

# 121
  • Мнения: 2 152
Колко време мога да съхранявам белтъци в хладилник? Херметически затворени са в купичка. И също така в какво мога да ги използвам, някакви сладки? Знам, че има едни лесни, но нямам миксер и не мога да ги разбия.

3-4 дни;ползувай ги за слагане в каймата; можеш и да "мариноваш" някое месце

# 122
  • Мнения: 8 395
Колко време мога да съхранявам белтъци в хладилник? Херметически затворени са в купичка. И също така в какво мога да ги използвам, някакви сладки? Знам, че има едни лесни, но нямам миксер и не мога да ги разбия.

Препоръчвам белтъчните мъфини на Йоли.  Peace
http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_6915.html
Забравените сладки май може да направиш и без миксер.  newsm78
http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 18:14 от Fortuna

# 123
  • София
  • Мнения: 37 840
Колко време мога да съхранявам белтъци в хладилник? Херметически затворени са в купичка. И също така в какво мога да ги използвам, някакви сладки? Знам, че има едни лесни, но нямам миксер и не мога да ги разбия.
Аз ги държа и месец, докато ми се напълни кутията, в която ги събирам Simple Smile
С тях пратя:
-Забравени сладки
- Кокоски
- Макаронс
- Кейк с белтъци
- Павлова - но нея правя лятото
- Печена Аляска
Никога не съм имала проблем с разбиването  - винаги се получават на твърд сняг

# 124
  • Мнения: X
И ореховки стават също .
Белтъчна глазура или меренг или глазура Пламъци.

# 125
  • Berlin
  • Мнения: 12 868
Благодаря, ще разгледам предложенията. Simple Smile моите стоят вече 5-6 дни и им се чудех дали да ги хвърлям. А без миксер обаче не знам как ще ги разбия на сняг, едва ли ще стане с телта или вилицата. Simple Smile

# 126
  • Мнения: 492
Как се познаваше дали цяло пиле е изпечено? Някъде се бодваше с шишче сякаш, но къде и какво трябваше да тече оттам, когато е готово? Става въпрос за пиле, което мъжът ми в момента пече на едно свое изобретение за пиле и заек на жар  Hug

# 127
  • Мнения: 2 374
При добре изпечено пиле трябва да изтича бистър сос, като бульон.Да не е мътен или кървав.

# 128
  • Мнения: 492
При добре изпечено пиле трябва да изтича бистър сос, като бульон.Да не е мътен или кървав.

Благодаря, имах такива подозрения   bouquet

# 129
  • Мнения: X
Благодаря, ще разгледам предложенията. Simple Smile моите стоят вече 5-6 дни и им се чудех дали да ги хвърлям. А без миксер обаче не знам как ще ги разбия на сняг, едва ли ще стане с телта или вилицата. Simple Smile

На твое място щях да ги направя като пържени яйца, но под капак, с добавка на няколко лъжици прясно мляко и сол.
Не знам каква тел имаш. Когато нямах миксер, ползвах една спираловидна тел, с която перфектно се разбиваха белтъците. Виждала съм подобни, но много твърди, с които е трудно, а моята беше много приятна за работа.

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 19:22 от Анонимен

# 130
  • София
  • Мнения: 12 216
Благодаря, ще разгледам предложенията. Simple Smile моите стоят вече 5-6 дни и им се чудех дали да ги хвърлям. А без миксер обаче не знам как ще ги разбия на сняг, едва ли ще стане с телта или вилицата. Simple Smile
С вилица няма да стане, но ако имаш ей такава тел, която е от преди 100 години,  но аз си я пазя за всеки случай ще успееш да ги разбиеш, даже много добре става. Но си иска биене на ръка. Даже става много добре, защото влиза много повече въздух и се вдигат много.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 131
  • Мнения: 4 560
Домашните нещо ме дразнят ...  Crossing Arms
На тези сникърдудълчета http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg7829750#msg7829750 как да сложа пълнеж?

# 132
  • Мнения: X
Изрежи капаче с остро ножче - издълбай трохите напълни и сложи капачето / може да смесиш сместта за пълнежа с трохите и орехи /

# 133
  • Мнения: 1 073
Благодаря, ще разгледам предложенията. Simple Smile моите стоят вече 5-6 дни и им се чудех дали да ги хвърлям. А без миксер обаче не знам как ще ги разбия на сняг, едва ли ще стане с телта или вилицата. Simple Smile
С вилица няма да стане, но ако имаш ей такава тел, която е от преди 100 години,  но аз си я пазя за всеки случай ще успееш да ги разбиеш, даже много добре става. Но си иска биене на ръка. Даже става много добре, защото влиза много повече въздух и се вдигат много.
Скрит текст:
[/spoiler]
Аз обикновено ги правя на омлет.
Иначе за разбиването понеже ми се счупи миксера и бях забравила тази подробност в последния момент взех бъркалката на дъщеря ми. Не се смейте много, тя е от тези детските, които се продават в Икеа и е просто умален вариант на истинска. Та си е реално истинска. Идеално ми се разбиха белтъците и смятам да си купя същата такава голяма. До тогава ще си бия с детската. Simple Smile

Като тази в дясно
http://www.ikea.bg/cooking/Kitchen-utensils/26023/27154/

# 134
  • София
  • Мнения: 12 216
...................
Аз обикновено ги правя на омлет.
Иначе за разбиването понеже ми се счупи миксера и бях забравила тази подробност в последния момент взех бъркалката на дъщеря ми. Не се смейте много, тя е от тези детските, които се продават в Икеа и е просто умален вариант на истинска. Та си е реално истинска. Идеално ми се разбиха белтъците и смятам да си купя същата такава голяма. До тогава ще си бия с детската. Simple Smile
Браво! Така обичам!!  Няма мрън-мрън и се е получило. Важното е да се сетиш.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт