Примерна схема за захранване - 34

• 128 469
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
чисто пюре от тиквичка има на Бебевита и на Хип
Жълтък след месото дадох,но аз по-късно заради алергиите на сина ми.

На Хип има чиста тиква. Тиквичката е с картоф. За Бебевита не знам.

# 451
  • Пловдив
Ако не се бъркам, Бебевита нямат малки бурканчета, от 190 грама на горе са и нямат еднокомпонентни пюрета. Тиквичка имат в комбинация с царевица.

# 452
Здравейте!Искам да попитам кога е най-добре да се дава каша- преди обяд или следобяд? И каква е разликата? Знам, че зеленчуковите пюрета са на обяд, но аз започнах с плодови и ги давам наобяд за да следя за реакция като след това мисля да ги изместя следобяд.. Педиатърът каза така: наобяд зеленчици,следобяд плодове и кашата вечерта.Как мислите правилно ли е? Чета доста във форума и съвсем се обърках вече  Rolling Eyes

# 453
каши давах първо следобед.после оставих млечна кашата за вечеря на 9 месеца от 11 месец давам различно от каша.В момента давам само овесена каша и то следобед предимно защото е с плод по-рядко давам сутрин със сирене.

# 454
А рАно ли е за въвеждане на каша(минали са две седмици от захранването)? То се явява второ хранене... Аз първо кърмя и след 30-40минути давам пюре.

# 455
Xxl а не ти ли се разпокъсва много схемата като първо кърмиш и после след 30 мин пак с хранене се занимаваш? Потам, защото и аз правя така, но много се разтегля във времето, а и той бебока вече става кисел и му се доспива...
Мисля да обърна на обяд първо пюре и след това кърмене, ама пак ли така трябва да изчакам 30 мин слес пюрето или веднага от масата го слагам на гърда? Ние сме много далеч от заместване на хранене, той не може да се научи как да преглъща тия пюрета...на 6 м е

# 456
Това, което аз съм чела за захранването и което съм правила е: първо се дава количеството пюре, след което се дохранва с мляко. За да яде детето, трябва да е гладно, ако първо се е нахранило с мляко, трябва да чакате да огладнее, което пък наистина накъсва режима. Когато започне да приема достатъчто количество пюре, дохранването с мляко отпада.
В първия месец разреждах пюрето с кърма до течна консистенция. Постепенно намалявах кърмата, докато остана чисто пюре. Така винаги е било лесно да глътне и постепенно свикна с новата консистенция. Peace

# 457
Xxl а не ти ли се разпокъсва много схемата като първо кърмиш и после след 30 мин пак с хранене се занимаваш? Потам, защото и аз правя така, но много се разтегля във времето, а и той бебока вече става кисел и му се доспива...
Мисля да обърна на обяд първо пюре и след това кърмене, ама пак ли така трябва да изчакам 30 мин слес пюрето или веднага от масата го слагам на гърда? Ние сме много далеч от заместване на хранене, той не може да се научи как да преглъща тия пюрета...на 6 м е

Да доста ни се разпокъсва режима и както казваш след това на бебето му се доспива и за това понякога и давам пюрето следобяд а понякога наобяд.. то сега е лесно ама като почнем и другите хранения незнам как ще става с това ядене.. Един ден бях пробвала първо пюре и след това кърмене и детето се чувстваше по-добре.. Предложих вода веднага след пюрето,но моята беба отказва да пие и след това я накърмих(тя сама си поиска) И аз не искам да замествам хранене, но накрая май ще обърна режима.. Някоя по-опитна майка да се включи със съвет- как точно става това захранване когато има три хранения с твърда храна и едновременно с това да не се замества хранене ? ooooh!

# 458
Заместено хранене е когато детето изяде достатъчно пюре/каша, за да се нахрани. Ако даваш (примерно) 20гр пюре/каша и след това дояжда с мляко, ето ти хем хранене с твърда, но и не заместване. Като решиш да заместваш, увеличаваш твърдата храна за сметка на млякото.

# 459
Аз захранвам вече две седмици, но повече от 50-60 гр не е изяждала. Дохранвам с кърма, а по принцип искам да заместя хранене. Не изяжда повече защото започва да плаче, опитвам да я успокоя и да пробваме пак, но без успех.

# 460
И аз захранвам от две седмици ,но последните дни не иСка да яде повече от 5-6лъжички затова мисля да дам друг плод или каша. А като давам първо пюре нали в един момент ще иска да изяде по-голямо количество и сама ще си замести хранене newsm78

# 461
Захранването е бавен процес. Накои деца по-бързо приемат новата храна, други по-бавно. 2 седмици са нищо време и нормално все още млякото да е предпочитано.
Да, в един момент детето само си замества хранене. Расте и се развива, няма как вечно да си остане малкото само сучещо бебе. Реално, можеш да контролираш това, защото то само няма как да вземе лъжицата и колкото му дадеш, това е. Но пък ако иска повече твърда храна, за мен е редно да следваш ритъма му.  Peace

# 462
А правилно ли е , че и давам да яде колкото поиска от пюрето? Един единствен път изяде цялото пюре от една цяла ябълка(в гр. Незнам колко е), до след това изяжда най-много половината.

# 463
Аз лично винаги съм я оставяла да яде колкото желае. Като бебе сучеше на поискване, със захранването, като изключим въвеждането на нов продукт, съм я оставяла да яде колкото желае. Аз правех пюретата, т.е не съм купевала буркани, за да знам грамаж. Ако изяде и иска още, сипвам, ако не и сметна, че още е гладна, предлагах мляко.
Ако се тревожиш да не гладува, следиш пишане и акане, както и наддаване.
В момента е на 2г5м, яде всичко, проблеми с хранене няма, продължава да яде колкото реши, аз не се меся. Разбира се, отдавна си е само на твърда храна.
За мен това беше правилния начин за захранване. Simple Smile

# 464
Благодаря за информацията! Притеснява ме да не заместя много бързо хранене, но ако беба си иска така не мога да я спирам

Общи условия

Активация на акаунт