Примерна схема за захранване - 34

• 128 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Анелия наистена може да е съвпадение. Много на брой ли са пъпките?
Въведох тиква и картоф, който в по-голямата се част се изплю. Какъв ми препоръчвате да е следващият зеленчук? На 6 месеца сме и половина.
Морков, пащърнак, оризова каша. Смесвайте в началото с млякото на детето до течна консистенция. В самото начало на захранването "чистата" друга храна трудно се приема. С течение на времето ще намалявате млякото докато остане чистия зеленчук.  Peace

# 586
Здравейте. На 12сти започнах захранване с Глутен (6,5 м, захраних на 5м) /пшеница/ на 14сти въведох и овес. На 17сти дадох хляб и сега ги редувам. Днес за пръв път сложих повече от кашата /овес/ във пюрето, а сега вечерта дадох и хляб - резултата обрив по кръста. Вчера въведох и пилешки бульон, но мисля, че прекалих с глутена днес. Сега какво да правя? Ако утре пъпките са минали да продължа ли с малки дози глутен или да спра тотално и после пак от начало? newsm78
Да прекалиш с глутена...не е точно така. Даден веднъж, продуктът е въведен. Дали яде 1 или 2 пъти на ден, няма значение. Отделно пъпките на кръста не са типична алергична реакция. По-скоро претопляне или нещо друго. Реакцията към глутен се характеризира по-скоро с хранителни разтройства (запек, слуз в изхождането). Отделно обрив от алергия би засегнал меките части на тялото (сгъвките), коремче, цялото гръбче. Да не се е поспарило от памперса?
Изчакай да се изчисти обривчето и си продължи. Ако те е страх, спри продукти съдържащи глутен, но за мен е някакво съвпадение този обрив.

До колкото четох, глутена е с "натрупване" и за това и в началото се дава цял месец всеки ден. На въпросния ден освен каша овес, два пъти яде и по една коричка хляб, която повечето пада по земята.
Вчера започнах на ново захранване с овес - ще след. Дано този път няма проблеми.

Колко време след въвеждането на глутена мога да въведа яйце?  Thinking

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 14:21 от anelia_888

# 587
Мили мами, извинявайте ако въпросите ми се повтарят. Колко време след въвеждането на оризовата каша да въведа другите безглутенови каши?
Мисля да замръзявам тиква, тъй като малката много я обича. Как препоръчвате да го направя, сурова и нарязана или сварена и пасирана в форми за лед? Гледах едни пластмасови форми за лед с капачета, вие тях ли използвате или найлонови?

# 588
Аз замразявам тиквата сурова и нарязана. Така най-дълго може да се съхранява, а и витамините се запазват. Сварена и пасирана не ми звучи добре. Слагам я в торбички на порции.
Каши не съм въвеждала много, но мисля, че се въвеждат като всяка нова храна - по 3 дни. Ако греша, някой да ме поправи.

# 589
Благодаря ти, а какви торбички използваш-за фризер ли?
Когато замръзявам някакво бебешко пюре във форми за лед те трябва да са BPA free нали? Вие какви използвате?

# 590
Да ти кажа не ползвам торбички за фризер, а обикновени за сандвичи. Но е добра идея да си купя, видях че Икея имат. 

# 591
Аз замразявам всякакви сезонни плодове и зеленчуци сварени на пара, пасирани и във форми за лед. След като замръзнат прехвърлям в торбички с цип от Икеа. При някои от плодовете и зеленчуците оставям и по-едри парченца. В началото давах гладко пюрирано, сега приема и по-едра текстура.
Всяка храна давам по 5 дни, каши включително, като постепенно увеличавам съдържимото на въвеждания продукт. Може да предложиш елда, киноа, амарант, просо. Ако си купиш брашно леко го запечи в сух съд, после добави вода и свари за 10 мин. Ако приготвяш от зърна, трябва да се накиснат поне за няколко часа, после вариш и ако прецениш -пасираш. Може и с вилица да намачкаш, зависи колко едри парченца може да поема детето.

# 592
  • София
Варя на пара, пасирам и слагам в силиконови формички. Лесни са, защото се огъват и лесно вадя замразеното от тях и събирам в пликове. Няколко часа преди хранене вадя от каквото колкото ми трябва да се размрази и после топля на водна баня, ако е гъсто, а за сега всичко ни е гъсто - разреждам с преварена вода.

# 593
Мили мами, извинявайте ако въпросите ми се повтарят. Колко време след въвеждането на оризовата каша да въведа другите безглутенови каши?
Мисля да замръзявам тиква, тъй като малката много я обича. Как препоръчвате да го направя, сурова и нарязана или сварена и пасирана в форми за лед? Гледах едни пластмасови форми за лед с капачета, вие тях ли използвате или найлонови?
За тиквата, почистена, нарязана на парчета или настъргана сурова. Така си запазва вкуса. Ако е сварена, като я размразиш става една безвкусна водниста каша.
Замразявах всичко в торбички. Продават се по 100-200-500 бройки във всеки хипермаркет. Месо на порцийки, зеленчуци на парченца, дори бульон. Форми за лед никога не са ми влизали в употреба за бебешката храна.

# 594

А защо я замразяваш? Тиква в момента има, в смисъл сезонен плод е. Или ти имаш нещо друго предвид? Аз замразявам пюрета на малката, т.е. сварени, пасирани и в бурканчета. Тиквата я комбинирам с ябълка и като я размразя си е супер гладка и сладка смес, както и при приготвянето. Но аз ги замразявам за 4-5 дни най-много и после правя нови. Може би при по-дълъг престой във фризера не е добре.

# 595
Аз замразявам тиква за след месец-два, когато няма да има. Каква е логиката да се замразява за 4-5 дни сезонен плод (зеленчук)? Така се губят витамини и вкуса няма как да е същия.

# 596
Аз замразявам тиква за след месец-два, когато няма да има. Каква е логиката да се замразява за 4-5 дни сезонен плод (зеленчук)? Така се губят витамини и вкуса няма как да е същия.

Ами не ми се правят всеки ден пюрета, затова си правя за една седмица напред и от вечерта си размразявам бурканчето. Освен това чета в темата, че доста майки си замразяват готови, пасирани зеленчуци и месо във формички за лед например. Не е ли същото като в бурканчета? Не съм много наясно със замразяването, но според мен щом е замразено няма как да е като прясното, без значение дали е пасирано или не.

# 597
Най-добре се запазват витамините и вкуса, когато се замразят сурови зеленчуци, например чушки, моркови, грах, тиква. Щом не ти се приготвя всеки ден пюре е по-удачно да си разсипеш порциите в бурканчета и да стерилизираш. За месото е ок да се замразява и размразява на порцийки (сварено и пюрирано).

# 598
Съгласна съм с Лейди, а и честно казано за пръв път чувам замразяване на пюре. Сурови са ОК. Замразената храна винаги има по-различен вкус, относно витамините нямам идея, би трябвало да се запазват уж. Когато правя просто ги затварям горещи и обръщам бурканчето.

# 599
 tiptoe tiptoe tiptoe

Да следя, защото ми е тъмна Индия Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт