Примерна схема за захранване - 34

• 127 879
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Момичета,до колкото разбирам на 6 месечно бебе се дава към 12-13 едно обедно хранене със зеленчук или/и зърнена каша и после към 5-6 с плод и/или зърнена каша.през деня освен тях дава ли се нещо или е само мляко.Бебка отказва да пие от бутилка и едвам й пробутаме малко вода повреме на хранене.кога се дава водата правилно ли е така?

# 106
Момичета,до колкото разбирам на 6 месечно бебе се дава към 12-13 едно обедно хранене със зеленчук или/и зърнена каша и после към 5-6 с плод и/или зърнена каша.през деня освен тях дава ли се нещо или е само мляко.Бебка отказва да пие от бутилка и едвам й пробутаме малко вода повреме на хранене.кога се дава водата правилно ли е така?

Аз не пия вода по време на хранене, не бих учила детето така....
На 6 месеца тепърва започва да яде наобед по принцип. Всичко друго е мляко. По-късно се вкарват седобед, сутрин, вечер, когато и както вие с него решите

# 107
На 6 месеца съм давала веднъж дневно твърда храна, а останалите хранения са млечни. Вода съм предлагала няколко пъти дневно в началото на захранването, а сега колкото и когато поиска.

# 108
Аха благодаря   bouquet то ние още сме на период опитване и проверка за алергии скоро мисля да въведа и месо заради желязото в него.

# 109
Аз да питам за кашите. Първо ще давам такава без глутен, след това някаква с глутен. После с какква да продължавам с или без глутен? То сигурно чак след месец ще се купува трета каша, ама  сега съм се сетила да питам. И друго - кое е по-добре да се купуват готови каши с плод например бананова каша или обикновена да кажем оризова и да се слага пюре плод (пресен или сварен)?

# 110
Аз да питам за кашите. Първо ще давам такава без глутен, след това някаква с глутен. После с какква да продължавам с или без глутен? То сигурно чак след месец ще се купува трета каша, ама  сега съм се сетила да питам. И друго - кое е по-добре да се купуват готови каши с плод например бананова каша или обикновена да кажем оризова и да се слага пюре плод (пресен или сварен)?
Първо са безглутеновите: ориз, елда, просо, царевица.
Глутенови: овес, ечемик, ръж, спелта, пшеница.
Според мен, по-добре чиста с плодово пюре (особено в началото, когатр въвеждаш плодове).

# 111
Да добавя и киноа, амарант, а долу при глутена и лимец  Naughty

Аз предпочитам всичко домашно, затова отговарям веднага - поне плодът слагай ти!

# 112
А трябва ли всички изброени по-горе зърна да се въведат? Т.е. да си купя такива зърна, да правя всеки ден различни каши -днес ориз, утре елда, другиден царевица и т.н.?

# 113
А трябва ли всички изброени по-горе зърна да се въведат? Т.е. да си купя такива зърна, да правя всеки ден различни каши -днес ориз, утре елда, другиден царевица и т.н.?
Ами, да, добре е да се въведат всички. Всяко е богато на определени витамини и микроелементи. Но! въвеждат се по около 1 седмица всяко, като за всяко зърно си има препоръчителна възраст. По аналогия със зеленчуците се вкарват. Като порасне бебето, тогава вече ги редуваш всеки ден.

# 114

Аз и досега ги изброявам /е, не всички/ с цел разнообразие. Пък и вече гледам по ресторантите, за частните детски кухни също чувам, че предлагат киноа и пр.
Ориентировъчно схемата за въвеждне ми беше:
Ориз може от 6-я
Просо - 6,7
Елда - 7
Киноа, Амарант - 8
Царевица - малко тежка, след 7 най-рано

# 115
Много благодаря на всички Simple Smile

# 116
Кашите се въвеждат последователно една след друга. Най-добре е да си вземеш чиста каша и ти да си добавяш пюрето и млякото.

Ориентировъчна възраст за кашите:
ориз - 6 мес.
елда - 7 мес.
царевица и просо - 7-8 мес.
амарант и киноа - 8-9 мес.

глутен - 7-8 мес., като се започва с овес
пшеница - 9-10 мес.

# 117
  • София
киноа дадох на 7 месеца, веднага след елдата. Оризова никога не съм давала. Не  виждам никаква полза от нея. Само голи въглехидрати и ненужни  калории. В елдата и киноата поне има желязо (не се дават с млечни).

Всички зърна кисна във вода задължително.

# 118
И въпрос към тези, които готвят сами на децата си - как е по-добре да се правят домашните каши - на едно място четох директно се варят семената, пасират се и кашата е готова, а на друго - да се сушат във фурната и да се смелят в блендер? Или е без значение?

И другият ми въпрос е горе долу какво количество зърна да давам на ядене? Готовата каша, която давам е 5 супени лъжици + 130 мл. вода.

Отново много благодаря предварително.

# 119
  • София
И въпрос към тези, които готвят сами на децата си - как е по-добре да се правят домашните каши - на едно място четох директно се варят семената, пасират се и кашата е готова, а на друго - да се сушат във фурната и да се смелят в блендер? Или е без значение?

И другият ми въпрос е горе долу какво количество зърна да давам на ядене? Готовата каша, която давам е 5 супени лъжици + 130 мл. вода.

Отново много благодаря предварително.

който и начин да изберете не е грешен. Важно е само да киснете зърната предварително, за да може да се активират инхибиторите и да са наистина полезни. Ина1е полезните вещества са не усвоими.

Количеството е различно, защото самите зърна са с различна големина.

Общи условия

Активация на акаунт