Любов във въздуха витае, ЮНСКО бебе във корема весело играе. - тема 8

• 28 249
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Кучето е добре вече или поне много по-добре след цял ден глад, коремчето беше празно и нямаше бели, после лекарката /защото нали аз съм лекарка, но не лекувам и ходим на лекуваща-практикуваща лекарка  Laughing/ и изписа антибиотик, пробиотик и диета от пиле с ориз. Гладна е като звяр и не знам как се очаква да приготвям такива количества пиле с ориз. Диетата май ще е и с по-малко ядене, а не както тя иска да се тъпче. Все пак е кокер, да не е санбернар да иска да яде по 1 тенджера на ден.
За гъбичките има разнопосочни мнения за лечението на партньора:
1. Носител е и трябва да се лекува. Звучи логично.
2. Ако няма клинични признаци няма смисъл да се тъпче с лекарства. Звучи несериозно.
3. Няма никакво значение, защото дори и двамата да сте перфектно излекувани в околната среда има Кандида навсякъде и просто ви дебне да ви падне имунитета или да сте с определени хормонални нива, определено рН на влагалището и напада.
Почти всеки месец или през 2-3 макс се разправям с тях, но винаги решавам /временно/ проблема с 1-2 табл. Фунголон /за да не се тъпча с лекарства/ и не се занимавам с кремчета, глобули и т.н. Това докато не бях бременна. Сега не смея да приемам системни лекарства /през устата/ и се доверявам на АГ за локално лечение е... трети различни глобули. Дано сега да има по-траен успех, че иначе ефекта е макс. 3 дни.
Имах си Фунголон от преди и накарах, съгласно листовката мъжа ми да изпие 1 бр. Плана е да убием, ако има носителство.
Скрит текст:
Секс не сме правили от мин. 2 седмици, че след последния секс беше поредния гъбичков разцвет. Не знам, доколко съм излекувана и сега /признаците ги няма/, но не съм уверена дали ще правим секс скоро, че не искам да им давам допълнителни шансове да се завърнат.

# 586
каква беше групата във фейсбук?

# 587
каква беше групата във фейсбук?
Активна!!  Joy Joy Joy

# 588
poohito радвам се за кучето , на мойте им варя пиле с ориз 2пъти седмично , но една тенджара заминава за ядене все пак са и две ама това си е 600-700гр. чисто пилешко + 1чч голяма ориз и като се свари си става цяла тенджара и я разделям на две просто Simple Smile слагам и морков настърган .
Кандида се лекува трайно само с правилно хранене (изключват се въглехидратите) докато не се оправи чревната флора и се пие пробиотик , колкото и странно да звучи на някой.

# 589
Здравейте момичета! Закъсняла се включвам и аз в прекрасната любовна тема  txtloves Ще ви разкажа моето раждане,което за мен си е леко комично  Laughing
На най-Българския празник 03.03.2013,изживях най-вълшебното чувство,най-важната среща,най-духовното усещане в живота ми.....в 16.30 ч. се роди Елея,3400гр,51см,брюнетка  newsm44
Всичко стана толкова бързо,че докато се усетя какво се случва и бях родила  newsm30
Ходих 3 седмици с разкритие,което бавно се увеличаваше.Сутринта,точно на термин,имах уговорка с док. за преглед,всичко беше ОК,с 3,5 см разкритие,но никакви позиви за раждане.Разбрахме се да се чуем следобеда,да се уговорим за следващия ден.Времето беше чудесно,слъчево и топло, отидох на разходка край морето. В 14.30ч. както си пиех сок и си хапвах сандвич с приятелка и мъжа ми усетих първата болка,като менструална,поносима. Понеже бяхме с 2-те коли,че мъжа ми ходи на тогавашните протести,се качих на колата и тръгнах към дома. По пътя се обадих на док.,каза да пия 2 бускулизина и след час да му се обадя.Прибрах се,влязох да се къпя,мъжа ми пристигна,а болките станаха по-силни,за 30 мин. вече бяха на 2,3 и 4 мин.Казах на мъжа ми да вади багажа,че се започва.След още 20мин. докато се изсуша,облека и обуя,бях в колата и пътувайки към болницата се чух с док.След още 15мин. бях в ОБ-Варна вече с напъни,но явно съм изглеждала спокойна,само дишах,за да не боли толкова.Паниката настъпи когато ококорвайки се док. каза да приготвят родилна зала,защото съм с пълно разкритие и раждам.Докато сложа нощницата и чехли вече напъните бяха яки,едвам стигнах до родилна зала,беше 15.50чТам ми пукнаха водите.Раждайки ми попълваха документите за приемането,док. даже се скара на едната акушерка.След 4 сесии от по 2-3 напъна бебка излезе.  Praynig С един външен и един вътрешен шев бях на финала.Мога да кажа на всички очакващи мами,че само страха е голям,контракциите болят,но се понасят,напъните са като ходене по голяма нужда,само трябва да слушате акушерките.Добре че док. беше,защото с него се чувствах много сигурна и знаех че всичко ще е наред.Бях с избор на лекар Д-р Славчев,изключително много съм му благодарна!След 2 часа ме настаниха в стая и ми дадоха бебка,веднага я сложих на гърда и засука. След 3 дни ни изписаха,свиквахме една с друга,кърмихме се,обичахме се,гушкахме се!   Hug  
Сега си повтарям същото,което си повтарях и първия път,че ще родя като последната циганка,и дано да е така Praynig
Ще се включа пак че Елея се събуди.
Лек ден   bouquet

# 590
  • Helsinki / Sofia
Кандида се лекува трайно само с правилно хранене (изключват се въглехидратите) докато не се оправи чревната флора и се пие пробиотик , колкото и странно да звучи на някой.

Теди е права, наистина въглехидратите са предпоставка за развъждане на гъби.

# 591
Привет мами, да се похваля, взех я количката...една лилава, кошът за новородено е като нов. дано да извадим късмет с нея, abc cobra, и ми я продадоха за 200лв с кош за новородено, както и с летен вариант на самата количка и дъждобран. за друго не знам, но количката наистина е супер лека. в крайна сметка аз си имам и хубава лятна количка, така че мисля, че отмених вече тази точка...само да сме живи и здрави.

останаха ми само стерилизатор и електрическа помпа за кърма - от гърда не мисля да кърмя засега, но пък да изцеждам поне за едно хранене с ел помпа поне за да има и малко кърма ми се вижда добра идея...

за гъбичките и аз знам, че пробиотикът е много важен

# 592
  • Варна
От няколко места ми казаха, че уредът за готвене на пара, върши същата работа, като стерилизатора. И сега се замислям, има и смисъл да се купува  newsm78
Към каква марка помпа сте се насочили? Аз мислех за Филипс/Авент, но след като присъствах на презентация на Медела, вече се колебая много. Медела е двуфазна... а и продуктът им калма също много ме впечатли. Някой ползвал ли ги е?

# 593
Аз съм виждала на живо Филипс-авент и съм го пробвала  и момичето на което е каза че е много доволно и ще си взема такъв.

# 594
Здравейте и от мен!Голямо писане е паднало-много зор, докато ви изчета!Всичко забравих какво искам да кажа Simple Smile
Ellle, радвам се, че резултатите от ендрокринолога са добри Simple Smile
 welcome на новите попълнения.
Светлушка с голяяямо закъснение-Честит рожден ден!Да си жива и здрава и да се радваш на здраво бебе на термин.
Пухито, много се радвам, че куджо е по-добре
Линеа негра при мен се забелязва съвсем леко, кърма нямам или поне не съм разбрала Mr. Green
Пак за кг сте си говорили, аз съм +5-5,5 кг вече в 25 седмица.Доки каза, че добре се движа.
За прегледите-досега са ме гледали само веднъж на вагинаелен уз и два пъти мануален преглед.За сметка на това незнам нито колко е дълга шийката(единия каза, че е перфектната, каквото и да значи това, но това беше преди 3 седмица)От този месец започвам да ходя и на частно при доктора, който евентуално ще поеме разраждането
Много ми е труден избора на количка-добре, че  има още време да се чудя Simple Smile
Днес с ММ се възползвахме от слънчевото време и се разходихме после седнахме да хапнем рибка в един ресторант- е няма такава прецаквация-поръчвам си сьомгова пъстърва(цената е за 100 гр)-носят ми едно нещо огромно-УЖАС.Беше вкусна, ама огромна.Повече от половината за вкъщи я взехме и цената разбира се беше мале майко мила.Приятелите, с които бяхме цялата сметка им беше колкото само моята риба-мрън,мрън
Еми това е от мен за сега-хубава вечер на всички!

# 595
  • Варна
Аз съм виждала на живо Филипс-авент и съм го пробвала  и момичето на което е каза че е много доволно и ще си взема такъв.
Стерилизатор или помпа, че не разбрах?

# 596
а какво е по-хубаво ръчна или електрическа помпа?  newsm78

# 597
Здравейте бъдещи мамчета / и настоящи/

piletta Честита придобивка. Ако съм те разбрала правилно 200лв за абц дизайн си звучи сделката на годината  Laughing

Emily_D разкажи моля те за презентацията на Медела. Къде я правеха. Аз бях чела форум за помпи и всички препоръчваха Медела..... обаче 300лв  ooooh! даже вчера гледах колко излиза от ебей. Ще мисля още дали от БГ или да поръчам от Англия / лошото е ако има проблем как да ползвам гаранцията/.В олх са на половин цена, ама все пак помпата за кърма си е нещо много интимно и искам да е нова.

# 598
стерилизатор

# 599
  • Варна
Презентацията беше преди лекциите на училище "И за мама" в Гранд мол. Действително много ми хареса, но все пак презентация... те всички изглеждат "единствени и неповторими" като ти ги рекламират, затова исках някой с опит. Иначе аз мисля за ръчна, тяхната е няма 100лв, а в комплекта влиза и шише с Калма, който отделно е 35лв. На мен 200-300лв за електрическа ми се виждат много, ако няма само да се цедиш.
Между другото на Нук също е двуфазна, а цената на електрическата е много по- добра, но и за нея нямам препоръки или мнения...

Общи условия

Активация на акаунт