Моите любими торти!!!

• 100 581
  • 431
  •   1
Отговори
# 315
Тази кръгла торта е супер. Аз Барбито го правих с бисквити, но ще пробвам и така.
Чудя се само дали е достатъчна 1ч.л. желатин. Да не се разпадне тортата newsm78

# 316
Тази кръгла торта е супер. Аз Барбито го правих с бисквити, но ще пробвам и така.
Чудя се само дали е достатъчна 1ч.л. желатин. Да не се разпадне тортата newsm78

Аз пък се чудих дали не е много, но сложих две пакетчета на Биосет, общо 20 гр.

# 317
  • на кой му пука, майна
Ето и моята първа форумска торта  Grinning
ДониБони, извинявай, но много ми хареса визуално тортата ти, но не зная как да си извадя рецептата... SOS!

Ето рецептата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11885.msg175715#msg175715 Но можеш да импровизираш с пълнежа, колкото искаш! Grinning

Аз ползвах тази рецепта на Ванчето

Копирам:

Аз използвах  готови рула и сладкарска сметана-Хопла 1 л.,2 пак. желатин, 2 банана и 100 г натрошени фъстъци(или лешници, бадеми- още по-добре.)
Вземаш по-голяма купа<постилаш найлоново пликче и нареждаш нарязаните рула.Изсипваш предварително разбитата сметана(половината) предварително смесена с разтворения желатин, нарязаните на колелца банани и ядките и нареждаш останалите рула.Отгоре пак покриваш с найлоново пликче и хоп!-в хладилника.Най-добре е да престои повече за да стегне.

Само, че не сложих ядки и сметана използвах 500мл.  Grinning

# 318
Аз ползвах тази рецепта на Ванчето

Копирам:

Аз използвах  готови рула и сладкарска сметана-Хопла 1 л.,2 пак. желатин, 2 банана и 100 г натрошени фъстъци(или лешници, бадеми- още по-добре.)
Вземаш по-голяма купа<постилаш найлоново пликче и нареждаш нарязаните рула.Изсипваш предварително разбитата сметана  ( половината)    предварително смесена с разтворения желатин, нарязаните на колелца банани и ядките и нареждаш останалите рула.Отгоре пак покриваш с найлоново пликче и хоп!-в хладилника.Най-добре е да престои повече за да стегне.

Само, че не сложих ядки и сметана използвах 500мл.  Grinning

В самата торта слагам 1/2 л.,другата сметана използвам за роклята на куклата-Барби. Heart Eyes

# 319
  • ново
хи-хи-хи, и да драснеш после за мнението на Стилянка..., че аз съм утре на ред...

От същата тая торта, на Стилянка такава торта Барби може да и спретне Весела 77 ..........като на Снежи. http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=579296 Само трябва да и се направи роклята от сметана или крем.

Момичета, тортата стана чудесна. Честно казано не вярвах, че ще е толкова вкусна, защото нещо не сме фенове на готовите рула, но от крема бяха придобили съвсем приятен вкус. Направих я от руло Карамел, млечен крем+желатин, банани, отгоре я намазах със сладко от ягоди и поръсих смлени орехи. Не можах да я снимам, че имах гости  Simple Smile и не остана нищо за снимане hahaha
За РД на Стели пак ще я правя, но ще бъде по-голяма и задължително с Барби Laughing, ще ползвам украсата на sneji  bouquet

# 320
                   ХИЛЯДИ ВЛАГОДАРНОСТИ!!! smile3525

Тортата е страхотна!!! С вашите рецепти ще разваля дисциплината в къщи- ще се научат на вкуснотии и иди се оправяй после... newsm47

# 321
  • София
Това е тортата от последния РД на Ради:
http://www.bgphoto.net/photos/1786/o632832875350000000.jpg

# 322
Ивееееее! Много е хубава. С хранителни бои отгоре ли я рисува?
А глазурата каква е?

Искам и рецептата за солената торта, която се вижда отстрани!

# 323
  • София
Анде, благодаря ти Grinning. Отдолу е фондан (руската рецепта със сухо и кондензирано мляко), отгоре първо очертах с игла и после с хранителни бои, разтворени в много малко вода (може и с алкохол, понеже  се изпарява и не размеква фондана. Нямах черна и кафява и ги замених с активен въглен и какао.

Рецептата за солената торта е втората от тук.

# 324
Активният въглен не горчи ли?  newsm78

# 325
  • София
Активният въглен не горчи ли?  newsm78

Не, понеже количеството е нищожно.

# 326
  • София
Браво, Ива! Много добре иглежда  Party (ама аз като не мога да рисувам ще си карам все с трансфери Rolling Eyes). И да ти е честит рожденика! Grinning

П.П. А хранителните бои от къде взимаш?

# 327
  • София
Благодаря ти Simple Smile!
Хранителни бои намерих в един диетичен/кафе магазин на Ситняково.

П.П.Отговори ми, моля те, на въпросчето за трансфера в темата за глазурите, плс PraynigSimple Smile.

# 328
Направих и аз шоколадовия трансфер за рождения ден на дъщеря ми. Обаче ми се сступи плочката от долната страна и нямах бял шоколад, затова я замаскирах с кафяв при това направо от горе. Като за първи път бива.
Добре че го има този форум.

# 329
Много хубави торти момичета! Peace
Да са ви живи и здрави дечицата!

Общи условия

Активация на акаунт