Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 282
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви много за съвета!
Така ще правя! То, не че ползвам много често течен препарат....Предпочитам си праха за пране!  Peace

# 181
Да питам аз, може и да  не е съвсем за темата.... Blush
Как ползвате течния перилен препарат?
Като го сипя в отделението за прах, той се изтича веднага в пералнята.... newsm78
Съвсем си е по темата даже.

Можеш да го изсипеш направо върху дрехите в барабана - така няма да се отлага по тръбите на пералнята. Аз лично така действам.
При мен по този начин ми се получиха едни петна по прането и така и не излязоха, изля ми се чашката върху дрехите, не беше умишлено, но може би и е мя грешка, че не ги пуснах веднага, може като е постоял гела и така е станало.
Най-добре в чашка и в барабана, най-отгоре върху дрехите, така съм чела върху някои препарати. Flutter

# 182
Понеже на предишната страничка сте коментирали Bingo - то ще се осмеля да кажа, че много дълго използвах omekotitel Bingo soft lovely. Много е траен, за аромата -  на мен ми харесва, но това е относително. Имам кърпи и чаршафи прани преди година сигурно - още ухаят.
За проба купих от Кауфланд Bingo sensitive  с алое вера, също ухае много приятно, изпира прилично, а беше на доста по-ниска цена в сравнение с другите бебешки препарати.

# 183
svedi ,пробвах Есекс , добре се справи с нормално замърсените дрехи  Peace

Не се сдържах и грабнах един Ариел от ДМ whites+colors  Blush

# 184
  • София
При мен по този начин ми се получиха едни петна по прането и така и не излязоха, изля ми се чашката върху дрехите
Хм, странно. Не ми се е случвало дори когато дрехите са престояли дълго време - когато перях само с течни препарати, си избърсвах капачката в някоя от дрехите в коша за пране, след като я изсипе. В барабана.  Embarassed На мен лично не ми допада идеята за пластмасова капачка или чашка в пералнята по време на работа.

# 185
  • Истанбул
Kaто стана въпрос за Бинго,миналия ден в една верига за козметични продукти имаше промоция,при покупка за над 50 турски лири и ти дават омекотителя http://i.tmgrup.com.tr/cr/2014/11/26/660x365/544858639381.jpg?54 … 22989141126031245  на доста по-ниска цена.Та така взех аз жълтия ,обаче останах разочарована.Прането като се извади от пералнята си миришеше на обикновен прах за пране-в случая бях използвала един натурален бораксов перилен препарат -и в случая на изпрани дрехи.Мекота -никаква,след като прането изсъхна едва при разтъркване се усеща една слаба ,крайно незадоволителна миризмица.Та ,ако идвате към ТР не се засилвайте да купувате тоя вид,за другите 2 не знам .Само и те да не се окажат гОла вОда ooooh!

# 186
При различните материи  аромата след пране с един и същ препарат е различен .
 Някой задържат по -дълго аромата ,други направо не миришат .
 Един ден повлияна от четеното тук мирисах всяка дреха поотделно Grinning

# 187
Чета ви редовно и се възползвам от съветите ви, особено тези на Guess Who.
Видях, че споменавате за омекотителя на Бинго. Ползвала съм червения, но никаква трайност на аромата. Очарована съм от белия Бинго сензитив. Наистина ароматът се усеща при дрехи престояли месеци в гардероба. Дори мисля, че е по-добър от Ленор, който до преди това смятах за най-успешен в това отношение.

# 188
  • Истанбул
При различните материи  аромата след пране с един и същ препарат е различен .
 Някой задържат по -дълго аромата ,други направо не миришат .
 Един ден повлияна от четеното тук мирисах всяка дреха поотделно Grinning

Прави сте за материите и трайността на омекотителите.И моето пране беше спално памучно бельо.Разбирам при изкуствени материи да не се усеща аромат,но в случая сякаш омекотителя беше заобиколил прането и отлетял в канализацията. Mr. Green

# 189
  • София
Омекотителят Бинго сензитив и аз го харесвам!  Peace Ползвах го около половин година и ми поомръзна, но скоро мисля да купя пак. Simple Smile

# 190
Малката лисичка, благодаря   bouquet  bouquet

# 191
Guess Who къде в Бургас го намираш Саното за 7,60? Аз скоро си купих за 8,80.Магазинчето е близо до Краснодар.

# 192
  • Русе
При нас/ местна верига магазини/  мисля ,че е под 5лв -4,85 -редовна цена ,няма подарък ./  Към течния има прилепена такава бутилчица ,аз съм хвърила око на този за черно пране.
  Вики пък казва ,че при тях е по -евтин -около 4 лв . /  Миналата година ми направи впечатление ,че в Червен бряг праховете за пране в магазини тип левче са на доста по -ниски цени от нашите тук ./.
Та тази цена на Бинго за около 6лв и то в Кауфланд ми се струва прекалена направо.
Малка кутийка тук купувам за 0,89лв. Интересно ми е на други места как е?
Малка кутия за 3 перални е 0,75 лв.

Относно течния перилен препарат - аз също го слагам в чашка в барабана, но моите перални имат една пластинка в чекмеджето, която се слага, когато наливаш течен препарат, тя играе ролята на преграда да не изтече. Мисля, че бяха коментирани тези джаджи преди време. Rolling Eyes

# 193
Пиша коментар за прословутия прах Формил за цветно, който много хора се чудиха има ли го, няма ли го. Wink
Днес заради слънчевото време реших да поизпера някои насъбрани цветни дрехи - ватирани анцузи, блузи, дънки и няколко кухненски парцала, които би трябвало да са кърпи за подсушаване на съдове, но само според мен, така че са изпъстрени с неустановени по вид и възраст петна. Синът ми си взе и едни гащи от Лидл, които са тъмносини с бели кантове - идеални за проба.
Програма - памук, ускорено на 40°. Без цветоулавяща кърпичка.

По ред.
Прахът е изцяло бял, на хубави еднакви гранули, без прекомерно количество ситни частици, които да вдишаш при отваряне или дозиране. Свободно се изсипва, не е на бучки и не се е слепнал в една голяма буца, въпреки че е в кутия (може би пò към дъното вече ще се е слегнал и сбил).
Разтворимостта на праха е добра - не остави никакви бели следи по никоя дреха. Прави пяна абсолютно в рамките на нормалното - малко повече в началото, защото ватираните дрехи по-трудно се намокрят, а после само малко мехурчета по стъклото. Много добре.

Предпазването от пренос на цвят е на много добро ниво. Неслучайно споменах новите гащи с белия кант: кантът си остана толкова бял, колкото беше и в началото. Анцуг с бяла лента - също си е бяла. Бежова блуза - не е оцветена. Червен анорак с бели кантове и бежови парчета на ръкавите и яката - също със запазени цветове. Разбира се, при пране на дрехи, които пускат наистина много, е хубаво да не се разчита само на праха, а да се ползва и цветоулавяща кърпичка.
Цветовете не мога да кажа нито че са освежени, нито че са избледнели, но това ще се види с продължително използване.

Общите замърсявания - яки, ръкави - изпра чудесно. Особено споменатия червен анорак със светла яка малко се беше замацал на врата, но е изпран без следа.
С парцалите, т.е. кухненските кърпи, определени се е справил супер, неочаквано за мен. Има само някакви бледи червеникави петънца и едни черни, които предполагам са от казанчето на хлебопекарната.

Доволна съм от този прах. Въпреки че е собствена марка, въпреки компромисите във формулата и целенето на по-ниска цена, качеството е много добро. Със сигурност доста по-добро от „марковите” продукти в бюджетния клас на нашия пазар - Бонукс, Рекс, Савекс и т.н. Доволна съм, че го взех, не съм разочарована, както понякога се е случвало. Мисля, че е добра покупка.

# 194
  • София
Гес, а как е откъм аромат? Защото на мен течния за цветно ми идва много парфюмиран...

Общи условия

Активация на акаунт