БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 43 955
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 451
тънката част на крак, намираща се след бута - онази, която е основно сухожилия. Готвят се основно задушени и на чорби, защото тогава омекват и са  Mr. Green мозък, като ги ядеш

# 691
  • София
  • Мнения: 15 825
 Благодаря! Hug

# 692
  • Мнения: 1 676
Търся рецепта за Баница на вЕтър, знам, че е видинска, обаче ми трябва нещо оригинално newsm78

# 693
  • Мнения: 7 849
Търся рецепта за Баница на вЕтър, знам, че е видинска, обаче ми трябва нещо оригинално newsm78

http://secure.fullcontact.bg/recipes/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1 … 1%82%D1%8A%D1%80/

И в "Гответе с мен" има рецепта, обаче търсачката нещо ми изневерява...

# 694
  • Мнения: 123
Момичета, я да ви питам нещо, вчера готвих леща и когато я махнах от котлона и поистина, отгоре се образува нещо като "каймак". И това не става за първи път и само с лещата - и на други супи ми се е получавало това нещо. Иначе на вкус всичко си е наред. Дали не прекалявам с нещо (олио, брашно и т.н.) или пък е нещо свързано със самото приготвяне? newsm78

# 695
  • София
  • Мнения: 15 825
Момичета, я да ви питам нещо, вчера готвих леща и когато я махнах от котлона и поистина, отгоре се образува нещо като "каймак". И това не става за първи път и само с лещата - и на други супи ми се е получавало това нещо. Иначе на вкус всичко си е наред. Дали не прекалявам с нещо (олио, брашно и т.н.) или пък е нещо свързано със самото приготвяне? newsm78
Където има брашно става така.Захлупвай я.Само при застройки не се захлупва, защото се пресича застройката.

# 696
  • Мнения: 123
Момичета, я да ви питам нещо, вчера готвих леща и когато я махнах от котлона и поистина, отгоре се образува нещо като "каймак". И това не става за първи път и само с лещата - и на други супи ми се е получавало това нещо. Иначе на вкус всичко си е наред. Дали не прекалявам с нещо (олио, брашно и т.н.) или пък е нещо свързано със самото приготвяне? newsm78
Където има брашно става така.Захлупвай я.Само при застройки не се захлупва, защото се пресича застройката.

Мерси за съвета!

# 697
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
А защо изобщо в лещата има брашно?
Т.е., ако аз давам отговора, той ще е - "прекаляваш с брашното".
Лещата перфектно се сгъстява и без брашно, когато е добре сварена.
Според мен брашното и запръжките са измислени за да се пести от основната съставка на ястието. Пълна безсмислица е да се слага брашно в леща или картофена яхния и т.н. За мен дори е обида и когато съм принудена да ям такова ядене (обикновено в столова) коментара ми е: "аз все пак исках да ям леща, а не брашнена каша".

# 698
  • Мнения: 82
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

# 699
  • Мнения: 170
Здравейте,  само искам да Благодаря на bilqna_69 за рецептата на страхотните мекици   bouquet
НЕ съм по месенето, но тези мекици са Супер.  Като дете се радвам, че станаха чудесни.  Crazy

# 700
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Здравейте ! Трябва да приготвя за утре за училището на дъщеря ми някакъв френски сладкиш и моля за рецепта за такъв.

Искам да попитам дали еклерите с яйчен крем стават?

# 701
  • Мнения: 7 849
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

А мляко може ли да има? Ако да, горещо препоръчва това:

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_2682.html

Даже с вилица обърквам понякога, бързо и лесно. Недостатък - много е малко, но двойната доза спасява положението.

# 702
  • Мнения: 9 451

Според мен брашното и запръжките са измислени за да се пести от основната съставка на ястието. Пълна безсмислица е да се слага брашно в леща или картофена яхния и т.н.

въпрос на вкус и гледна точка. Яхниите ми винаги са гъсти от материала (в стил  вилицата стои права), но и винаги слагам по лъжица брашно, размито с малко от соса, защото иначе на мен ми стои  прозрачен, дори в картофената яхния.

# 703
  • Мнения: 9 451
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

постен сладкиш http://pep-4o.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html с кафе и брашно от рожков е (можеш какао да сложиш)
постни мъфини от Диани http://trydiani.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html

а тук при Дианка, надолу по страницата има още постни сладкиши http://trydiani.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1% … D0%B8%D1%88%D0%B8

# 704
  • Мнения: 22 867
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

stasie, виж рецептата на Рени и още един подобен по тая рецепта.

Здравейте ! Трябва да приготвя за утре за училището на дъщеря ми някакъв френски сладкиш и моля за рецепта за такъв.

Искам да попитам дали еклерите с яйчен крем стават?

Only, погледни и френския сладкиш на Наталина, превъзходен е! Heart Eyes

Още предложения

Общи условия

Активация на акаунт