БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 43 841
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
оформяш пълнежа на топчета. Замразяваш. Така слагаш в бисквитките и той няма да се разтече.

# 151
Здравейте, опитни домакини! Simple Smile
Имам въпрос, свързан с червеното цвекло. Признавам си, всички зелении, треви и корени започнах да преоткривам като храна покрай приготвянето на храна за моето бебе, аз самата не си падам по тях, освен ако не са на салата. 
Та, имам една глава червено цвекло, от което искам да направя крем супа за детето. Въпросът ми е обаче какво да правя с остатъка от цвеклото. Четох, че първо е вари, а после се бели. Дали информацията ми е вярна (аз щях да направя обратното  Blush ). Така сварено после дали мога да го замразя до следващото готвене? Или пък чудя се, ако го разрежа сурово и дали несготвената част би се съхранила за няколко дни в хладилник?

# 152
настържи го заедно с морков, ряпа, зеле, ябълка, гулия.... с което и да е от тях, олио, лимон или оцет, сол и става чудесна салата с много витамини.
Може да се съхранява, в плик, за 4-5-6 дни със сигурност в хладилника

# 153
А защо първо се вари и после се бели? Аз правя обратното.

# 154
Червено цвекло слагам върху всякаква салата  Wink сурово, обелено, много го обичаме в къщи. Режа колкото ми е необходимо, беля това, което съм отрязала, остатъка съхранявам в хладилник - случвало се е да стои примерно седмица,  10-тина дни, нищо му няма. За термично обработено нямам опит.

Искам идея за някаква гарнитура за печено на барбекю свинско - примерно пюре, сос, нещо такова - кои са вашите любими? На мен ми идва на ум само боб и картофи, при което в краен случай ще спечели боба, но все пак  Crazy

# 155
  • софия
Имам изсушена коприва. Може ли рецепта за вкусна супа?

# 156
Имам изсушена коприва. Може ли рецепта за вкусна супа?

з-4 с.л. ти стигат за една супа с ориз и куп други неща - прави си я като обикновено супа с ориз и добави копривата

# 157

Естел, никога не ми е хрумвала тая идея с пълнежа, но може и аз да опитам. Ами слагаш го просто по време на оформянето - правиш нещо, като дебела мекица в едната длан, слагаш лъжичка пълнеж, хубаво защипваш краищата на тестото отгоре и внимателно оформяш топче. Утре, ако намеря време, ще пробвам да направя и да сложа по лъжичка сладко, например. Peace Стана ми интересно! Simple Smile bouquet

# 158
Имам още един въпрос по повод една рецепта на Йоли давана по - напред в страниците за пилешкото филе с майонеза. В момент на умопомрачене съм си купила топено сирене - дали ще стане да го сменя с майонезата?

# 159
Имам още един въпрос по повод една рецепта на Йоли давана по - напред в страниците за пилешкото филе с майонеза. В момент на умопомрачене съм си купила топено сирене - дали ще стане да го сменя с майонезата?

Аз я направих. Страхотно стана. Трябва да потопиш филетата в майонеза и хубаво да ги оваляш в нея, топеното сирене е доста по - гъсто. Не мисля, че ще стане, може би ако го разредиш, но ме съмнява.

# 160
  • Varna
emora, имам бебок на 1 год. и му давам цвекло, но няма как да изяде една глава сам в кратко време, а друг в къщи, освен мен понякога на салата не го яде. Аз го сварих необелено/ но не мисля, че има значение/, обелих го, нарязах го на парченца и си го сложих във фризера. Вадя си, когато ми е необходимо.

# 161
emora, имам бебок на 1 год. и му давам цвекло, но няма как да изяде една глава сам в кратко време, а друг в къщи, освен мен понякога на салата не го яде. Аз го сварих необелено/ но не мисля, че има значение/, обелих го, нарязах го на парченца и си го сложих във фризера. Вадя си, когато ми е необходимо.
Точно! И при нас няма кой друг, освен бебока да го яде. Ще го замразя и аз сварено. Благодаря много за разяснението!
А би ли споделила с какво друго го комбинираш в бебешките манджи? Simple Smile

# 162
извинявам се ,но не знам къде да си задам въпроса.. та

купих си такава кафеварка
Скрит текст:

и колко кафе се слага в нея ? и след това до колко време мога да изпозвам утайката ?

# 163
  • София
Много хубаво кафе става в тази кафеварка Peace
По принцип долната част я пълниш с вода почти до горе. Като сложиш цедката за кафето, тя не трвбва да се пълни обаче. Кафе слагаш според това колко силно искаш да бъде-ММ пълни цедката до горе и натиска с лъжица. Аз сипвам по-малко - да не е пълно до горе и не натъпквам. Просто трябва да си уцелиш твоята пропорция. Иначе съответно ако сложиш половината количество вода, слагаш и половината кафе. И не съм сигурна, че утайката може да се ползва отново.

# 164
Според препоръките, едно кафе се прави със 7 г кафе Simple Smile. Обаче водата варира в големи граници и затова е трудно да се каже колко кафе да се сложи в кафеварката. Утайката - за цветята. Simple Smile Вода сипвах до винтилчето, когато е за пълна кафеварка. Половин цедка кафе ми беше добре за средно силно кафе.

Общи условия

Активация на акаунт