Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 238
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро на всички!
Аз ще използвам стъклени шишета и електрически стерилизатор! За себе си съм се убедила, че това е правилния избор.

# 616
Emily_D, как се справяш с претоплянето на храна без микровълнова? Аз много исках да я махнем. В края на миналата година се развали и аз използвах да предложа на мъжа ми да изкараме известно овреме без нея (той беше против да я махнем). Ами проблем ни беше. Принципно претоплянето във фурната дори не отнема повече време когато слагаш 3-4 чинии едновременно, но малката често си иска допълнително храна вечер, което аз не знам предварително и повторното стопляне вече ни създаваше проблеми, защото или се наяжда с друго докато стопля храната или се заиграва и забравя. Съответно стоплената храна трябва да я хвърля, а това никак не ми допада...

Конкретно за стерилизиране според мен не е проблем микровълновата - все пак храната на бебето не влиза в микровълновата, а тя се ползва само за нагряване на вода, която не се пие и шишетата.

Кърма и храна за малката аз топлех точно в уред за затопляне на шишета и бурканчета, до към 2 г. микровълнова не сме ползвали за нея. В интерес на истината, този уред беше много странен за майка ми и тя използваше чаша гореща вода, в която слага бурканчето. Ставаше по-бързо от колкото с уреда, но аз пък не свикнах с нейния метод Laughing

# 617
И аз мисля , че нее проблем да се стерилизират шишетата в микровълновата наистина все пак млякото не е в тях просто се убиват микробите . Ние честно казано без микровълнова не можем -сигурно можем , но ми е удобство и вода за чай и мляко с како и пуканки всичко става по-бързо вътре и да си стоплиш нещо за обяд . ММ ще ме унищожи ако я разкарам Simple Smile

# 618
  • Helsinki / Sofia
Аз мисля да си изварявам шишетата. В началото ми се иска да ползвам стъклени, но знам, че след определена възраст май се препоръчват пластмасовите, за да няма проблем ако бебокът изтърве шишето и се счупи.

За затоплянето, това с горещата вода също е вариант, но мисля, че няма да стане толкова постепенно. Та затова го обмислям. За мен винаги е по-добре да претопля храна на котлона/фурната. По принцип готвя за едно ядене и затова рядко претоплям. Но с малко дете вероятно ще ми е по-лесно да си приготвям нещата предварително и само да вадя и затопля. Май отивам към покупка на такъв уред. Арлина, ти на коя марка ползваше?

# 619
Момичета, как бързо изписвате темите, не мога да насмогна.

Арлина, искам да те посъветвам да й пуснете секрет на гърло и нос, ако още не сте и тогава на алерголог. Защото може причината да е в бактерия, както по-често се случва. Иначе малката ми сестра навремето имаше много месеци кащлица, която се оказа, че е алергия към домашната прах.
Скрит текст:
А ние живеехме на партера в кооперация на едина от най-натоварените улици в София и спалнята ни беше точно над шосето. С ежедневно пускане на прахосмукачка и изхвърляне на килимиите се оправи.
 Praynig бързо бързо да й минава на малката   bouquet

Връщам се да чета  Mr. Green

# 620
  • Варна
Арлина, взех си грилче и като затоплям само една порция ползвам него, става доста бързо, а иначе във фурната или на котлона, ако е повече.  В началото ми беше малко по- трудно, но се свиква бързо.  Липсват ми единствено пуканките за микровълнова  Laughing

# 621
  • на пясъка при черупките от миди
Емили, като забременях неистово ми се ядяха пуканки. И тъй като отрекох микровълновата преди години сега правим пуканките в тиган. Търсих само царемица, но не намерих. Затова купувахме пакетчета пуканки за микровълнова, изсипваме съдържанието в тигат с капак и чакаме пукането да намалее до през 2-3 секунди. Стават супер  Peace

# 622
  • Варна
Е, това ще се пробва до час  Popcorn eat  261uu Благодаря за идеята   bouquet

# 623
привет момичета, днес нали са сирни заговезни, отивам да наредя една баничка

да си призная и аз съм хрълила око на един такъв уред за нагряване на шишета и бурканчета, защото много точно може да се регулира температурата...но не знам дали и за това ми се инвестира, при все, че имам кана за притопляне на вода
за шишета държа да си взема срещу колики и сигурно ще са на авент...въпреки че и на том типи също били добри казват. според мен не всички биберони са универсални - различните марки са съвместими помежду си, но не всички

съдомиялната ако не й сложиш препарат а само шишетата вътре също е добър стерилизарот.../просто защото е за бебе за това без препарат. аз и бурканите си слагам вътре да ги мия и майка ми казва, че после като й ги нося направо лъскат, хахахах

# 624
здравейте мамчета! за микровълновата -почти не я ползвам вече от както спрях да си притоплям водата за кафето  Coffee на бебо не му се нрави,иначе щях да си пия все още.свикнах да претоплям на котлона или фурната,обаче ако ми се прияде или препие нещо си притоплям. и пуканките ги правим на котлона в една малка тенджерка олио и сол слагаме царевицата  и капака и чакаме да запукат  Popcorn иначе може и да взема стерилизатор за микровълнова,но се колебая.предпочитам да изварявам .аз също искам първоначално стъклени шишета да купя и после пластмасови.
Желая ви слънчев неделен ден   Nature Sunny

# 625
Diva*, от миналата бременност преди 3г. и използването на този крем от 3м до края нямах нито една стрия, дори не ми се беше случвало да ме сърби. Кожата не е мазна на пипане, а веднага става мека. Сега малко са му сменили миризмата и има лек далечен дъх на лавандула  (преди не миришеше на нищо). Наистина бях много доволна, но в момента ми идва в повече на бюджета. 1 тубичка ми стигаше за 15тина дни макс, като мажех корем, кръст, дупе, крака и бюст.

Не бих се изхвърляла с покупката на ел. помпа, електрически стерилизатор, много шишета и машина за подгравяне.

На мен лично ми бе предостатъчно - ръчна помпа Томи Типи, стерилизатор за микровълнова (за ок 4мин стерлизира), 3 шишета МАМ и любимата мултифункционална нагревателна кана за 17лв, и мрежичката за зеленчуци на пара за 2,5лв от левчето, с която прекрасно правех пюрета, претоплях и размразявах. Удобен ми бе стрерилизатора за МВ, защото където и да сме пътували все ще се намери МВ. Е разбира се тези проблеми отпадат, ако бебето суче.

Не знам за шишета дето да лекуват колики  Laughing. Целта на тези анти-колик шишета е да минимизират гълтането на въздух, което предизвиква допълнително газове. То ако само от това бяха коликите, кърмените бебета, не би трябвало да имат никакви. До бебе си е според мен. Ми аз 1вия път си изкарах "лекувайки" колики до 5м и после от време на време пак, та чак до 1г.

Най-добрата сиета за мен е 90-дневната, ама живот и здраве лятото да си говорим за тези неща. Сега не ми се мисли, съвсем съм се депресирала  Cry

# 626
Снежинке, за кой крем говориш?

# 627
Такъв уред за нагряване на шишетата ползвах с малкия,използвах го да му затоплям чайчета,понеже изцяло бяхме на кърма. Сега една приятелка ми подари пак такова,доволна съм .....
И аз все се каня да "отказвам" микровълновата,но .....
За ръчната помпа съм,върши перфектна работа....
Да,шишетата не лекуват колили,а е както е писала snowflakely,но въпреки ,че бяхме с такива шишета,нещо полза не видях

# 628
Снежинке, за кой крем говориш?

Pregnacare, съжалявам, не се доуточних  Embarassed

# 629
Здравейте мамчета   bouquet
Днес е прекрасен ден. Незнам защо но имам чувството че във въздуха витае такова спокойствие....а колко е приятно да се поглезиш по магазините.....  Laughing Laughing
Аз микровълнова ползвам....ако я няма незнам всичко ще става толкова по бавно.....

Общи условия

Активация на акаунт