БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 966
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 1 306
Само да ви кажа, че моите хапки станаха чудесни Simple Smile
Според мен трябва още малко да подобря марината, за да станат "топящи" се в устата, но все пак е бяло пилешко месо.

Казах на мъжа ми, че са печени, след като изяде половината  Mr. Green Изобщо не беше разбрал, че не са пържени  Sunglasses

Мариновам  пилешките гърди  в кисело мляко, стават много крехки /или добавям в друга марината 1-2 супени лъжици/.киселината в млякото окрехкотява месото.
Дайте повече подробности, че ме запалихте с тези хапки Simple Smile

# 76
  • Мнения: 4 363
Здравейте! Ще варя жито,искам да е сухо и зрънцата да стоят поотделно,не да са слепени и да е една мокра маса. Миналата година често правех и ставаше перфектно,но не се сещам за съотношението. Май някой тук беше споделил рецепта. Ставаше бързо и лесно,без да се задушава часове и други баения.
Бихте ли ми помогнали с рецепта?

# 77
  • Мнения: 4 560
Препоръчайте ми нещо сладко (по-скоро дребни сладки) което се прави със сравнително малко продукти и излиза много като количество. Правила съм бабините курабийки, студентските пурички на Пепчо http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post_21.html , сникърдидулчетата на Лабрекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg7829750#msg7829750. Друго?

# 78
  • Мнения: X
Саси , за да ти стане такова сухо се прецежда над тензух / така ми е казвала леля ми ,че правят в Сливенският край / от там е вуйчо / мъжът й да уточня ,че по други крайща на бг се нарича и лелинчо или свако Grinning /
Та претрива се добре и му слагат галета .
 Аз си го обичам да желира както го правеше баба ми .
Арменски сладки -бързи ,лесни ,вкусни и икономични .  http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/11/armenian-cookies.html
има ги и в блога на Пепчо.
 А моите деца обожават едни прости бъркани курабии без яйца .
Ако желаеш ще ти напиша и моята рецепта / аз импровизирам и те варират от захаринки ,през ореховки или пък наподобяват амер.куукис ,ама с без яйце /

# 79
  • Мнения: 4 363
Естел Бързоход,преди няколко дни правих едни сладки по доста стара рецепта , с малко продукти,много красиви и вкусни станаха. Но са със свинска мас,не знам дали ще ви допаднат.
1ч.ч.свинска мас-размекната на стайна температура
1ч.ч захар,1 чйце,3-4 суп.лъж. кисело мляко,3-4 ванилии,1/2 чаена лъж. сода бикарбонат.
В купа се разбърква с вилица яйцето съа захрта,киселото мляко +содата,добавя се свинската мас,бърка се още малко с вилицата,после се добавя постепенно брашно и се замесва твърдо тесто за шприц. По желание може да се добави какао. Аз добавих на 1/2 от сместта . Разделих я преди да е станалао твърдо тесто,за да може да се разтвори какото. Шприцовам в тавички(4 станаха) със един метален обикновен шприц .
Пекат се за кратко (около 10-на монути) в силно загрята фурна. Моята беше на 200 градуса,пекох ги в средата. Като се извадят се поръсват с пудра захар.
ПП. Сместта е хубаво да се държи в хладилник,защото се размеква бързо и става трудно да се шприцова.

# 80
  • Мнения: 4 370

Моля ви дайте ми рецепти с кокосово брашно. Купих си да правя кокосови палачинки, но децата не ги харесаха и аз също. Изядоха се, но решихме че класическите са ни по вкусни. За какво мога да използвам останалото ми кокосово брашно?
http://yoli-www.blogspot.com/2008/10/blog-post_20.html
Дали това ще ти хареса? . Има и още рецепти, някои съм ги правила и винаги са били успешни.

Само че не видях в рецептата кокосово брашно, а кокосови стърготини. Заменими ли са? Ако да да си го слагам в шейковете , както правя с кокосовите стърготини Simple Smile

# 81
  • София
  • Мнения: 12 670
Здравейте! Ще варя жито,искам да е сухо и зрънцата да стоят поотделно,не да са слепени и да е една мокра маса. Миналата година често правех и ставаше перфектно,но не се сещам за съотношението. Май някой тук беше споделил рецепта. Ставаше бързо и лесно,без да се задушава часове и други баения.
Бихте ли ми помогнали с рецепта?

Тук съм написала как го приготвя майка ми:

Жито за задушница

# 82
  • Мнения: 8 402
Аз правя житото като Ваня.  Peace Важното е да се вари на много слаб огън и да се изчака хубаво да се разпукат зърната, после върху кърпа, да се изсушат и отделят едно от друго. На майка ми първа братовчедка слагаше смлени  обикновени бисквити вместо галета. Всяко зрънце беше отделно (и аз така го обичам). Peace

# 83
  • Мнения: 3 020
Никога жито не ми е слепвало /поне досега  Flutter/ , а го правя на око. Слагам в съд, дори и в дълбок тиган го правих преди седмица, отгоре пръст вода и на слаб огън, докато попие водата. Даже като заври, изключвам котлона и го оставям на него. Но винаги взимам от хубавото, мисля турско беше жито - ей сега ще погледна опаковката - синьо-златна опаковка 900гр. ECE - перфектно е.  Peace
Не редя върху кърпи, не завивам и други подобни чалъми - винаги остава на отделни зрънца. Опитай го, няма да съжаляваш.  Peace

# 84
  • Мнения: 4 370
http://kulinar.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0 … _l.r_i.47879.html

Намерих една рецепта за кокосов кейк, само не мога да разбера какво е това брашно дето се слага в глазурата? Нали вече съм го сложила в блата???? !

# 85
  • Мнения: 2 871
Малката Ида, когато ми е оставал хляб съм го ползвала като основа за пица, но потопен в малко прясно мляко. Давам ти още една идея, за да не изхвърляш хляба  Peace

# 86
  • Мнения: 2 815
Ани, с огромна част от рецептите на кулинар.бг е така......но то няма как и друго да се получи...като се взема снимка от нейде и се прикачи към неизвестна рецепта. За съжаление не намирам рецептата от снимката, препраща ме към някакъв сайт хранилище за снимки.

# 87
  • София
  • Мнения: 1 306
Малката Ида, когато ми е оставал хляб съм го ползвала като основа за пица, но потопен в малко прясно мляко. Давам ти още една идея, за да не изхвърляш хляба  Peace
Благодаря  Hug  bouquet

# 88
  • Мнения: X
Аз никога не съм правила сладкиш само с кокос вместо брашно / то и толкова ситно смлян на брашно не съм срещала чак ./
Но няма проблем в разбита белтъчна глазура да се добави кокос -няколко лъжици на око / има подобна с орехови ядки /.
Проблема тук е дали какво ще представлява блат от такова брашно .
Аз бих сложила на око от даденото количество до необходимата гъстота / аз така си готвя обикновено -особено пандишпана -усещам го по вкуса дали има нужда от още брашно Grinning /
 Този изглежда също добре http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2121-kokosov-sladki … okoladova-glazura

# 89
  • Мнения: 4 370
Ани, с огромна част от рецептите на кулинар.бг е така......но то няма как и друго да се получи...като се взема снимка от нейде и се прикачи към неизвестна рецепта. За съжаление не намирам рецептата от снимката, препраща ме към някакъв сайт хранилище за снимки.

Намерих същата рецепта в друг сайт и там брашната са разделени. Просто трябва да си оставя около 30г брашно за глазурата от общото! Ще му видя сметката на това кокосово брашно набързо сега!

Общи условия

Активация на акаунт