Примерна схема за захранване - 34

• 128 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Започнах и аз да захранвам. Другата седмица става на 5 месеца. Няколко пъти му давах само картоф - не му харесва. Сега му сложих и морков - пак се мръщеше. Дадох му мляко, по-малко, отколкото яде по принцип. После реших да го пробвам пак с пюрето - малко по-добре го прие. Съвсем течни ли правите пюретата в началото?

# 466
не!аз ги правих с нормална консистенция.ако нещо не хареса може да смешваш и с мляко

# 467
Слагам му, но пак се мръщи.

# 468
смесвай с тиква или морков нещо сладникаво трябва да е

# 469
Днес пак ще му дам с морков, като ще гледам да преобладава морковът. За утре вече ще купя тиква.Дано поне с нея да яде повече!

# 470
Аз забелязах, че харесва повече белия морков, защото е сладък, както и пащърнака с по-неутрален вкус. На тиквата се мръщи. Дори гъстите с тиквичка, картоф и ориз харесва повече и спанака със сметанка. Но тези 3 и 2 компонентните мисля, че за за по-нататък, когато е яло поне 10 дена пюре от един зеленчук.

# 471
Да попитам в началото на захранването веднага след пюрето на обяд ли докърмвате/дохранвате с мляко или изчаквате малко?

# 472
Също да попитам мамите, които кърмят...успявате ли някакъв приблизитрлен режим да въведете с това докърмване? Моя хубавец е на 6 м и съче начесто по малко...не можах да го науча да издържа 3 часа между храненеията, да не говорим, че през деня той заспива мбого трудно и ако не сме навън задължително суче за да заспи, което не е хранене, но все пак поема малко мляко и не огладнява като хората, за да вде настървено от пюретата....от шише пие не повече от 100-120 гр (като се наложи да изляза)....

# 473
Днес сложих повече морков и мноого му хареса! Чак ми идеше да му дам да изяде всичко. Изяде поне 5-6 лъжички. Не мисля да му давам по 1,на другия ден -  и така 10 дни. Малко прекалено му се вижда. Сега ще яде няколко дни така, после тиква и постепенно ще добавям по нещо.

# 474
А като сложите кърма в пюрето, не ви ли се втечнява много? При мен от 15 гр кърма всичко става на водичка...все едно супа му давам...ама така май си хапна повече (или се разтече повече по лигавника и блузата)....

# 475
А като сложите кърма в пюрето, не ви ли се втечнява много? При мен от 15 гр кърма всичко става на водичка...все едно супа му давам...ама така май си хапна повече (или се разтече повече по лигавника и блузата)....
15гр.не е ли много?не мога да кажа колко съм слагала-една кафена лъжичка слагах аз  newsm78

# 476
  • Пловдив
Според мен при захранването, първите дни, когато са няколко лъжички, детето няма как да се нахрани и аз си го кърмех веднага след пюрето. А и моя юнак имаше режим точно около 3 часа между храненията през деня.
В началото слагах малко кърма в пюрето на око, да ми хареса на вид и консистенция. Но аз първо предложих тиква после картоф, но му ги правех сама. След това започнах да купувам и от купените разреждах само много гъстите, докато свикне.

# 477
Имам идея и аз да пробвам да му правя пюрета...как обаче да съхранявам остатъка? Ако са без картофи добре, ама то почти на всичко се слага картоф и не може да се замрази...

# 478
От готовите пюрета определено обича да са разредени с кърма и да са много течни...така изяжда половин бурканче от малките...освен да продължавам така

# 479
Последен пост...от месата каква е последователността на въвеждане? Кое е най лесно смилаемото? Мерси

Общи условия

Активация на акаунт