На море в Турция - тема 36

• 89 673
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И места в полетите няма за определени дати вече.

# 526
Kristisha,аз пък те съветвам да пробваш със собствен транспорт,така ще можеш да си позволиш добър хотел и само да ти кажа,че спа-то никъде не е безплатно,безплатни са ти басейните,храната,питиетата,турската баня,но без чаровната част,само помещението,а на Алина ще кажа,че не е права,тук неколкократно писаха хората,че за по-хубавите хотели е добре да си платиш на ранни,защо твърдоглаво твърдиш обратното незнам,права си за нискобюджетните,но за по-класните и парите са по-малко,и места няма Peace
newsm10
Не спират коментарите за и против РЗ. Ще се повторя: всеки взема решенията си - сам. Но, ще си позволя един съвет. Нека тези , които са против РЗ или съжаляват, че са направили такива,за лято 2016...м. май да си направят резервация за м. юни. Тогава съм сигурна, че ще има  smile3511 smile3514 Това упражнение го правих 2007,2008 г.Резервирах май месец и пътувах средата на юни, но от тогава до сега нещата много са се променили.

# 527
Здравейте момичета!
И аз случайно попаднах тук в търсене на информация. Благодаря за темата! Научих  много полезни
и интересни неща, споделени от Вашия личен опит.
Изненадващо ми подариха почивка в Мармарис, хотел Паша-бийч от 01.05. до 07.05. Никога не съм почивала в Турция, затова моля да споделите, за този период /началото на май/  дрехи за какъв сезон трябва да си взема.

# 528
Коментарите не само не спират, но се върти все една и съща плоча. Досадно става.

# 529
Дали някой може да синтезира полезната информация от тази тема, от предпоследната  ooooh!
Ако има такава.

# 530
  • Велико Търново
Здравейте, информирах се добре от темите, за което много ви благодаря. Тази година решихме да почиваме в Алания, септември. Малко късно се сетихме, но все още има места и се надявам да се вместим в ранното записване. Спрели сме се на Eftalia Village.  Ще пътуваме с Емералд, живот и здраве. Интересува ме допълнителната застраховка за отмяна и прекратяване. Някой сключвал ли е такава? Попитах, казаха ми, че работят с Дженерали, прегледах сайта им, но не останах очарована от условията им. Ще се радвам на мнения от първо лице.

# 531
Здравейте, информирах се добре от темите, за което много ви благодаря. Тази година решихме да почиваме в Алания, септември. Малко късно се сетихме, но все още има места и се надявам да се вместим в ранното записване. Спрели сме се на Eftalia Village.  Ще пътуваме с Емералд, живот и здраве. Интересува ме допълнителната застраховка за отмяна и прекратяване. Някой сключвал ли е такава? Попитах, казаха ми, че работят с Дженерали, прегледах сайта им, но не останах очарована от условията им. Ще се радвам на мнения от първо лице.

Не си длъжна да правиш тази застраховка точно в Дженерали, понеже те работят с тях. Като си вземеш договора можеш да отидеш където решиш - в SDI или където искаш. Имай предвид че при тази застраховка ще ти върнат платените пари ако не заминеш само при болест на пътуващите или смърт на най-близки роднини - определени са кои в застраховката. По принцип някои предлагат и нещо като асистънс за загубени документи и т.н, но така или иначе ще можеш да се откажеш от пътуването само при болест или смърт. Стойността и се определя от стойността на цялата почивка (а не както е било до скоро от внесеното капаро) и времето което остава от момента на сключване до датата на пътуване.

# 532
  • Велико Търново
eimitu, благодаря за отговора и доколкото разбрах, тежко боледуване се има предвид. Стойността, която връщат Дженерали ми се струва ниска.

# 533
Здравейте! Някой, от почивалите в Бодрум, ходил ли е до оостров Кос? Предполагам става с корабче/ферибот. По подобен начин сме ходили от Мармарис до остров Родос и от Кушадасъ до остров Самос.

# 534
Дали някой може да синтезира полезната информация от тази тема, от предпоследната  ooooh!
Ако има такава.

Какво искате да кажете? За какво да се пише? То темата е такава.

# 535
  • Варна
Здравейте! Някой, от почивалите в Бодрум, ходил ли е до оостров Кос? Предполагам става с корабче/ферибот. По подобен начин сме ходили от Мармарис до остров Родос и от Кушадасъ до остров Самос.
Аз съм ходила в Кос, ферибота е в 9ч, струваше 35 лири в двете посоки, пътува 1 час, връщането е в 17ч от Кос. На връщане си взехме цигари от безмитния за 7 евро картона и направо си избихме разходката хахахха. Острова е малък, има много заведения и обслужването навсякъде е страхотно. Има някакви разкопки, входът е свободен. Има пазарче на добри цени и има много карикатуристи за 5 евро ти правят много готина карикатура. Предлагат се скутерчета и велосипеди под наем, като цяло умряхме от скука, понеже след разходката и хапването се оказа, че всички магазини са затворени за 4 часова обедна почивка. Имат хубаво яхтено пристанище с уникааални яхти.

А ти би ли споделила инфо за разходката до Самос. Ние тази година сме в Кушадасъ Simple Smile

# 536
]
Аз съм ходила в Кос, ферибота е в 9ч, струваше 35 лири в двете посоки, пътува 1 час, връщането е в 17ч от Кос. На връщане си взехме цигари от безмитния за 7 евро картона и направо си избихме разходката хахахха. Острова е малък, има много заведения и обслужването навсякъде е страхотно. Има някакви разкопки, входът е свободен. Има пазарче на добри цени и има много карикатуристи за 5 евро ти правят много готина карикатура. Предлагат се скутерчета и велосипеди под наем, като цяло умряхме от скука, понеже след разходката и хапването се оказа, че всички магазини са затворени за 4 часова обедна почивка. Имат хубаво яхтено пристанище с уникааални яхти.

А ти би ли споделила инфо за разходката до Самос. Ние тази година сме в Кушадасъ Simple Smile
[/quote]

Благодаря за информацията, следя темата - приятно ми е да я чета. Кратко и точно описание за Кос. Питането ми: на 7-8 стр имаше линкове на местни турски агенции за Мармарис, дали някой знае и за Бодрум и от къде се тръгва за Кос.

# 537
Понеже още търся за турските тур оператори - дали да не се извадят линковете за тях на първа страница Simple Smile.

Миналата година началото на май в Мармарис беше топло, но вална 2-3 пъти, но може да се прави плаж. Морето е студено, но децата се къпаха  /писах някъде/. Водата в басейна не е чай също. Като цяла за това време на  годината в Кушадъсъ е по-топло, но Мармарис е точно в подножието на планината. Пекохме се, къпахме се, но може и да е по-топло. Аз съм алергична към слънцето и за мен е перфектно, който иска истинско лято трябва да изчака 2-3 седмици - поне след 15 май. Това е мое наблюдение Simple Smile

Очакването е по-сладко от почивката

# 538
Аз имам предложение за първата страница. Ако е възможно да се поставят координатите на местните агенции за допълнителните екскурзии за Кушадасъ, Мармарис и другите курорти, които всеки е ползвал, защото аз изчетох поне 3 теми до сега нищо конкретно не намерих, пише че ползват местни фирми защото е по изгодно но кои, къде се намират и колко горе долу взимат не намерих. А и виждам, че повечето питания тук са точно за тези екскурзии и екскурзиите до островите. Нещо от сорта например:
Екскурзия до Ефес - разстояние от Кушадасъ .... км, фирми с които сме пътували ............, къде се намира фирмата........., приблизителна цена .............
Мисля, че ще е полезно за всички.
За хотелите мисля, че е достатъчно информацията на първа страница да се информира човек.

# 539
 eni4ka_niq , а за времето, когато са затворени магазините/ казваш около 4 часа/ има ли къде да се отиде на плаж ?

Общи условия

Активация на акаунт