БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 43 823
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Привет, най-после успях да избия домашно масло от каймак. Какво правите с "батърмилка"? Знам, че е хубав за месене, но не ми се меси нещо.
Аз затоплям почти до кипване и наливам в сухи буркани със винт или шишета от сокове куинс  -завивам добре капачките и те се херметизират от топлото .
Съхранявам в хладилник , но обикновено капачката си щраква добре при отваряне.
Инак може в малки шишенца от боза или кутийки от топено сирене и после като станат на лед премествам в пликчета / малки са ми чекмеджетата и нямам място/

# 106
На мен езика най ми харесва само сварен,нарязан ,поръсен с чер и червен пипер,студен от хладилника за мезенце. Simple Smile
+1 Peace
Когато съм го правила със сос от бульона, ми е ставало тежко. Така студен и с подправки е превъзходен.

# 107
  • София
На мен езика най ми харесва само сварен,нарязан ,поръсен с чер и червен пипер,студен от хладилника за мезенце. Simple Smile
+1 Peace
Когато съм го правила със сос от бульона, ми е ставало тежко. Така студен и с подправки е превъзходен.
+ 1. Студен е прекрасен. Също и запечен леко в масло.

# 108
Влизам с един странен /и малко тъп  Blush/ въпрос - видях фиде с яйца и без яйца. Не съм се интересувала и не знам кое е по-полезно, ако въобще разликата е в полезността??? Кое да взема? Досега взимах едно на кълбета на Дивела, но го няма в близкия магазин, въобще не съм го гледала дали е с или без яйца  Rolling Eyes

# 109
  • софия
Езикът го ядем или полят с масло и червен пипер, или по тази рецепта.   chef

# 110
  • София
Влизам с един странен /и малко тъп  Blush/ въпрос - видях фиде с яйца и без яйца. Не съм се интересувала и не знам кое е по-полезно, ако въобще разликата е в полезността??? Кое да взема? Досега взимах едно на кълбета на Дивела, но го няма в близкия магазин, въобще не съм го гледала дали е с или без яйца  Rolling Eyes
С яйца е по-хубаво, онова  си е като трева. Сега, кое е по-полезно....на мен ми е все едно. То колко се слага в една супа, една шепа не повече. Най - добро е на Дивела.

# 111
Малко глупав въпрос. Искам да направя кексчета с крем като този:

Кексчетата ги изпекох снощи, досега все съм им правила някаква по-проста шоколадова заливка и не съм пробвала с маслен крем. Намерих рецепта с масло, 1 с.л. прясно мляко и доста пудра захар (идеята беше "колкото поеме").
1. Имате ли някаква изпитана рецепта за подобен маслен крем?
2. Ако ги направя днес по обед, ще издържат ли до довечера/утре сутрин и в хладилник ли трябва да ги съхранявам?

Мерси предварително!   bouquet

# 112
Марчева, благодаря Simple Smile Значи няма друга разлика, освен вкуса.

# 113
  • София

Кексчетата ги изпекох снощи, досега все съм им правила някаква по-проста шоколадова заливка и не съм пробвала с маслен крем. Намерих рецепта с масло, 1 с.л. прясно мляко и доста пудра захар (идеята беше "колкото поеме").
2. Ако ги направя днес по обед, ще издържат ли до довечера/утре сутрин и в хладилник ли трябва да ги съхранявам?

Маслената глазура е от 125 г меко масло + 500 г пудра захар , + 50 мл студено прясно мляко + ванилия. Поставя се с пош с накрайник. Стоят в хладилник за да не се отпусне маслото.

# 114

ще издържат.
Тази  маслената е много сладка. Правя глазура от крема сирене, малко пудра захар и малко масло-
http://pep-4o.blogspot.com/2014/12/blog-post_13.html

# 115
  • София
...............

ще издържат.
Тази  маслената е много сладка. Правя глазура от крема сирене, малко пудра захар и малко масло-
http://pep-4o.blogspot.com/2014/12/blog-post_13.html
Ами, тя Country Strng попита за маслена глазура  и затова и пуснах тази. Сладичка е наистина. Имам и с шоколад и с разбити белтъци и с крема сирене...много са.  Peace

# 116
Мерси - тъкмо излизам, ще взема и крема сирене и ще пробвам и двете. Те кексчетата са 20, има да цапам, да цапам...  Crazy

# 117
  • София
Здравейте, има ли някакъв трик при готвенето на телешко месо, домашно е и съм сигурна че е телешко, а не говеждо? Ако може изпитана рецепта, обмислям нещо с картофи, гъби и моркови на фурна в тавичката, но как да не прецекам телешкото и да остане жилаво.

# 118
задушено в тавата, или глинения гювеч, на ниска Т и бавно да се готви.   Добре покрито с фолио или капак.  Виж това рагу http://pep-4o.blogspot.com/2012/02/blog-post_06.html нищо, че е с глиган, те са сходни меса.
и този http://pep-4o.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html

пусни търсене в гугъл  или тук "телешко на Червено винце"  - в тенджера под налягане, има много добри отзиви за него.

Ами, тя Country Strng попита за маслена глазура  и затова и пуснах тази.

аз на нея отговорих, твоя пост го видях, когато вече моя се публикуваше  Peace

# 119
  • София/Дружба
Сложих един котлет сьомга в сол да се осоли (за сандвичи), колко време да го държа в солта?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт