БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 839
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • При децата ми
  • Мнения: 7 264
Момичета, дайте изпитана рецепта за хрупкави пилешки крила?

# 91
# 92
  • Мнения: X
Пеп-чо а какъв е лютият сос ,който добавяш в сместта за сладко- киселия сос в тази рецепта - чили сос готов ли или .

# 93
  • Мнения: 9 447
чили сос, или един друг  има "пири-пири" в Лидълите. Ужасно лют, затова и съм писала "щипка"   Grinning по-точно някоя и друга капка от него слагам.

# 94
  • Мнения: X
  bouquetБлагодаря Пепи   bouquet
Имам във фризера едно домашно пюре и децата много обичат сладко кисел сос - дали ще стане със сухо чили  newsm78
Ще пробвам   bouquet

# 95
  • Мнения: 9 447
ще стане разбира се ,само ще му трябва малко време да поври, за да си пусне лютивината

# 96
  • Мнения: X
Помощ! Свекърва ми е пратила сварени езици, заедно с бульона. Нито знам, как се  готвят, нито имам време следващите дни. Как да ги съхраня, докато измисля, какво да ги правя? В торбичка във фризера или в някакъв съд заедно с бульона?

# 97
  • София
  • Мнения: 5 729
Езикът много бързо се разваля. По-добре във фризера. Ама бульона нямам представа.

# 98
  • Мнения: 8 395
Щом езикът е сварен, може и така да го хапнете. Направи някакъв сос - виж при Пепчо или Йоли (в предаването си в 24kitchen) приготви език с три вида сос. Иначе може да сготвиш и на каша като ползваш и бульона. Ако не е обелен, го обели.

п.п. Свеки те е улеснила като ти го е пратила сварен.  Peace
п.п.п. Иначе може да го съхраниш във фризера, както и бульона (наливаш в пластмасово шише, но не догоре и във фризера).

# 99
  • София
  • Мнения: 37 842
Помощ! Свекърва ми е пратила сварени езици, заедно с бульона. Нито знам, как се  готвят, нито имам време следващите дни. Как да ги съхраня, докато измисля, какво да ги правя? В торбичка във фризера или в някакъв съд заедно с бульона?
Може да го панираш и изпържиш, да го овкусиш / с подправки - черен, червен пипер, лют червен пипер, къри и т.н / и залееш с препържено краве масло или да запържиш подправките и така да го залееш
До 1-2 дни може да се съхранява в хладилник
Ако искаш да изхвърлиш бульона / на мен напр. не ми харесва/ - езика може да увиеш добре в алум. фолио, без да го белиш - така остава сочен, не изсъхва - до момента, в който ще го използваш

# 100
  • Мнения: X
Езика си се яде така - посолен със сол и червен пипер . Може например с този сладко кисел сос или нещо подобно.
Инак са ти идеална заготовка за една дроб сърма - нищо че е език само - задуши си лук  и ориз и бульона ползвай за сваряването на ориза .
Една заливка като за мусака и готово .
Може и самите езици да ги поръсиш със настърган кашкавал и да сложиш във фурна докато се стопи кашкавала.
Може с бульона да си направиш нещо като бешамел или фрикасе и после поливаш езика.
Може даже и кюфтета и супа топчета да си направиш ,че и супа .
Да ги панираш също .

# 101
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Привет, най-после успях да избия домашно масло от каймак. Какво правите с "батърмилка"? Знам, че е хубав за месене, но не ми се меси нещо.

# 102
  • Мнения: X
Колко много идеи! Благодаря ви, момичета!   bouquet Засега ги прибрах във фризера и другата седмица ще видим, какво ще сътворя.

# 103
  • Мнения: 4 354
На мен езика най ми харесва само сварен,нарязан ,поръсен с чер и червен пипер,студен от хладилника за мезенце. Simple Smile

# 104
  • Мнения: 9 447
език - паниран, със сос, с масло и чесън. http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA Лично за мен най-вкусен е с маслото - толкова го пържиш, колкото да поеме малко масло и чесън ииии  beer Но съм правила и с доматен/пикантен сос един, също е вкусен

Радос, като не ти се меси - прибери го в малки бутилки в камерата. Когато ти се премеси. Но о свен това става и за сладкиши.   Да не казвам, колко е вкусен и така да се пие.

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 21:59 от пеп-4o

Общи условия

Активация на акаунт