Захранване в следобедните часове

• 339
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте мами, имам кърмаче на 5+++ , ще започваме захранване тези дни, преди навършване на 6м. Въпросът ми е, тъй като гледам да сме навън по-дълго време между 11-16ч., защото все пак сънят и чистият въздух също са важни, мога ли да започна захранването в тези часове 15-16ч. ?

Благодаря.

# 1
  • Варна
Принципно се препоръчва новите храни да се въвеждат сутрин, за да можеш да следиш за алергична реакция. Иначе няма проблем в самия час.

# 2
Проблемът е, че той става към 9.30-10ч. и следва кърмене, и веднага излизане. Следващото кърмене е към 13-14ч, а прибиране към 15-16ч. Другият вариант е, да приготвя пюренце сутрин и да го хапва, като сме навън, има къде да влезем на топло за хапване и кърмене, не знам как да постъпя.

И следващ въпрос, ако го захраня и излезем на разходка и той заспи, недай си Боже, ако получи алергия, как ще разбера, ако е заспал. Не се вдавам много, просто питам практични неща, благодаря.

Принципно се препоръчва новите храни да се въвеждат сутрин, за да можеш да следиш за алергична реакция. Иначе няма проблем в самия час.

# 3
  • Варна
Може да пробваш да започнеш сутрешното хранене с няколко лъжички пюре и после да кърмиш за дохранване. Вариантът да носиш пюре за междинно похапване също става.
Ако има някаква по-сериозна реакция със сигурност ще забележиш, точно затова е по-добре да имаш целия ден пред себе си. Обикновено и да има не е нещо драматично.

# 4
Благодаря ви!

Може да пробваш да започнеш сутрешното хранене с няколко лъжички пюре и после да кърмиш за дохранване. Вариантът да носиш пюре за междинно похапване също става.
Ако има някаква по-сериозна реакция със сигурност ще забележиш, точно затова е по-добре да имаш целия ден пред себе си. Обикновено и да има не е нещо драматично.

# 5
Ние започнахме захранването още на 4 месеца. Аз лично съм с убеждението, че по-рано е по-добре стига детето да го желае. Започнахме с обяда. Към 13 часа зеленчуково пюре. Наистина е по-добре по-рано през деня. А и също така 15-16 ч. е време за следобедна закуска. Ние по това време хапване плодово пюре.

# 6
  • До хладилника, който обичам
Няма особена причина да се дава нова храна непременно само сутрин. Действително много майки предпочитат да наблюдават за реакция, но някои алергични реакции се проявяват след 36-48+ часа, така че по-скоро е от значние да се въвеждат храните на подходяща възраст, плавно и да се съобразяват с бебето (например да не се предлагат, когато е сънено, кисело и т.н., за да е по-успешно приемането им), отколкото времето на деня.

# 7
  • София
Доколкото помня, и аз захраних поне второто дете следобед. Тогава ми беше удобно. Също така е удобно да сте си вкъщи, ако върне нещо или се омаже, да се преоблече.

# 8
Започнах захранване на 5м2с, звб, без пюрета. Първото ядене, което давах, беше вечеря, защото тогава ни беше семейното хранене. Не съм давала алергени до 7ми месец, малко преди това започнах да давам закуска. Обяд започнах да давам към 8-9ти месец някъде.
Можете да захранвате по всяко време, но да, хубаво е не давате алергени вечер Simple Smile Аз не давах и уикенда, както и като сме далеч от голям град. Това беше за мое спокойствие, не че съм имала причина.

Правите нещата, както сметнете вие за добре, правите схема, каквато за вас е логична Simple Smile

# 9
Можеш, нашият режим беше подобен... Твърдото хранене дълго време беше следобедното. Така или иначе първите храни не са изявени алергени - картоф, морков, тиква, пащърнак, ябълка... Нататък ще усетиш детето и ще нагодите режима.

# 10
  • Sofia
Пюрето от пащърнак има ли силен вкус? Харесват ли го повечето бебета. На някой пюрета пащърнака го пишат след 4-ти месец, а при други марки след 5-ти. Вие в кой месец го въведохте?

# 11
Пюрето от пащърнак има ли силен вкус? Харесват ли го повечето бебета. На някой пюрета пащърнака го пишат след 4-ти месец, а при други марки след 5-ти. Вие в кой месец го въведохте?
Няма силен вкус. Моята бебона го хареса, аз и го дадох 5ти месец. Преди това давах картов, морков, тиква и броколи (пюрета с една съставка)

# 12
  • До хладилника, който обичам
Пащърнакът е с мек, леко сладникав вкус. Повечето бебета го харесват, както и възрастните го харесват, например като гарнитура към печено месо. Няма специална причина да се дава под формата на купешко пюре, впрочем, може лесно да се сготви (на пара, да се свари или да се извади парче от гарнитурата към храната на големите) и да се смачка с вилица - текстурата е нежна, като на картоф или морков.

# 13
Имайте предвид, че повечето възрастови означения на пюретата са относно това за кога е подходяща консистенцията, a не съдържанието Simple Smile Покрай мен няколко мацки, които захраниха с пюре, се оказа, че са дали не един и два алергена по-рано от предвиденото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт