Великобритания - тема 57 Пролетно Великденска

• 82 285
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Rozi Sea, за дипломата - зависи каква е, мисля аз, но по-запознатите да кажат.
Брачното свидетелство - не.

Днес синът ми тръгва на училище, утре щерка ми. Нерви ме тресат прилични Simple Smile
Не ми искаха никакви документи, ни за едното, ни за другото дете. Егати доверието Simple Smile

# 631
Дипломата е от военно училище, а става въпрос за кандидатстване за позиции в подобна донякъде сфера. Просто не знам изисква ли се печат, при положение, че може да се покаже оригиналната. Julie, благодаря ти все пак.

# 632
  • След завоя в дясно
Привет Девойки,
В Петък ще има слънчево затъмнение в 9ч сутринта и от училището на децата им искат да си носят plastic colander за незнаещите ето това чудо  Laughing http://en.wikipedia.org/wiki/Colander. Явно през тях ще гледат.
 Miss Fine как е малката? Дано да се оправите бързо. Моята госпожица и тя беше така миналата седмица. Като поразпитах повече от половината клас бяха във същото положение. Даже една майка има близначета на 5год. и едно бебенце на 3 мес. и каза ,че е сложила памперси на големичките защото не се издържало- не и е лесно.
Момичета препоръчайте ми app за Андроид, който да брои калориите (за храна).

# 633
  • UK
 Ell, аз ползвам http://www.fitday.com/.
 Не знаех за затъмнението , полезна информация    Hug

# 634
  • UK
MyFitnessPal
После ще пиша, че слизам от влака. Успешен ден на всички!

# 635
Здравейте момичета, и аз вече се приготвям за пътуването на гости при тати, че той горкия много се оплаква от храната, всички ме чакат с нетърпение да им сготвя банички, кавърмички и мусакички!
Като говорите за училища и на мен ми е много притеснено, дъщеричката ми трябва да започне reception от септември и доста се рових в сайта на общината за условия и училища, сроковете за кандидатстване са минали. За най-добрите като гледам по колко дечица са кандидатствали надали ще ни огрее, то не се знае точно в кой квартал ще наемем къща.Като се приместим ще ходя от училище на училище все някъде ще трябва да ни запишат, дори и на по-късен етап. Laughing
Притеснявам се и за това как ще се впише в новата среда, до скоро не искаше да каже и дума на английски сега се амбицира и от време на време вкарваме по някоя дума и то самичка иска да знае нови думички, но е категорична че "нашата къща е във Варна", надявам се да не се травмира много при преместването, но няма как да знам как точно ще и повлияе нашето преместване.
Таничка, моето предложение за техникума ти е:
Secondary Vocational School of ...

Приятен ден на всички!

# 636
deizy_9 ходи се в общината и се поддава молба там. После от там ще ви се обадят с предложение къде има свободно място във вашия раьон. Няма нужда да обикаляш по училищата. Успех  Peace
Научете я да може да си поиска вода и да отиде до тоалетната.

# 637
М@я, благодаря за съветите  Simple Smile, точно това се стремя все пак да каже ако има елементарна нужда от нещо и освен както ти писа в общината тук съм чела в темите назад, че някои от момичетата ходят в местните училища да питат дали има свободно място, но има време, надявам се няма да ни оставят неграмотни.

# 638
Аз съм в Англия от миналата година и го правихме това упражнение вече. На място се ходи само в училищата към църквите, защото те искат повече неща за кандидатстване. Ако имат свободни места приемат и деца, които не са от тяхната църква, но пак се минава през общината.

# 639
Бях забравила за затъмнението. Благодаря, че напомнихте.

Дейзи, моят опит с училищата е като на Мая - след като си пропуснала сроковете и отворените дни, контакта е само през общината. Подаването на документи задължително е през общината. Можеш да разгледаш отвън, да видиш какви деца и родители ходят в училището, но да надникнеш вътре е трудно. Често дори и училищните дворове са така оградени, че външно око трудно може да види нещо. Погледни какво пише в сайтовете на общините за листа на чакащите за училище деца. При нас, както и в съседните две общини, където съм гледала, приема е по адресна регистрация и близост до училището. Което означава, че ако наемете къща максимално близо до много добро училище, шанса при освобождаване на място в него да го предложат на твоето дете е голям.

Иначе у наше село казват на обяда lunch, имаме си и high school... A ММ е в американска компания и служебните му контакти са основно с американци или хора, за които английския не е роден език.

# 640
О да, пропуснах да спомена - наехме квартира до едно от най-добрите училища в града. Бях много доволна, но ми писаха, че са full и нямат места. В общината ми казаха директно, че всички искат там и няма шанс. Тук познавам още едно семейство българи с подобна история - живеят до оградата на отлично училище, но няма места и пътуват до друго.

# 641
Да за това съм вече подготвена донякъде от вашите постове в темата Simple Smile, чета отдавна и задълбочено, но от известно време аз и zoopla.co.uk сме много гъсти и от там черпя инфо за кварталите, училищата и т.н.Ясно е все пак, че колкото и да се подготвям, първоначалният шок ще е голям  Shocked
Благодаря ви, че давате информация и кураж на всички нови като мен!

# 642
Да, все пак е шанс смяната на училище. Трябва друго дете да напусне. Но пък дъщеря ми сменя училище.

# 643
  • След завоя в дясно
Блу пък и другите момичета можеш да влезеш и да разгледаш училището, просто попитай на рецепцията. Ако на момента не могат да те разведат, можеш да си запишеш час.

# 644
Аз изобщо не се "притрисам" за училището/ градината. Важно е да ми е близо, тъй като с детето сме пешеходци и в това"хубаво" време целогодишно ни вали я дъжд, я сняг, вятъра изобщо не го споменавам  Confused
Обаче опасенията ми излизат съвсем правилни  Sad синът ми ходи на нърсъри от ноември месец, вече сме средата на март. От тогава до сега там не е научил нито една дума - буквално  Cry
Малкото, които знае ги усвои у дома. Влагам доста усилия да го науча поне на основни неща, но помненето не му е никак силна черта. Гледаме само английска телевизия, съответно той детски филми и предавания само на английски и ........ голяма мъка.
Използвам един сайт, който вие бяхте дали и се водя и по него, защото август започва училище и тогава.... не ми се мисли изобщо как ще я караме  Tired

Общи условия

Активация на акаунт