Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 223
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
аз пък докато кърмих въобще не можех да се цедя с тази ръчна помпа. налагало ми се е да оставя примерно кърма за едно хранене. мъчих се мъчих се с ръчната помпа - ами не ми се получи. цедях се на ръка.
за коликите и кърменето - личното ми мнение е, че точно кърмата може да докара повече колики, защото е 'жива' храна..дори не знам колко е вярно това, че кърмещата майка трябва да се въздържа от газообразуващи храни, шоколад и газирано /някои смятат че те ги предизвикват/

# 631
Да се включа и аз по темата:
- за микровълновата с ММ живеем от 4.5г и от тогава нямаме микровълнова. Просто квартирата която наехме нямаше и решихме да не купуваме и така свикнахме. Претоплям в по-малки съдове, а за вода кафе ако имаш от тия новите керамични котлони става супер бързо. В сегашната квартира нямаме такъв ама пак се справяме. За пуканките ще ползвам идеята с тигана
- днес една приятелка ми каза, че ще ми даде ръчна помпа на Авент, така че ако тя не ми върши работа тогава ще купя Меделя суинг електрическа. Някой каза, че негова позната има и е доволна. Ако може да попитам какъв модел Медела е?
- стерилизатор ще купя електрически с пара
- шишета като за начало стъклени, а после и пластмасови когато детето може . Дано тези на Медела Калма има и стъклено
- за уред за затопляне засега ще си ги спестя, дано да си кърмя
Да ви кажа снощи разглеждах какво ли не, докато ММ гледаше някакъв филм с фантастика, а вече нямам търпение да пазаря. Засега нищо не съм купувала, но ако ми се обадят за количката другата седмица може да започна, като първо мисля да купя шапчица.

# 632
  • София
Привет дами,
Най-после се прибрах в къщи и имам нужда от много почивкааа, успях да ви изчета... Не запомних много, но ще се опитам да споделя, каквото запомних.

Стерилизатор не съм имала, изварявах на дъщерята или на пара с кошничката за зеленчуци в обикновена тенджера. За сина - ами нищо, от време на време залъгалките на пара в тенджера, той просто никога не е ползвал шише и пак имаше колики... С щерката бях с най-обикновено шише на Камера, защото не пожела да пие от другите модерните - нямаше колики... Мисля да ползвам Нук, стъклено с каучуков биберон - ще купя едно, ако по някаква причина не успеем да се кърмим, винаги ще докупя още. Стерилизар и уред за подгряване отново няма да си купувам. Помпа ползвах и с двете ръчна обикновена спринцовка, но сега ще си купя някаква ръчна. Полезна ми е била.

# 633
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМЧЕТА!!!
Използвах слънчевия уикенд за разходка в парка-е усещането е страхотно.

http://mama.ladyzone.bg/topic/1266-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B … 0%B4%D0%B0%D0%BD/

Май не се справих добре с този линк,но ми стана доста интересно и исках да го споделя с вас и да ми кажете вашето мнение по въпроса.

За стерилизатор-ползвахме на АВЕНТ електрически с пара-доста удобно и бързо като се има в предвид че го ползвахме 2пъти дневно-2бебета които се хранеха в началото на 2часа.За едно бебче-което се надявам да кърмя-не бих вложила толкова средства.Може би ще изварявам или ще взема за микровълнова.
Уред за претопляне-пак АВЕНТ-върши чудесна работа-особено през нощта когато ти се спи и нямаш сили за 1-2мин. и млякото е топло-пак повтарям опитът който имам и споделям е от отглеждането на близнаците.За своето бебче няма да взема.
Помпа за кърма-нямам представа-трябва ли ни задължително,ще я ползваме ли,коя ще ни е най удобна?И зълва ми която кърми и двете си деца до 2г,и снаха ми която кърми 4-5м.-имаха едната ръчна на АВЕНТ другата някаква на батерии-ми казаха че най добре са се справяли като се цедят на ръка.В ГОЛЯМА ДИЛЕМА СЪМ.

ЛЕКА ВЕЧЕР ОТ МЕН!!!
дано съм се справила с линка-интересен е.

# 634
Бях се запасила с Арника и още 2 хомеопатии, ако се поразтърсиш из интернет, ще видиш за кои говоря. Ми, раждах повече от денонощие, та, няма да повторя.

# 635
  • Пловдив
Момичета имам следното питане  newsm12: Болнични съм от ЛКК до 24.02.(вкл.),пише да се явя на 24.02. на преглед.Тогава ли се издава продължаване на болничния или на 25.02.?Мерси предварително на запознатите   bouquet

# 636
  • Helsinki / Sofia
snowflakely, аз питах за крема на Pregnacare, защото си поръчах в понеделник витамини за след бременността на Pregnacare и ми сложиха един крем бонус в поръчката. Пробвах го вчера и днес, определено ми харесва как се разнася и попива. Според мен цената му идва като на Мустела, но се втрива по-добре. Наистина има лек аромат на лавандула, но не е дразнещо силен. До момента от витамините на Pregnacare съм доволна, сега с крема съвсем ме спечелиха Simple Smile

Edna_Me4ta, аз писах, че имам приятелка, която е много доволна от електрическата Медела, модел Суинг. Аз също такава си взех. Както бях писала по-назад из темите, смятам да цедя изцяло и поради тази причина ръчните ми се виждат хамалогия.

Според мен това, че с МВ е по-бързо е въпрос на навик.  Peace ММ беше свикнал с МВ преди да започнем да живеем заедно, но покрай мен се отучи. Даже техните се изненадаха, че не си купихме като обзавеждахме апартамента. Отделно, че аз лично смятам, че здравето е над всичко, та дори и ако трябва да забавя затоплянето с 5 мин.  Peace

Я споделете за какви мрежички за пара говорите и какви са тия кошнички за зеленчуци, защото аз мисля да си правя пюретата сама. Нещо не мога да повярвам, че няма консерванти в бебешките пюрета, колкото и да пише, че са био при положение, че срокът им на годност е толкова дълъг.

# 637
ppippi, за болничния зависи от болничното заведение, което го издава-при мен, аз го оставям в деня на ЛКК в болницата и отивам да си го взема след 3-4 дена(явно ме водят, че лежа Mr. Green)
Diva, ето това представлява кошничката за готнене на пара
http://get.bg/fackelmann-koshnichka-za-gotvene-na-para-42491.html
Има ги и по-евтини в магазините за левче Simple Smile

# 638
  • Helsinki / Sofia
Dessy_, благодаря, имам такава Simple Smile Ползвам я основно за пълнени чушки в тенджера като правя Simple Smile

# 639
Здравейте, момичета  Simple Smile
Отдавна не съм писала, защото работата ми пак стана доста интензивна след кратко разпускане. Налага ми се нерядко и до късно вечер да работя. Така и не смогвах да ви изчета.
И следващите 2 седмици ни се очертава забързан ритъм - и в работата ми, и с изнасяне от апартамента, разправии с хазяи и т. н. Вече обаче си пратихме багажа за България, а след 2 седмици си идваме и ние  Simple Smile После вече и с повече временце ще разполагам за писане тук  Wink

Сега обаче само на кратко да споделя моя опит.
За стерилизирането - с Рая ползвахме Авент стерилизатор за микровълнова и бях доволна. Мисля, да си го ползвам и сега. 
За претоплянето - Рая отказа да суче на 4 месеца и нещо; после почнахме борбата с адаптирано мляко, пюрета и т. н. В този момент уредът за претопляне ни вършеше чудесна работа. Факт, че, особено през нощта, няколко минути са от значение, когато човек може да си ги спести. Нашият уред за претопляне беше много евтин, изобщо не беше марков, но пак вършеше работа. Сега явно сме го дали на някои приятели (както и доста от другите бебешки неща) и ще трябва да купуваме отново. Мисля да си взема.
За помпата - аз ползвах ръчна на Авент. Не е особено лесно да се ползва. Справих се, но си изисква време и усилия. Електрическа никога не съм ползвала, но предполагам, че е доста по-лесно. Малко ме изкушава мисълта да взема, но мисля да изчакам и да видя как ще потръгне кърменето и т. н.
За микровълновата - ние си я ползваме, да не говоря, че тук в Брюксел са доста разпространени т. нар. комбинирани печки - микровълнова и грил с конвекция. Мъка голяма... Ако чакаш да се сготви яденето на грил с конвекция трябва да готвиш мнооого дълго. Иначе включваш комбиниран режим, но резултатът е, че храната, особено месото, много изсъхва. Да не ви казвам баница как печем - печем я докато се позапече отгоре, а после я обръщаме, за да се запече и от другата страна. Както казах, мъка и нямам търпение да си се приберем вкъщи при нашата си фурна  Wink
Иначе с бебка сме ок. Имах притеснения от засилено течение преди 10-тина дни и по този повод висях до полунощ из белгийските болници... Но сега всичко изглежда добре, а в другиден ми е и прегледът при лекаря, който ме следи, та съм спокойна и няма да ви отегчавам с подробности за историята, която също ме кара да смятам, че взех изключително добро решение да се прибера за раждането в България  Simple Smile
Много  Hug на всички и само най-добри емоции!

# 640
  • Варна
Сега потърсих крема на Pregnacare, че и аз съм на техните витамини и съм много доволно, та той бил много евтин, показва ми го за 16лв  Shocked  Diva*  ти кои витамини си поръча New mum или Breast - feeding ?

# 641
  • Helsinki / Sofia
Emily_D, поръчах си и двата вида. По три кутии от вид. Мисля или да ги редувам - един ден едните, втори ден вторите, или да ползвам първо тия за кърмене три месеца и след това тия за нова мама Simple Smile Но кремът ми харесва. Добре, че ми го сложиха подаръчно. Аз обаче поръчах от http://www.vitabiotics.com/ - не знам в БГ какво ще доставят. Поръчката пристигна супер бързо. Поръчах в понеделник след 11ч. Съответно ми ги шипнаха във вторник. В петък сутринта имах мейл от колегите, че витамините ми са на регистратурата и да отида да си ги взема.

Мисля по-нататък да си взема и продукта им Diabetone® Plus, защото имам проблем с инсулиновата резистентност и мисля, че ми се отрази добре.

# 642
За сега съм се спряла на стъклени шишета. И Също като Diva*  смятам да изварявам. Считам, че поне от стерилизатор мога да си спестя разход, предвид създалата се ситуация с оскъдния ми стаж и вероятната липса на майчинство през първите месеци.

Обяснете ми, ако кърмиш от гърдата с каква цел се претоплят шишета, или така се прави само за АМ и пюренца? Embarassed Embarassed Thinking Thinking Съжалявам - малко съм боса и се опитвам да разбера, защо се говори за уред за затопляне на шишета? newsm78 newsm78

Чувам как има мами, които си претоплят вода и ястия на котлоните. Колкото  и да са бързонагряващи самата консумация на електроенергия май е дооооста по-голяма от тази на микровълновата. А за сравнение готварска фурна-микровълнова, откъм разход на енергия дори и не ми се коментира. Но, както някои запознати отбелязаха - удобната и малка печка пък си има своите нездравословни недостатъци. Поредната дилема.

ppippi, Мисля, че отиваш на 24, а го вписват от дата 25. Аз ходя на посочената дата - оставям си картона и след 2-3 дни ходя да го взимам.

Абе от 1 седмица се усещам по-подута на дудката като цяло. Това нормално ли е или съм нещо за преглед? Другото, което е - усещам нещо като поритвания от бебето но ги усещам ниско във влагалището - нямам болка, а са точно като ритничета.Не са отпред на корема а направо там по входа някъде. И това става като седна вечер на компютъра, а се усещам, че доста си свивам и кръстосвам краката, което не е препоръчително. Как мислите? После пък като си легна бебчето си шава съвсем на място? Странно човече е това моето. Отвсякъде ме човърка.. newsm32 newsm32

# 643
Добро утро бременелки! Спала съм като къпана за пръв път от много време!
Другото, което е - усещам нещо като поритвания от бебето но ги усещам ниско във влагалището - нямам болка, а са точно като ритничета.Не са отпред на корема а направо там по входа някъде. И това става като седна вечер на компютъра, а се усещам, че доста си свивам и кръстосвам краката, което не е препоръчително. Как мислите? После пък като си легна бебчето си шава съвсем на място? Странно човече е това моето. Отвсякъде ме човърка.. newsm32 newsm32

и при мен се случва така....затова и бях писала, че това е една от причините да обикалям по всички офиси Laughing

# 644
Оставих ви за кратко уикенда и вие сте изписали всичко Mr. Green
Успешно се завърнахме от кратката почивка във Велинград, много съм доволна, добре ми се отрази. Влизах за кратко в басейна, даже няколко процедури ми правиха - нямам никакви оплаквания и странични ефекти Simple Smile
Днес понеделнишки ходих да ми вземат кръв, много го мразя този процес, но няма начин...В сряда съм на преглед и нямам търпение да видя колко сме порастнали вечв Heart Eyes

По темите: - стерелизатор - ползвах на Be free за микровълнова - доволна съм, пак него ще позвам.
- помпа - ползвах ръчна на Avent, голяма мъка беше, имах чувството че денят ми минава с нея, понеже малкият отказваше да суче. Надявам се този път да са по-добре нещата.

Общи условия

Активация на акаунт