Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 243
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Уф тия училища напоследък ги пропускам, защото съм леко хремава и само вкъщи си седя.
Аз се надявам да кърмя, а не да се цедя, ама все си мисля, че няма да се справя с ръчна. .. Майка ми не е успяла да кърми нито мен, нито сестра ми и затова си мисля, че електрическата може ми ще ми помогне  newsm78
Някой с опит ако може да сподели трудно ли е да се справиш с ръчна помпа? Някой показва ли ти как да се справиш ? Много по-лесно ли е с електрическата?

# 601
Презентацията беше преди лекциите на училище "И за мама" в Гранд мол. Действително много ми хареса, но все пак презентация... те всички изглеждат "единствени и неповторими" като ти ги рекламират, затова исках някой с опит. Иначе аз мисля за ръчна, тяхната е няма 100лв, а в комплекта влиза и шише с Калма, който отделно е 35лв. На мен 200-300лв за електрическа ми се виждат много, ако няма само да се цедиш.
Между другото на Нук също е двуфазна, а цената на електрическата е много по- добра, но и за нея нямам препоръки или мнения...
на Нук помпите бях на презентация на едно от училищата за бременни..лекторката каза че ръчната според нея е добра,ама ако има някои ползвал да изкаже мнение

# 602
Ходих на гости на родителите ми където съхранявам бебешките неща на малката и направо се изплаших колко багаж подредих, който ми трябва за новороденото Crazy И това ме подсети за най големия минус на прословутите многократни пелени - заемат си място Laughing Но да и като ги оставим настрана, пак бяха един куп торби, това без да броим количката, люлката, ваничката, шезлонга, стерилизатора и някои други неща, които съм раздала на приятели. А бях спокойно, че съм освободила няколко шкафа в къщи при ремонта есента Crazy Само си представям безкрайните торби с умалели и приготвени за следващия сезон дрехи.. Laughing

piletta, много добра цена за количка!
Аз стерилизатор си взех за микровълнова и не съжалявам, много малко ползвах. Всичко взехме на Филипс Авент на някакво промоция от Англия и стерилизатора беше 20 лв. 3-4 семейства го ползвахме, изплатил се е. За помпите за кърма, когато проучвах преди 3 г. от ръчните най-препоръчвана беше Филипс Авент, от електрическите Медела. Аз взех ръчна с идеята, че рядко ще ползвам и съм доволна от нея.

Чета сега една книга за здравословно хранене на бебета и малки деца и в нея авторката препоръчва майката да приема пробиотици последните седмици на бременността като профилактика срещу колики при бебето. Аз мисля да пробвам, защото био гайа беше вълшебна при дребната.

# 603
Сега прочетох за това шише Медела Calma определено такова ще взема. Благодаря Емили за информацията  Hug

# 604
  • Варна
Извън темата, но да се посмеем малко - суеверия

# 605
Чета сега една книга за здравословно хранене на бебета и малки деца и в нея авторката препоръчва майката да приема пробиотици последните седмици на бременността като профилактика срещу колики при бебето. Аз мисля да пробвам, защото био гайа беше вълшебна при дребната.
Арлина, коя е книгата? Инфото ми беше полезно.
Аз съм се насочила към ръчна помпа на Медела, ако имам нужда таткото ще търчи да купува. В началото мн ми беше полезна, докато се регулира лактацията, когато дъщеря ми беше на 7м се наложи да изцедя определено количество кърма, (бяхме на концерт и я оставихме с бабата да се гледат у роднини, само по време на концерта), с помпата не излизаха и 5 мл, цедих се на ръка и тогава при мен беше по-ефикасно. Затова няма да бързам с тази покупка, макар че сега нали мисля да записвам втора магистратура през септември и бебето ще има и хранене от шише.
За шишета съм се насочила към Медела Калма.

# 606
Сега гледам, че в Хипото има акция - 15% намаление на всички колички до края на месеца.

# 607

Тази е книгата. На средата съм, някои неща не ми харесват, но и ми е полезна. Аз бях на консултация при авторката лятото, без конкретен повод, просто да ми подреди мислите относно храненето на детето. Със смесени впечатления останах, но определено подобрих храненето на семейството след това.

# 608
Благодаря момичета, далавера си е наистина с тази цена, дано ни е на късмет:)

За захранването - да ви кажа, аз доста се доверявах на педиатърктата като казваше в кой месец какво да въвеждам като храна - тя е за късното захранване, не ме е карала да давам сурови сокове зеленчукови още от 2я месец както е било едно време...Но ще огледам и книгата от арлина, предполагам я има и в електронен формат тук в темата с книгите

някой пита уреда за готвене на пара за стерилизатор - моят бе за микровълнова и определено дупките му са много по миниатюрни от тези за готвене на пара, не се бях замисляла, че може да се пробва с този за готвене на пара, въпреки, че там водата докато заври и тн...ми се струва по бавен процес , от този в микорвълновата.

# 609
  • Варна
Аз от години съм отказала микровълновите и затова ги изключвам и като вариант за стерилизация. Уреда на Филипс стерилизира за 6мин /ако не се лъжа/, а за готвенето на пата мии казаха, че 10 са достатъчни /може и да зависи от модела, не знам/.

# 610
  • Helsinki / Sofia
piletta, честита ти количка Simple Smile Наистина страхотна сделка си направила с нея! Да си я ползвате със здраве и бебо да е доволен при возенето Simple Smile

Emily_D, аз вече си взех електрическа помпа Медела Суинг. Моя приятелка роди декември и ползва същата и каза, че е много доволна. Тя кърми само със шише, тъй като бебката й отказа да се кърмят на гърда. В тази връзка, те в началото докато нацелят шише също пробваха няколко. Тези на Авент малката не ги беше харесала и сега май са с Чико. Питах я дали е пробвала шишетата на Медела, но не е.

Арлина, и аз съм се заредила с тази книга и още две, които обаче ще чета април и май Simple Smile Това с пробиотиците е интересно.

Относно стерилизацията, аз като цяло не мисля да взимам на първо време. По принцип съм против микровълновите, защото са много вредни за щитовидната жлеза и хич не искам да си подлагам отрочето на излишно външно влияние. По-скоро обаче се замислям да си взема един от уредите за затопляне на мляко/кърма и бурканчета с храна. Някой ползвал ли е такива?

# 611
  • Варна
Казаха ми, че ако не ползвам микровълнова, уреда за затопляне ще ми е много необходим, та и аз мисля да си взема.
Другото, което се чудя е, дали различните марки шишета имат еднаква резба за бибероните newsm78

# 612
Казаха ми, че ако не ползвам микровълнова, уреда за затопляне ще ми е много необходим, та и аз мисля да си взема.
Другото, което се чудя е, дали различните марки шишета имат еднаква резба за бибероните newsm78
Мисля ,че са различни.....или поне според размер,аз имам няколко и не съвпадат.
Добро утро сега от мен!!!!!
Вчера цял ден разходка с ММ и детето,Борисовата градина беше претъпкана,толкова народ и лятото не съм виждала.
Напазарувах и малко неща за бъдещия ми племенник....
Ох,много е хубаво да има слънчице,вече искам пролет,лято  Grinning
Аз стерелизатор не ползвам,сега ми подариха на авент,но го намирам за ненужно. А за уреда,за готвене на пара,съм чувала да го ползват с тази цел.
Piletta честита количка,много разходки да направите с нея.
Мислите ли да ползвате стълкени шишета или само пластмасови????

# 613
  • Варна
bubentseto не си стерилизирала изобщо или си изварявала?
Аз ще съм с пластмасови, не ми допадат стъклените.

# 614
bubentseto не си стерилизирала изобщо или си изварявала?
Аз ще съм с пластмасови, не ми допадат стъклените.
Изварявала съм  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт