Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 819
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мдам, и аз съм си доволна от Изи-то. Въпреки отзивите на специалистите, че бил орязан...

# 616
Мдам, и аз съм си доволна от Изи-то. Въпреки отзивите на специалистите, че бил орязан...
Как орязан - би ли ми пояснила или ако е писано тук ,поне на лични моля .
  Очарована съм колко са меки дрехите след изпиране ,че и като изсъхнат.
 Персил ми ги правеше като дъска и скрибуцаха гадно. Явно  е от някаква добавка . / За течен Персил говоря ,а  също лилавият Формил / за цветно пране / също ми ги правеше такива./

# 617
  • София, Младост
Свърших си всички запаси за цветно пране и сега съм в чуденка какво да взема. Вчера бях убедена, че ще са новите капсули на Персил, въпреки че недолюбвам капсулите. Днес вече ми минават греховни мисли за ИЗИ- то.  Crazy

# 618
Имам две якета с гъши пух. Едното давам на химическо чистене, защото така е указано на етикета, пък и то е голямо и дълго, така че не бих рискувала да го изпера в пералнята.
Другото го пера без никакъв проблем вече 2-3 години (задължително без омекотител), като центрофугирам на по-слаба центрофуга и суша на сушилник в стаята, понеже нямам сушилня. Досега нито веднъж не е замирисало, при все че съхне към 3-4 дни. После го разпухвам с пръсти. Е, със сушилня е далеч по-лесно и бързо, но и без нея става.
По същия начин пера и якета с вата.
В началото ползвах Первол, уж като по-щадящ и подходящ за гъши пух, но след като 2 пъти извадих якетата с мръсни маншети така, както съм ги сложила, минах на прах и вече всичко се изпира добре на 30 градуса.

# 619
  • София
Как орязан - би ли ми пояснила или ако е писано тук ,поне на лични моля .
  Очарована съм колко са меки дрехите след изпиране ,че и като изсъхнат.
 Персил ми ги правеше като дъска и скрибуцаха гадно. Явно  е от някаква добавка . / За течен Персил говоря ,а  също лилавият Формил / за цветно пране / също ми ги правеше такива./

Прахът беше доста коментиран в някоя от предните теми. Най-общо мнението на спецовете беше, че съставът му е орязан и се чудеха защо толкова се харесва. Запомнила съм само, че няма съставката за пренос на багрила.
Но въпреки забележките аз съм доволна, нямам оцветени дрехи, няма неразтворени субстанции, прането е добре изпрано и на мен миризмата ми харесва, макар и малко соц.

# 620
  • Бургас
За момичетата от Бургас: взех Омо 2 кг за 7,49 от магазин " Дени ". Намалени бяха и Максима 1,25 кг, Савекс  2 кг - 4,49, Тема - 2 кг и Бинго. Аз пазарувах от магазина на " Александровска ", но знам, че има такъв и в Изгрев на последната спирка на автобус 4. 

# 621
Бинго тази седмица е на акция в Кауфланд, за 2кг- 4,19,  Ариел течен 40 пранета за 13,69.

# 622
Имам питане - мога ли прах да слагам директно в прането вътре в пералнята както е с течния препарат за пране?

# 623
Аз праха си го слагам  в чекмеджето  Peace

Гледам говорили сте за Сано,че няма аромат,при мен има след сушилнята също  Peace

# 624
В чекмеджето всеки може Wink
Аз питам дали може директно в прането вътре?

# 625
  • София
В чекмеджето всеки може Wink
Аз питам дали може директно в прането вътре?
Принципно може, но не намирам логиката в такова действие. Защо ти е да го слагаш при дрехите? Според мен рискуваш праха да не се разтвори и да залепне по някои от дрехите ти. Така че, ако решиш да го слагаш в барабана пак е по-добре да го разтвориш предварително с малко вода в чашка - т.е. създаваш си допълнителна работа.  newsm78

# 626
Nadia79, da.
С горно зареждане ми е, преди време не искаше да избута праха,
затова започнах направо в барабана. Без предварително киснене, няма останал прах по дрехи.
Персил предимно.

# 627
Nadia79, da.
С горно зареждане ми е, преди време не искаше да избута праха,
затова започнах направо в барабана. Без предварително киснене, няма останал прах по дрехи.
Персил предимно.
Не пречи да е върху дрехите , но си го разтвори във вода тогава.
 Инак - на село водата е ледена и вкаменяваше направо праха -  аз като пуснех пералнята и тръгваше водата да вземе праха - наливах в чекмеджето топла вода и го избутвах.

# 628
... но си го разтвори във вода тогава.
 Инак - на село водата е ледена и вкаменяваше направо праха -  аз като пуснех пералнята и тръгваше водата да вземе праха - наливах в чекмеджето топла вода и го избутвах.
Нищо не разтварям, няма нужда.
А да дебна да сипвам вода и то при машина с горно зареждане - абсурд, нали затова се нарича Автоматична пералня  Grinning

# 629
аз да споделя учудването си. ОМО-то нали уж се произвежда в румъния. еми спуках се да търся по магазините, но освен деро, ариел, персил и тайд друго няма. в големите магазини това. странно.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт