Примерна схема за захранване - 34

• 128 472
  • 742
  •   2
Отговори
# 435
Аз ще давам вече въведена тиква с картоф. Новото е картофа. После ще давам картоф с морков и в този случей моркова е новоро. Така ги застъпвам.
Точно така е схемата... Само подбирай кое е запичащо и кое разхлабващо, за да имаш вариант ако детето се запече

# 436
Доста се беше запекла когато ядеше пащърнака. Дадох тиква и се изходи. Явно действа.
А нормално ли е да не ака по 3 дена от захранването ? Принципно си се изхождаше всеки ден като си беше само на кърма.

И още нещо да попитам. Тя все ище не може да изяде повече от 1/3 пюре, а ЛЛ каза да не й давам да суче, за да изяжда повече и да си знае, че това е обяда. На мен това ми се струва трудна работа...

# 437
Доста се беше запекла когато ядеше пащърнака. Дадох тиква и се изходи. Явно действа.
А нормално ли е да не ака по 3 дена от захранването ? Принципно си се изхождаше всеки ден като си беше само на кърма.

И още нещо да попитам. Тя все ище не може да изяде повече от 1/3 пюре, а ЛЛ каза да не й давам да суче, за да изяжда повече и да си знае, че това е обяда. На мен това ми се струва трудна работа...
да случвало се и на нас.няма да се притесняваш!ама и тя лекарката ти е обяснила така да го разбереш doh всъщност е имала предвид да дадеш първо пюренцето и да дохраниш с кърма.то няма как да не иска да суче.бебето само си показва,колко количество ще изяде.щом си хапва 1/3 давай толкова и дохранвай.ако бебето реши че му хареса пюренцето то самото ще иска още от него давай смело.моя син като го захранвам не отказваше количество можеше и цялото пюре да изяде,но аз си давах даденото количество и после го дохранвах кърма,ако нямах достатъчно и АМ предлагах.

# 438
Даа, първо ми каза да дохранвам с кърма, но първата седмица. Днес на консултацията ми каза да давам пюрето и да замествам напълно храненето за обяд. Отговорих й, че изяжда малко, а тя каза, че си търси сукането защото аз к давам . Да се мъча да давам повече пюре и да си свиква само на него.
Нямам против да заместя хранене, но ми се сърува, че е рано защото сякаш не го приема като храна за засищане. От друга страна не бива и много дълго да давам пюре + кърма, защото после трудно ше пстане само пюрето.
А има ли пюре само от тиквичка на някоя марка ?

# 439

Въвеждането на един продукт дълго време не е само, за да се види за алергия. Храносмилателвата система "се учи" да преработва нов вид храни. Когато за кратък период се събере по-голямо количество твърда храна, следва запек. Говоря обаче за истински запек, с твърдо изхождане. Ако липсва изхождане и след това акото е нормално, детето не чувства дискомфорт, това не е запек.
Въпреки, че въвеждах бавно, на няколко пъти в началото ми се случи малката да се запече. Минавахме само на кърма за ден-два и се оправяше. Аз заместих обяд към края на 7ми месец. Изяждаше достатъчно и не търсеше кърма. Но е имало пъти да потърси и съм и давала да суче. Бебетата, както и възрастните имат вкусови предпочитания. Като не хареса пюрето, не съм я мъчила да се наяде с него, колкото хапне и кърма. Моята дъщеря не обичаше пащърнак и тиква, затова само ги въведох и не съм и готвила от тях повече. И до ден днешен (храни се много добре) не обича тиква и като я опита, оставя парченцето.
Водете се и по предпочитанията на детето, не само по таблиците и количествата на докторите.

# 440
И ние сме на хала на vivt Simple Smile, а май и на същата възраст Simple Smile, близо 6 м...не бързам да замествам хранене, тези пюрета не са по ценни от майчиното мляко, те са за запознаване с вкус, консистенции...мисля като въведа месните да давам плодови пюрета за десерт и така постепенно да отпадне кърменето на обяд...след това СЗ каши + плод...как ви се струва? А мога ли да редувам купешко с домашно пюре?

# 441
Radeva-87, благодаря. Не е било запек, беше си с нормалната си консистенция. Не се бях сещала, че кстинския запек би трябвало да е с твърди изпражнения.
И да, възмамерявам да се водя по бебето, дори и да бързам ще стане с темпото на бебето, така че няма смисъл да синдаваме зор Simple Smile

etaniel, на една схема сме, но ние запознахме на 5-тия месец.
Не виждам проблем да даваш и купени и домашно приготвени пюрета. Но знам, че бебетата си имат предпочитания и има вероятност да хареса вдиния вид повече от другия. Както казах, не смятам да бързам. Ако е така както педиатърката казва, седмица след започването трябва да сме заместили обедното кърмене с пюре... Но все пак ще започна местните след 10 дни. Ще държим връзка щом сме в тази схема Wink

# 442
А какъв е грамажа пюре и каша, който трябва да изяде бебе на 7-8 месеца? Някои казват колкото изяде, но мисля, че при лакомо бебе е трудно.
Може ли да давам грах?
И какво кисело мляко давате на бебчовците?
Благодаря Wink

# 443
А какъв е грамажа пюре и каша, който трябва да изяде бебе на 7-8 месеца? Някои казват колкото изяде, но мисля, че при лакомо бебе е трудно.
Може ли да давам грах?
Благодаря Wink

Има бебета на по-малко от 5 месеца, на които не им стига бурканчето от 125 мл. Явно наистина си е до бебето. Аз питах педиатърката ни дали малката ще се нахранва с пюрето 125 (на 5 месеца) и тя ми отговори, че ако не се нахранва да й давам от 190 мл.
Явно си е до детето.

# 444
  • където ми е най-добре
Може ли да давам грах?
Благодаря Wink
Обикновено 190 гр. трябва да стигнат +/- 30гр. Днес може да е по-лакомо и да хапне 210гр.  Wink утре да не е гладно. За грах не мога да дам съвет - дадох към годинка. Кисело мляко купувам Верея оранжева, Маджаров и Ел Би /пише, че са по БДС/

# 445
Здравейте, а мога ли да миксирам например ранни моркови на Хип със сварена, обелена и пасирана зелена чушка домашно приготвена? Така да въведа например чушката...пащърнака давате ли го като самостоятелно хранене? То си е корен да му се не види...имате ли таблица с кои зеленчуци и въобще храни в кой месец е удачно да се включат (като например подправки, сол, захар)...благодаря

# 446
Добре, а ако приготвям домашно пюре, в което има картоф и го замразя на кубчета няма ли да стане с кофти структура като се размрази? Мога ли в домашното пюре да слагам малко лук само да се свари и после да го махна при пасирането (просто за аромат само)? Благодаря

# 447
Етаниел- картофите не стават за замразяване, само сладък картоф може. На обикновените от нишестето им става кофти и вкуса и структурата. Лук можеш да добавяш не само за аромат, ами направо сварен и пасиран ако захранваш от поне месец Peace по същото време магданоз и копър, но пресни, не сушени

# 448
Жълтък кога се въвежда ? Преди или след месото ?
Започнах захранването със зеленчуково пюре на 5 месеца и към шести ще започвам местните, но сега много се чудя на този жълтък.

# 449
чисто пюре от тиквичка има на Бебевита и на Хип
Жълтък след месото дадох,но аз по-късно заради алергиите на сина ми.

Общи условия

Активация на акаунт