Примерна схема за захранване - 34

• 127 896
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, ако бебето е захранено с царевично нишесте, счита ли се, че е захранено с царевица, също и може ли да се предлага царевичен грис - като качамак?

# 151
Момичета, ако бебето е захранено с царевично нишесте, счита ли се, че е захранено с царевица, също и може ли да се предлага царевичен грис - като качамак?
Да, може и качамак и царевичка.

# 152

да, аз така я въведох
може грис на качамак, при положение, че и другите съставки са въведени

гледай да пише на царевичните продукти, че не е ГМО Naughty

# 153
Мерси, момичета, да, купувам ги от биомагазина, специално царевичните, имам предубеждения  Hug

# 154
Леле момичета колко много сте изписали.Относно месото въведох го от бурканче със 8% съдържание на месо другото е зеленчуци.
Ние например не ядем авокадо.Аз се опитвам да свикна със вкуса,а мм направо отказва да го погледне.обаче бебка го хареса и хапва   по малко   chef Елдата аз я пасирам,защотото ме е страх да не се задави може би като порасне и я яде не пасирана ще я харесва повече.

# 155
Галина, и моят бебок не я харесва пасирана. Става една лигава и лепкава, според мен. Аз просто я варя повечко (да се спукат зърната) и така няма опасност да се задави, много мека става. Освен това, смесена с морковено пюре се харесва най-много. Ако искаш, опитай Wink
Авокадото покрай детето почнахме и ние да го харесваме. А малкият направо го обожава Simple Smile

# 156
  • София
аз съм пристрастена към авокадото и на малката го дадох още на 6 месеца Simple Smile тя също много го харесва. Снощи отказа супа за вечеря, но филийка с авокадо и козе сирене - НИКОГА! Wink

А и мъжо като му сложа в салатата яде, не се оплаква  Mr. Green

# 157
Ще почвам да давам жълтък. Педи каза по четвъртинка през ден. Обаче не разбрах докога? Друго, което ме интересува е дали може да й давам от великденските яйца, разбира се, ако боята не е пропила в яйцето през черупката? Предполагам сега няколко дни не трябва да въвеждам друго, освен него? И последен въпрос - защо се дава така жълтък?

# 158
  • София
Ще почвам да давам жълтък. Педи каза по четвъртинка през ден. Обаче не разбрах докога? Друго, което ме интересува е дали може да й давам от великденските яйца, разбира се, ако боята не е пропила в яйцето през черупката? Предполагам сега няколко дни не трябва да въвеждам друго, освен него? И последен въпрос - защо се дава така жълтък?

чак след годинка може цял жълтък. Аз лично започнах с трохи и увеличавах до достигане на 1/4 (за около месец). След това дълго време давах по 1/4, защото тя ядеше много малко храна като количество. Като прояде наистина (след 11 месеца), започнах отново да увеличавам докато достигнах цял жълтък. Освен това аз не давах през ден винаги, а само когато намирах домашни яйца, защото в купените няма нещата, които са полезни в едно яйце (по точно жълтъка) - витамин Д и желязо.

Не бих дала от боядисаните яйца. Трябва да е прясно сварено яйцето, а не престояло.
Макар, че може би сега ще дам, но моята е на 1,2 почти и отдавна яде жълтък (безтък още не).

# 159
Да де, ама не всеки може да дава на детето си домашни храни, а няма какк да не се дават. А какква е идеята толкова дълго да се дава този жълтък? Ако трябва половин година да давам през ден и то толкова малко количество, бая яйца ще заминат на боклука?!

# 160
Яйцето е много полезно, но и тежко за обработка. Затова се дава постепенно и по мъничко. Аз все още давам максимум половинка, не смея цял. Белтък преди годинка не се дава. Яйцето трябва да е твърдо сварено и за да си сигурна, че белтъка се е отделил. Великденско яйце не бих дала. Винаги давам прясно сварено.

# 161
  • София
ако не намеря домашни не давам изобщо. Носят ми приятели и познати от време на време или си купувам от бабите като ходим по горите и планините на почивка. За нас взимам от фермрските пазари на подуене, вазов и римската стена, но на нея рядко давам и от тях.

Яйцето (жълтъка) е полезен, ако е от свободно отглеждани кокошки, които са виждали дневна светлина и трева и не са тъпкани с антибиотици и други такива. Тези яйца имат витаминД и желязо. Инкубаторно/кафезно отглежданите нямат никакви ползи за хората, камо ли за бебето. Затова пак казвам не давам от тях.

Варя 20 минути, не само, за да се отлепи добре жълтъка от белтъка, но и за да измрат всички потенциални гадини, които могат да се лепнат от кокошите яйца. Дава се по-малко, защото е тежка храна. Аз лично го въведох на 7месеца и половина като първа животинска храна.

Давам и пъпъдъчи яйца. Пътпъдъците не страдат от салмонела и 3 яйца се равняват на 1 кокоше Simple Smile

# 162
Виж, за пъдпъдъчи яйца не се бях сетила... мога ли вмето 1/4 кокоши да давам цял пъдпъчи жълтък? Той горе долу е с такъв размер. Иначе от магазина  винаги куощпувам уж от свободни кокошки яйца, ама дали само на етикет са свободни или и в действителност...това вече не знам

# 163
Цяло пъдпъдъче не бих дала, силни са, чак след захранване, успешно и ядене известно време!
И аз захранвах с трошички първо и дояждах Simple Smile Не съм хвърляла

# 164
  • Berlin
Как ще дадеш цял пъдпъдъчи жълтък, като ти казва момичето по-горе, че 1 такова яйце = 3 кокоши! ooooh! Това се отнася и за жълтъка все пак. Не случайно се дава минимално количество. Макар че при такова мин. кол-во жълтък едва ли се дава някакво количество желязо в повече. Ако даваш всеки ден месо, няма нужда от жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт