Примерна схема за захранване - 34

• 128 436
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!Незнам дали тук е мястото да пиша, но не намерих къде да споделя проблема си.. Моята беба е на 6 месеца, захранила съм от 5 навършени.Започнахме добре, ядеше по малко от пюретата о след това я кърмих. Проблемът е че кърмата ми намаля, не и стига и ика да сучи през един час а понякога и през половин. Не наддава добре на тегло от два месеца насам и пробвах да я дохранвам с АМ, но не иска и да го погледне... Смених 5 вида, слагах го в пюрета и каши, в различни шишета и не иска. Един два пъти беше пила малко колкото да го опита и край. От три дена спря да яде и пюрета и каши.. иска само кърма и плаче,защото не се наяжда. Днес бях толкова отчаяна, че послушах педито и и дадох бебешко кисело мляко(хареса и незнам как, но не ми се иска да го давам) от друга страна ако нищо не иска да яде какво да я правя? Ако нямаше проблем с теглото бих спряла захранването за малко, но в този случай не е удачно.. Моля дайте съвет  Cry

# 496
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Проблемът с наддаването имаше ли го преди да започнете захранването?
Купени неща ли даваш или ги готвиш вкъщи? Ако е единият вариант, пробвай другия.
Какво е "бебешко кисело мляко" - за пръв път чувам...

Даваш ли нощем да суче?
Пиеш ли нещо за увеличаване на кърмата - лактогонен чай, други билки?
Възстанови ли ти се цикъла след раждането? - намаляването на кърмата може да е временно и да отшуми, случва се около датите на менструацията, както са били педи раждането... Peace

# 497
Проблемът с наддаването имаше ли го преди да започнете захранването?Да имаше го
Купени неща ли даваш или ги готвиш вкъщи? Готвя вкъщи по принцип, но пробвах и с купени. го  Ако е единият вариант, пробвай другия.
Какво е "бебешко кисело мляко" - за пръв път чувам...  Тук при нас(испания) го има - на данон, прави се от АМ ужго
Даваш ли нощем да суче? Да имаме по две три кърмения като беба се сабужда с ревго
Пиеш ли нещо за увеличаване на кърмата - лактогонен чай, други билки? Пиех чай,но спрях тъй като проблемът с кърмата го има от доста време насам
Възстанови ли ти се цикъла след раждането? - намаляването на кърмата може да е временно и да отшуми, случва се около датите на менструацията, както са били педи раждането... Peace да,

# 498
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Да не би да има малката някакъв рефлукс - мисля, че имаше и тих рефлукс, който е без повръщане, но подкиселената храна от стомаха се връща в началото на хранопровода и причинява болка. Ако имаш как заведи я на гастроентеролог.

Пробвай да я кърмиш и да я храниш хубаво изправена, както и да спи под наклон поне 30 градуса. Подложи нещо под матрачето на креватчето (ако спи в такова де...), че да ѝ е повдигнато.

С Антирефлуксни АМ провала ли си? Те са по-гъсти и трудно се връщат назад. Но пък и запек причиняват понякога.... Thinking

Друго не се сещам, за съжаление...

Успех!

# 499
Не бях чувала за такъв тих рефлукс newsm78 А не трябва ли да плаче щом я боли по време на храненето?

# 500
Не бях чувала за такъв тих рефлукс newsm78 А не трябва ли да плаче щом я боли по време на храненето?
Мисля, че не..Но да не те излъжа... Повече инфо може в нета да потърсиш.

Обяснявам си го за себе си така - храни се, но на входа на хранопровода към стомаха нещо има/се случва и предизвиква в момента на хранене (понякога) или след това дразнене и болка. Храната, след попадане в стомаха се обработва със солна киселина, за да се активират ензимите в началото на тънките черва (дванадесетопръстника). Когато не се затваря сфинктера на входа на стомаха, при контракциите по време на обработката на храната, част от подкиселената вече храна се връща назад и дразни лигавицата, което предизвиква болка. При не лечение може и до язва на хранопровода да се стигне...

Все пак - това са мои почти лаически разсъждения и спомени. Потърси в нета, или най-добре се консултирайте със специалист. Незнам какви са ви възможностите в Испания, но ако можете отидете на лекар. Не чакай да стане, по-сериозно.

Стискам палци да се оправи детето! Hug Praynig bouquet

# 501
Здравейте, с молба за съдействие - малката скоро ще навърши 6 месеца и започнахме с захранването (има всики признаци). От два дни започнах да давам безглутеинова и безмлечна оризова каша (по съвет на педиатъра). Засега я давам 1 час след кърменето в 9 сутринта (за да следя за реакция). Започнах с една лъжичка и всеки следващ ден увеличавам с +1 лъжичка. Трябва ли задължително да заместя храненето, за да предложа нещо друго. Педиатърът ми каза да заместя хранене и да почвам с кашите, но ми се струва много еднообразно. След оризовата царевична каша ли дам? Възможно ли е например 2 седмици след оризовата каша да въведа и зеленчук? Някъде четох, че трябва да има 20 дни между кашата и зеленчука, но не разбирам с каква цел? Доста съм объркана, ще съм благодарна ако ми дадете съвет (сега кърменето ми се вижда песен Simple Smile

# 502
Аз не бих Ви посъветвала да замествате хранене до едногодишна възраст на детето. Аз така правя. Моята дъщеря е на почти година и на АМ, но въпреки това не съм заместила все още хранене напълно - винаги ѝ додавам по малко АМ.

За другото не мога да дам съвет, аз започнах със зеленчуци и каша/зърнени дадох месец след това.

# 503
cvEval мисля, че проблемът е зъби... до сега има 6, но много хапе и ръба всичко,личи си, че я боли.. от други майки знам,че при никнене на зъби детето може да яде по-малко.. не я насилвам колкото толкова..
Ивелина и аз не съм заместила хранене, правя като теб и ше оставя беба да си го замести когато реши, за мен е най-правилно да се водя по детето. За кашите- след оризовата можеш да дадеш царевична. Също така киноа, елда, просо. АЗ пробвах с киноа , но нещо не и харесва. Слагагам и плодово пюре понякога.Чела съм,че е добре да се въвеждат по няколко неща от съответните групи, например: няколко зеленчука, няколко вида каши, няколко плода( поправете ме ако греша) Аз иЗбрах плодовете за начало.Въведох круша, ябълка и банан(термично обработени в началото с изключение на банана) След това започнах с кашите-оризова,царевица и киноа и от няколко дена въвеждам зеленчук.Започнах с тиква, но беба се обрина и повече не дадох тиква.. Въвеждам 3 дена всяка нова храна, ако не се хареса, не я давам повече. Успех!

# 504
xxlusivee Даваш ли ѝ нещо за зъби? Аз давах Дентокинд и съм доста доволна. Даже в нищо не съм го разтваряла - директно в устата и тя си ги смуче. Но не ми е и правила някакви кризи или да вдига температура... Пу пу... Мазах и с гелче на Бочко - то е билкови екстракти, та не съм се притеснявала кой знае колко, мажех наволя  Laughing

Дано мине скоро това положение! Стискам палци! bouquet

# 505
xxlusivee Даваш ли ѝ нещо за зъби? Аз давах Дентокинд и съм доста доволна. Даже в нищо не съм го разтваряла - директно в устата и тя си ги смуче. Но не ми е и правила някакви кризи или да вдига температура... Пу пу... Мазах и с гелче на Бочко - то е билкови екстракти, та не съм се притеснявала кой знае колко, мажех наволя  Laughing

Дано мине скоро това положение! Стискам палци! bouquet
И аз мазах с Бочко, но нямаше ефект.. сега използвам едно гелче испанско и облекчава за малко.. Давам и една играчка, която се слага в хладилника да се изстуди и после я ръба.има някакви хомеопатични хапчета за зъби, не ми се иска да и давам.Сега ще ми изпратят от Бг някакъв Долу гел, който бил много ефикасен и ще пробвам с него. А беба продължава да не яде кашите, мисля да пробвам аз да и приготвя от оризово или царевично брашно.Четох тук във форума, че се накисвало във вода и после се варяло, но не може ли първо да се изпепе брашното и тогава да го варя? Казват , че има по-хубав вкус. newsm78

# 506
То при всяко бебе е различно. Дано мине скоро!

С кашите нямам опит. Давах на зърна, или там даже незнам как се водят.. Овесени ядки, ръжени ядки и т.н. Но пробвай, потърси рецепти - невярвам да няма  Wink

# 507
А тези ядки как ги приготвяш?

# 508
Овесените и от лимец(тях скоро ги намерих в Би Фит Wink) - както за мен. Запарвам с вряла вода или пък ги кипвам и готово. Първоначално ѝ ги давах за следобедна закуска с плод, сега ѝ ги смесвам с кисело мляко, АМ или пък чисти. Ръжените ядки, ечемик и лимец - на зърна - накисвам за 24-48 часа и варя - става за около час. И пак така - с плод или мляко или и двете заедно. Зависи на колко месеца е детето и как ги приема.

Като захранвах с глутен, ръжените въобще не ги искаше - с мъка съм я лъгала малко поне да хапне... Даже ги пусках в чопъра, смилам колкото мога и пресявам през ситен гевгир, после варя... Мина ми номера Mr. Green Друго - като се сварят хубаво ги минавах пак през ситото, че да махна люспите - понякога се давеше от тях, но не сериозно, само покашляше... Абе играла съм си Laughing Сега като го пиша, май доста съм си играла, но не съжалявам. Laughing
Сега вече всичките ги яде с кеф.

# 509
Овесените и от лимец(тях скоро ги намерих в Би Фит Wink) - както за мен. Запарвам с вряла вода или пък ги кипвам и готово. Първоначално ѝ ги давах за следобедна закуска с плод, сега ѝ ги смесвам с кисело мляко, АМ или пък чисти. Ръжените ядки, ечемик и лимец - на зърна - накисвам за 24-48 часа и варя - става за около час. И пак така - с плод или мляко или и двете заедно. Зависи на колко месеца е детето и как ги приема.

Като захранвах с глутен, ръжените въобще не ги искаше - с мъка съм я лъгала малко поне да хапне... Даже ги пусках в чопъра, смилам колкото мога и пресявам през ситен гевгир, после варя... Мина ми номера Mr. Green Друго - като се сварят хубаво ги минавах пак през ситото, че да махна люспите - понякога се давеше от тях, но не сериозно, само покашляше... Абе играла съм си Laughing Сега като го пиша, май доста съм си играла, но не съжалявам. Laughing
Сега вече всичките ги яде с кеф.
Благодаря за инфото! Hug Беба на 6 месеца и половина и мисля да пробвам с ядките, може да имам по-голям успех  newsm78 Пробвах да и дам да яде сама - сварих морковче, нарязах го на ленти и тя си хапна малко Wink Днес и дадох лажицата сама да яде плодовото пюре и изяде повече от колкото когато и давам аз. А друго- круша на пюре не иска а на парчета си хапва малко. Според моите наблюдения е за ЗВБ, но ме е страх толкова малка и с 4 зъба да не отхапе по-голямо парче и да се задави Sad

Общи условия

Активация на акаунт