Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 747
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
То au pair не беше ли само за млади хора? Нещо до 27, 28 г. Нещо такова ми се върти в главата. Нали МГМ май беше au pair.

# 256
  • UK
 И аз така знам ,но жената която бяха наели е по-възрастна .

# 257
  • Бургас
какви ли са условията по тази европейска програма, знаете ли как се казва тя?

# 258
  • UK
 Ще кажа на мъжът ми да разпита човека . Че , мъжът ми като ми каза , аз му казах , че е до 28г.възраст и няма как да стане в нашия случай , той ме убеждаваше че не е така ,ама аз не го слушах много какво ми казва .

# 259
*Таничка*, всичките ми роднини в Англия са с баби, но нито една баба не се е похвалила, че взима пари за това, че си гледа внуците. Докато бабите са там, малките деца ходят на градина, а големите на училище. Според мен децата на чужденци е хубаво да ходят на градина заради езика и бабата не може да замести градината.

# 260
  • Лондон
Как ще се похвалят, то ако се разчуе, ще остане ли баба в България Rolling Eyes

И защо да се учи английски, колко по-добре е да се направи тесен кръг приятели по произход, тъкмо ще е по-лесно с акцентите, и децата си общуват, и майките се чувстват сигурни, и бабите - платени и на място... то това интеграция и адаптация са измислици и превземки, колко по-хубаво е да надцакваме системата, да вземем бенефитите, после да купим някоя колица и да идем да се похвалим, след 3 дена път, колко сме напред... пък те местните и други балъци да си плащат данъците, таксите за градина и да учат английски Tired

# 261
На нашите баби и пари им предложихме и пак не щат да дойдат!  Crossing Arms

Ние лично щяхме да ги обезпечаваме, ама тц, не искат. В такъв случай, ша са интегрираме пък квот стане.
Чудя се, ако напусна работа, дали няма да вземаме повече пари от помощи, отколкото моята заплата? Ама тогава ша омра от скука само по почивки да ходя, ще се изморявам и как ще си почивам от почивките?!

# 262
  • Манчестър
какви ли са условията по тази европейска програма, знаете ли как се казва тя?

Няма такава европейска програма за au pair. Самата програма аu pair е за млади хора ( до 28 г и несемейни)  да дойдат и живеят в семейство за да научат езика, бита и т.н. Живеят в семейство , не плащат наем, помагат в домакинството (30 часа на седмица) ,заплащане макс до 70-80 лири на седмица за джобни пари.

Опциите за childcare  са баба от БГ, или детска градина която е около 1000 лири на месец и все пак ако работиш трябва да мислиш ако не си flexible и детето болно кой ще го гледа .

Данъците не се намаляват с разходите за childcare. Има 10600 необлагаем доход, до 30 и нещо 20% и от 30 и нещо е 40%....

# 263
  • Манчестър
На нашите баби и пари им предложихме и пак не щат да дойдат!  Crossing Arms

Ние лично щяхме да ги обезпечаваме, ама тц, не искат. В такъв случай, ша са интегрираме пък квот стане.
Чудя се, ако напусна работа, дали няма да вземаме повече пари от помощи, отколкото моята заплата? Ама тогава ша омра от скука само по почивки да ходя, ще се изморявам и как ще си почивам от почивките?!

Не вярвах ,че си чак такава мазохистка да си причиниш,това...

# 264
  • Бургас
Не се ли намаляват данъците? Защо?
А за детските градини съм съгласна и ще я пусна на градина но като отрасне малко, сега е малка още и ще трябва да мислим кой да я гледа
Грийн, мерси за разпитването инфото ще е полезно
*Таничка*, всичките ми роднини в Англия са с баби, но нито една баба не се е похвалила, че взима пари за това, че си гледа внуците. Докато бабите са там, малките деца ходят на градина, а големите на училище. Според мен децата на чужденци е хубаво да ходят на градина заради езика и бабата не може да замести градината.
Ако децата са на градина и на училище за какво са им баби там да ги гледат?

# 265
  • Манчестър
Не се ли намаляват данъците? Защо?
А за детските градини съм съгласна и ще я пусна на градина но като отрасне малко, сега е малка още и ще трябва да мислим кой да я гледа
Грийн, мерси за разпитването инфото ще е полезно
А кой ще ги води и прибира,ако пътуваш по час и нещо на посока до работа. Защо смяташ.че трябва да ти се намаляват данъците?
Защо смяташ,че трябва да отрасне малко? Колкото по рано по добре.....приемат от двуседмична възраст.

# 266
  • Бургас
Ами нали идеята е да се вземе квартирата в близост до работа и градина, а и нали е на час плащането, предполагам може да си прецени всеки в колко да ги вземе знам ли?
А това не знаех че от двуседмична възраст взимат на градина там. Мислех си да я пусна от 3г когато има и 15ч полагащи се.
За данъците нали се подават декларации в края на счетоводната година и когато имаш такива разходи не се ли намаля данъчната ставка?

# 267
  • Манчестър
Ами нали идеята е да се вземе квартирата в близост до работа и градина, а и нали е на час плащането, предполагам може да си прецени всеки в колко да ги вземе знам ли?
А това не знаех че от двуседмична възраст взимат на градина там. Мислех си да я пусна от 3г когато има и 15ч полагащи се.
За данъците нали се подават декларации в края на счетоводната година и когато имаш такива разходи не се ли намаля данъчната ставка?

Нищо не се намаля + ако работиш само като нает нищо не подаваш....за градините не е на час....имаш сутрешна сесия! следобедна или цял ден. Някой с по малките деца сега да каже цените какви са. Аз плащах 700 лири за пълен ден х 5 дена преди 10 години.

# 268
Сега забрави всичко което знаеш от България и как се случва в България, и ще си отговориш на много въпроси.  Peace

# 269

Бабите водят и взимат децата от градината\училището и се грижат за тях докато родителите им се приберат от работа.
Не всеки може да си намери работа с подходящо работно време и градина за детето зад ъгъла на блока.
Лондон е голям град и разстоянията са големи.
Бабите са хубаво нещо, стига да ги има и да имат възможност да помагат  Heart Eyes
Без баби и с малки деца не е никак лесно  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт