Сполучливи имитации на маркови парфюми - 7

• 158 902
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • Стара Загора
Здравейте, може ли някой да ми каже кой парфюм имитира Рефан 035?    Blush

Incanto Shine на Ферагамо. Като напишеш в гуугъл Рефан 035 и ще видиш. Peace

Благодаря много, имала съм нещо подобно, може би същото на роксан преди години и както този на рефан, така и другия бяха доста трайни Simple Smile

П. П: сега видях, че цената на оригинала не е висока  Peace

Да, не са скъпи. Аз съм го имала, но много бързо ми омръзна и вече не си падам толкова по цветни и цитрусови аромати. И другия Инканто Дрийм ли беше ми мина през ръцете, за мен са детски и компотени вече. Blush

# 451
мен засега ми харесва, въпреки всички разнообразни парфюми на пазара, както оригинали, така и реплики, никога не ми омръзва малката черна рокля на ейвън, периодично си я поръчам пак и пак  Heart Eyes

# 452
Малката черна рокля и аз много я харесвам.

# 453
Минавам само да кажа, че последният парфюм на Infinite love - Premier jour на Nina Ricci - предизвика супер положителни реакции у околните. Една колежка даже си поръча един, мързи я да отиде до най-близкия щанд. А днес преди пазаруването в Кауфланд си купих Love in Paris, така и бях планирала. Трудно ми е да кажа кой харесвам повече. Вторият е по-обран, така да го кажа, но много елегантен според мен, според щерката - бабешки. Ама аз съм си старомодна по принцип. Що се отнася до предишния, не е така шлейфов като Euphoria на Calvin Klein, но е не по-малко траен.

Весели празници на всички!

# 454
Не помня по какъв повод, веднъж ходих до офиса на ейвън и директно исках да закупя черната рокля, но нямаше в наличност, консултантката много ми прехвали златната, взех я и също не е никак лоша. Когато ми писне от всички други, тези винаги са в актуалния ми списък. Но черната със сигурност води класацията.

# 455
  • Бургас
019 е ЕДТ и е с рози дa, a 020 е ЕДП и е този с мускусa, в когото съм влюбенa:)))
Мaлко спaм, но...имa ли темa във форумa зa едновремешните пaрфюми? Имaше един Бич може, който мaйкa ми обожaвaше и който все още се нaмирa в онлaйн мaгaзините. Искaм дa я зaрaдвaм с него. Темaтa ми е нужнa по-скоро от ностaлгични чувствa към детските години, когaто дa имaш Зеленa ябълкa( дезодорaнт) е кaто сегa дa имaш Том Форд в оригинaл, примерно. Поне нa мен тaкa ми се струвaше:))))
Не е така, момичета...и EDT FOR HER и EDP for Her на Нарцисо Родригес са аромати, в които се усеща основно мускус. Те и с това са известни и са се превърнали в класика, въпреки че в България не са толкова масови. Мисля, че в тоалетната вода въобще няма роза, а портокалов цвят. Тя е по-остра като цяло и е пусната на пазара през 2003. Парфюмът е от 2006 и в него определено присъства розата, заедно с много мускус и пачули. Той е по-мек. До сега не съм срещнала имитация нито на единия, нито на другия, която да ме впечатли. Рефанската версия на ЕДТ е 019 и въобще не ми харесва, а ЕДП е 020, за нея смятам, че е направена много по-добре /може би заради розата  Grinning

# 456
тоест в 020 си има рози така ли? аз много не ги усещам, може би съвсем леко  Simple Smile

# 457
Да Ви се похваля от Amarige във версията на D&P.

Подариха ми го преди време и вече успях да го тествам няколко пъти. Ароматът е изключително близък до оригинала и наситен. Има развитие, което обаче е по-различни от това на истинския. Трайността е страхотна около 7-8 часа при мен. През първите часове има голяма ''облак'' и се носи на метър от мен (това го потвърдиха и всички колеги в офиса). До после обаче си остава една наситеност на аромата и не се усеща леко.

Цветът на парфюмната течност е червеникав и е интересен.

Препоръчвам за всички любителки на добрия стар Amarige.

# 458
Искам да споделя и още нещо с Вас и да ми кажете своите мнения и препоръки, ако имате такива.

Наложи се да ходя два пъти при една лекарка. И при двете ми посещения целият ѝ кабинет ухаеше на нещо много приятно. Даже първия път си помислих, че може да е някакъв много хубав ароматизатор за стая, тъй като се носеше буквално в цялата стая. По време на втория ми преглед беше същото и не се сдържах да я попитам. Лекарката ( на около 40год) каза, че ползва ''Cahrlie Blue''. Купувала си го от кварталния магазин за козметика. Даже го извади и ми го показа. И двата пъти бях при нея след 18ч. а тя ми каза, че се е пръскала сутринта...е, каква е тази страйност. Когато видях шишето се сетих, че едно време имаше един парфюм ''Charlie'', който беше хит и се купуваше само от Кореком- тези, които сме от по-старата генерация го знаем.
Лекарката ми обясни, че имало вече няколко варианта на Charlie- Red, Silver...и т.н., но този Charlie blue бил най-близък до стария Charlie.

Ароматът много ми хареса. Леко е ретро, но съм ползвала и мирисала и по-ретро...Изчетох много и много интересни мнения във Фрагрантика за него.

Видях в нета, че цената му е около 15лв. за 100мл, което  е идеално.

Бих се радвала, ако има дами от Вас, които са го ползвали, да споделят впечатленията си относно аромата и неговата трайност.

Ако някой сподели и къде в по-голям магазин в София го е срещал, ще бъде супер.

Все си мисля, че трябва да го има в Елитис- Халите, но не съм стигнала още да проверя.

# 459
Може ли да ми препоръчате сполучлива имитация на   BURBERRY BODY/ BURBERRY. Дадоха ми мостра от едно място и много ми хареса, но като си купих после цяло шише ми мирише на ароматизатор за кола

# 460
allforone, а на какво по-точно мирише този парфюм?можеш ли да опишеш ? сладникав ли е, цитрусов, плодов, цветен тежък, лек,  много интресно ми стана, ще е хубаво ако успеем да разберем къде се продава, аз не го знам този Чарли, дори за първи път го чувам
защо не попита лекарката от къде го е купила?

# 461
  • София
Преди години в Bonjour продаваха всички варианти на Чарли-тата, но нямам идея има ли ги тези магазини още изобщо...

# 462
allforone, а на какво по-точно мирише този парфюм?можеш ли да опишеш ? сладникав ли е, цитрусов, плодов, цветен тежък, лек,  много интресно ми стана, ще е хубаво ако успеем да разберем къде се продава, аз не го знам този Чарли, дори за първи път го чувам
защо не попита лекарката от къде го е купила?

Лекарката каза, че живее в Дианабад и от там го купувала.

Сладникъв е, много ми хареса поне на мен. Ето как са го описали:

http://www.fragrantica.com/perfume/Revlon/Charlie-Blue-3142.html

# 463
Преди години в Bonjour продаваха всички варианти на Чарли-тата, но нямам идея има ли ги тези магазини още изобщо...

Преди имаше такива магазина в центъра на София, помня един на Славейков и други..“Сега видях,че има в Младост и в Скай Сити Мол...

Иначе парфюмът е производство на Ревлон, а в Божурите имаше всичко на Ревлон.

# 464
allforone благодаря ти много   bouquet
виждам, че има мъх и роза, което много ми допада, може би е по-акватичен, не пише да е сладникъв, не виждам как такъв аромат, може да е сладникъв Simple Smile но щом пък ти така си го усетила
при първа възможност ще се разходя и ще тествам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт