Примерна схема за захранване - 34

  • 127 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 2 603
Заешкото първо го кисна във вода, после при варенето сменям първата вода, и като се свари, го пасирам ама на блендера, слагам малко бульонче, става идеално финно.

# 196
  • Мнения: 636
И аз от този месец трябва да почвам да давам пуйка и заек, но смятам да ги въведа с готови купени пюрета. Та в тоя ред на мисли кои от купешките с месо са най-добри?

# 197
  • Мнения: 636
Ох, днес купих няколко пюрета с пиешко-на хип и на слънчо. Еми то в тях месо няма почти, а са по над 2 лева всяко. Все пак кое е по-добре тези пюрета да давам или да купувам месо и да  си ги правя вкъщи? Да, месото няма да е домашно, ам тези едва ли пуйките са живяли в гората, преди хип да ги пюрирт, ама все пак...

# 198
  • Мнения: 36
Заешкото първо го кисна във вода, после при варенето сменям първата вода, и като се свари, го пасирам ама на блендера, слагам малко бульонче, става идеално финно.
Целия заек ли вариш и пасираш или на порции? Аз го разфасовах суров и варя само за едно ядене..

# 199
  • Мнения: 2 603
С баткото бях замразила на малки порцийки. И варях плез ден. Сега варя целия заек, изчиствам от месца и т.н. които не ми харесват, пасирам, първия път само месо, след това и бульонче слагам, по-лесно пълня формичките за лед и на другия ден премествам в торби с пластмасов цип за храна, надписвам и така...имам си кубчета от доста неща -заешко, тиква, пащърнак, че и сладък картоф...После...е лесно.

# 200
  • Мнения: 36
Благодаря звездичката ! Simple Smile

# 201
  • София
  • Мнения: 795
варя целия заек с глава лук и морков вътре н бавен огън до готово. Обезкостявам бутчетата (там е бялото и крехко месо на заека) и пасирам с бульона (останалото зайче ние го ядем). Става ми като каша. Сипвам във форми за лед и замразявам. Правя си дози за не повече от месец, макар че така приготвено във фризер е ок до 2 месеца. Вечертя вадя да се размрази в хладилник и слагам към зеленчуците.

Захранвах в топло време със заека и този вариант ми пестеше време, което прекарвахме на вън.

Сега пак така ще процедирам, но кълцам месото в хаванче да е на по-едри парчета Simple Smile

# 202
  • Мнения: 1 831
варя целия заек с глава лук и морков вътре н бавен огън до готово. Обезкостявам бутчетата (там е бялото и крехко месо на заека) и пасирам с бульона (останалото зайче ние го ядем). Става ми като каша. Сипвам във форми за лед и замразявам. Правя си дози за не повече от месец, макар че така приготвено във фризер е ок до 2 месеца. Вечертя вадя да се размрази в хладилник и слагам към зеленчуците.

Захранвах в топло време със заека и този вариант ми пестеше време, което прекарвахме на вън.

Сега пак така ще процедирам, но кълцам месото в хаванче да е на по-едри парчета Simple Smile
слагаш малко от бульона с бялото месо и така ли пасираш ,че не разбрах  Embarassed

# 203
  • София
  • Мнения: 795
варя целия заек с глава лук и морков вътре н бавен огън до готово. Обезкостявам бутчетата (там е бялото и крехко месо на заека) и пасирам с бульона (останалото зайче ние го ядем). Става ми като каша. Сипвам във форми за лед и замразявам. Правя си дози за не повече от месец, макар че така приготвено във фризер е ок до 2 месеца. Вечертя вадя да се размрази в хладилник и слагам към зеленчуците.

Захранвах в топло време със заека и този вариант ми пестеше време, което прекарвахме на вън.

Сега пак така ще процедирам, но кълцам месото в хаванче да е на по-едри парчета Simple Smile
слагаш малко от бульона с бялото месо и така ли пасираш ,че не разбрах  Embarassed

да, точно Simple Smile

# 204
  • Варна
  • Мнения: 230
Момичета, някой има ли идея маскарпонето ОК ли е да се дава на 11 месечно бебе, ако съм дала масло, кисело мляко, сирене и кашкавал? Или е по-добре да се изчака заедно с прясното мляко? А със заквасената сметана как стои въпросът? Аз предполагам, че тя поне е аналогична на киселото мляко, но не съм сигурна..
Благодаря!   bouquet

# 205
  • Мнения: 794
Момичета, някой има ли идея маскарпонето ОК ли е да се дава на 11 месечно бебе, ако съм дала масло, кисело мляко, сирене и кашкавал? Или е по-добре да се изчака заедно с прясното мляко? А със заквасената сметана как стои въпросът? Аз предполагам, че тя поне е аналогична на киселото мляко, но не съм сигурна..
Благодаря!   bouquet
за маскарпоне (както и рикота, извара) е повече от ок ща тази възраст. За сметаната - аз лично мисля, че може и съм давала, но не проучвах нищо специално за сметаната. Тя си е точно на принципа на км (пак закваска), но с по-висока масленост.

# 206
  • Варна
  • Мнения: 230
Момичета, някой има ли идея маскарпонето ОК ли е да се дава на 11 месечно бебе, ако съм дала масло, кисело мляко, сирене и кашкавал? Или е по-добре да се изчака заедно с прясното мляко? А със заквасената сметана как стои въпросът? Аз предполагам, че тя поне е аналогична на киселото мляко, но не съм сигурна..
Благодаря!   bouquet
за маскарпоне (както и рикота, извара) е повече от ок ща тази възраст. За сметаната - аз лично мисля, че може и съм давала, но не проучвах нищо специално за сметаната. Тя си е точно на принципа на км (пак закваска), но с по-висока масленост.


Ееее, ще ядем значи сладкиш и лазаня Simple Smile Благодаря!

# 207
  • Мнения: 794
Момичета, някой има ли идея маскарпонето ОК ли е да се дава на 11 месечно бебе, ако съм дала масло, кисело мляко, сирене и кашкавал? Или е по-добре да се изчака заедно с прясното мляко? А със заквасената сметана как стои въпросът? Аз предполагам, че тя поне е аналогична на киселото мляко, но не съм сигурна..
Благодаря!   bouquet
за маскарпоне (както и рикота, извара) е повече от ок ща тази възраст. За сметаната - аз лично мисля, че може и съм давала, но не проучвах нищо специално за сметаната. Тя си е точно на принципа на км (пак закваска), но с по-висока масленост.


Ееее, ще ядем значи сладкиш и лазаня Simple Smile Благодаря!


Simple Smile правих тирамису за рд-то, за бебето, като разбивах маскарпонето с банан и потопявах бишкотите в бананов сок. Стана страхотно Wink

# 208
  • Варна
  • Мнения: 230
olech_ka, точно такъв тип сладкиш съм намислила!  Peace  Само още се чудя какъв плод да си харесам.

# 209
  • Мнения: 1 831
Днес за първи път дадох кус кус на Плазмон с малко сирене (до сега не бях давала ),масло колкото грахово зърно... Май доста трудно го дъвче ,изяде към 100гр ,на 7 месеца сме.

Общи условия

Активация на акаунт