2880 лв. накуп за майки-студентки - 17

• 92 920
  • 877
  •   1
Отговори
# 825
  • Варна
Здравейте подадох си док. на 28.07. по кой закон ще бъдат разгледани и как стоят нещата с обжалването?
Би трябвало по новия,но...щом са ги приели по старите изисквания,може да има някакъв гратисен период,знае ли човек!

# 826
Казаха ми на 10.08 да отида за решение , но като чета постовете ви явно ще е отказ

# 827
Здр., предстои ми раждане септември месец, вече се записах студентка редовно, но имам и ТД? Ще получа ли на два пъти помощта от 2880 лв.?

# 828
  • Варна
Здр., предстои ми раждане септември месец, вече се записах студентка редовно, но имам и ТД? Ще получа ли на два пъти помощта от 2880 лв.?
Не трябва да си осигурена и да получаваш майчинство от НОИ.

# 829
Не трябва да си осигурена и да получаваш майчинство от Нои.
Е то към датата на подаване непосредствено след раждане не се получава все още майчинство, а болничен. То това няма никакъв смисъл, т.е помощта ще се получава от майки студентки, никога не работили ли, как? Супер тъпо е така, т.к. Аз например съм си рискувала да платя такса и сега спонсор на университета ли станах?

# 830
  • Варна
Не трябва да си осигурена и да получаваш майчинство от Нои.
Е то към датата на подаване непосредствено след раждане не се получава все още майчинство, а болничен. То това няма никакъв смисъл, т.е помощта ще се получава от майки студентки, никога не работили ли, как? Супер тъпо е така, т.к. Аз например съм си рискувала да платя такса и сега спонсор на университета ли станах?

Да,които не са осигурени!Пробвай да ти върнат таксата,някои университети връщат някаква част,ако кажеш преди да е започнала годината,че се отказваш.

# 831
...Е то към датата на подаване непосредствено след раждане не се получава все още майчинство, а болничен...

45-дневният преди раждане вече се води "бременност и раждане", а не общо заболяване и се изчислява с размера на майчинството.

...Аз например съм си рискувала да платя такса и сега спонсор на университета ли станах?

Станала си студент, със съответните студентски права.

# 832

[/quote]
Ще съм благодарна да ми се разясни какви са ми правата, защото много разчитах на тея пари и то не за себе си а за бебето. Дет се вика с лишения събрах едва таксата за семестъра, а сега виждам промените от преди два дни и се притесних. Кандидатствах преди месец и половина-два, вече се водя студент, но незнам дали биха ми върнали парите или поне част от тях. Вече съм в 8 месец, унило е в друг град

# 833
  • Варна

Ще съм благодарна да ми се разясни какви са ми правата, защото много разчитах на тея пари и то не за себе си а за бебето. Дет се вика с лишения събрах едва таксата за семестъра, а сега виждам промените от преди два дни и се притесних. Кандидатствах преди месец и половина-два, вече се водя студент, но незнам дали биха ми върнали парите или поне част от тях. Вече съм в 8 месец, унило е в друг град
[/quote]
Кой е университета?

# 834
Бсу. Сега погледнах,чно те имат прием всеки месец  newsm78

# 835
  • Варна
Бсу. Сега погледнах,чно те имат прием всеки месец  newsm78
При отказ на студента от обучение в БСУ внесена такса да се възстановява съгласно чл.56 ал.3 от Правилника за дейността на БСУ само ако семестриалната такса е внесена еднократно в пълен размер.

http://www.bfu.bg/bg/studenti/studentski-taksi/semestrialni-taksi-i-namaleniya
Искай си я,преди да е започнала годината!

# 836
Прецаквацията явно трябва да е пълна, на две вноски я платих, но ще се обад да питам Cry

# 837
  • Варна
Прецаквацията явно трябва да е пълна, на две вноски я платих, но ще се обад да питам Cry
Да,бъди нахална,ако трябва до ректора стигни,щото тия по телефона ще те отрежат веднага!Гадното е, че трябва да се разхождаш в тия жеги точно сега в напреднала бременност.

# 838
 Майките следва да са записани редовна форма на обучение към датата на раждане на детето, да не са осигурени и да не получават обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване.

А,ако имам осигурителен стаж няколко месеца,но не се водя на работа в този период ? И за да взема тези помощи трябва да не взимам социално майчинство или майчинството от НОИ ? Съжалявам за може ли глупавите въпроси,но нищо не ми е ясно с тези промени . . .

# 839
Майките следва да са записани редовна форма на обучение към датата на раждане на детето, да не са осигурени и да не получават обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване.

А,ако имам осигурителен стаж няколко месеца,но не се водя на работа в този период ? И за да взема тези помощи трябва да не взимам социално майчинство или майчинството от НОИ ? Съжалявам за може ли глупавите въпроси,но нищо не ми е ясно с тези промени . . .
И аз така изпадам в суплес, защото нищо не е ясно. По тоя кодекс всички са осигурени по един или друг начин, дали от държавата, дали от работодателя си, дали самоосигуряващи се. Друг е въпроса за майките, които нямат 12 мес стаж, но нали и за тях има някакви помощи?! И ако се възползват от тях значи и те не биха се възползвали от 2880 лв, или не трябва да взимат социално майчинство, зад получат на два пъти тея пари. Много е объркано. То така никой нищо няма да взима инв един момент ще се окаже, че някои мами ще се откажат и от малкото пари от соц. Майчинство заради тея пари, а после ако стане от два стола на земята е супер брутално...сбъркана държава

Общи условия

Активация на акаунт