Моите любими торти!!!

• 100 546
  • 431
  •   1
Отговори
# 225
  • София
sladka hapka ,мойте поздравления  smile3525,тортата е върха!
А има ли някакъв крем вътре или е нещо като кекс?
Ако е удобно,може ли да пуснеш рецептата?
Благодаря Peace

# 226
Аааа Хапке сега няма да ти теглим думите с ченгел от устата Mr. Green Какви са тези лаконични обяснения! Дай малко по- подробно като за нискоЕнтелегентни (сиреч като за мен) Praynig

# 227
Honda , много, много моля, напиши рецептата на ей това чудо или сложи линк, ако вече си я писала. Търсих с търсачката, рових - но без резултат. Не е торта, ама така изглежда, че............... Heart Eyes Понеже не съм сигурна, че ще излезе картинката, ето тук е: http://community.webshots.com/photo/253102449/1289987380064374030BrRyQn#

Моля и аз за рецептата на това чудо на чудесата, видях го и се поболях! Дайте рецепта, момичетааааааааааааа!  newsm17

Уф, и Honda не ще да се появи Cry. Само глеееедам и преглъщам. Heart Eyes

# 228
Значи така.
Рецептата за блатовете е от тук:
http://www.joyofbaking.com/BlueberryCake.html
Само че диаметърът на моята форма е по-голям, съответно стана по-тънко. Изпекох три такива сладкиша, които играха роля на блатове.

Разликата от тази рецепта е, че сложих по-малко боровинки - средно по половин чаша. Използвах замразени, а не пресни. Също така не сложих и този streusel topping, който иначе е много вкусен и като правя само сладкиша, си го слагам. Самият сладкиш е чедусун, аз много си го харесвам само като сладкиш.

Кремът е основния млечен крем с брашно и яйца, пропорциите не ги знам наизуст, но той е толкова популярен, че сигурно няма нужда да го пиша. Ако някой не го знае, обадете се, довечера ще го препиша от тефтера. Според мен тортата щеше да стане успешно и със сметанов крем.

Тортата я сглобих вечерта, а я украсих на сругия ден, когато кремът вече беше попил и беше се постегнала. Установих, че глазурата от маршмелоуз се размеква много от този крем, затова занапред няма да го правя така. Или сметанов, или маслен, но не и млечния!!!

Уркасата на тортата изрязах с формичка за сладки и с брачната халка и ги лепих с мед.
Панделата я бях направила от по-рано по следния начин: разточената глазура от маршмелоуз се изрязва на еднакви ленти  - ширината и дължината зависят от това колко голяма пандела ще правите. Огъването - на някаква обла пръчка. Аз използвах част от играчка на малката и ги оставих така за през нощта, а после още няколко дни на въздух, докато стегнат. Монтирането стана, като част от маршмелоу глазурата, която остана при изрязването, размесих с малко от крема. Тя омекна. Принципно мислех да правя маслен крем за целна, но не се наложи. Оформих топче, а върху него "набучих" частите на панделата. От остатъците от глазурата на панделата бях направила спиралките - увити и засъхнали върху дървени пръчки за шишчета. Тия са много чупливи и затова са такива късички.

Това е.

# 229
  • варненка от София
Honda , много, много моля, напиши рецептата на ей това чудо или сложи линк, ако вече си я писала. Търсих с търсачката, рових - но без резултат. Не е торта, ама така изглежда, че............... Heart Eyes Понеже не съм сигурна, че ще излезе картинката, ето тук е: http://community.webshots.com/photo/253102449/1289987380064374030BrRyQn#

Моля и аз за рецептата на това чудо на чудесата, видях го и се поболях! Дайте рецепта, момичетааааааааааааа!  newsm17

Уф, и Honda не ще да се появи Cry. Само глеееедам и преглъщам. Heart Eyes

Какво да кажа аз! Бременна жена, пдложена на подобно изпитание! Искам рецептатааааааааааа smile3518

Последна редакция: ср, 03 май 2006, 11:45 от marulka_s

# 230
  • София
Хапке, много мерси за подробното обяснение! Grinning

# 231
Хапчице,имам много спешъл въпрос!Кога слагаш боята и каква е ?Ако е на прах как я добавяш?Пробвах с боя на прах, но не уцелих момента и боята не се разтвори.Помагайте!Не смея да правя нищо с маршмелоуз,докато не ме светнете по въпроса.А твоята торта е супер, и панделката е...като истинска(виж какъв наситен цвят се е получил,а аз нищо не направих...).
А,и още нещо.Дай рецептата на български,моля те!
(Направих тортата на Регента,видя ли я?Това е моя фаворит!)

# 232
Хапчице,много е красива тортата!

# 233
  • все тук
Хонда, и аз се нареждам на опашката за това кулинарно чудо на чудесата.
Моля, че ще се удавя в слюнки.

# 234
Ванче-аз не докарвам толкова наситини цветове,но правя с бои за яйца-разтворих си ги в много малко водичка вбурканчета от пюренца.Така сипвам боята-т.е капвам.

# 235
Хонда, доколкото знам, вече не пише във форума. Част от чужбинските мами си имат нов форум, кога, как и защо е ставало това - не знам.

# 236
Хонда, доколкото знам, вече не пише във форума. Част от чужбинските мами си имат нов форум, кога, как и защо е ставало това - не знам.

Много жалко! Cry Не го знаех това. А сега кой ще даде рецептата на тая красота???? newsm78

# 237
Хапке и аз имам един въпрос: тортата най- отгоре маза ли я с млечния крем?

# 238
Хапке и аз имам един въпрос: тортата най- отгоре маза ли я с млечния крем?
Мазах я и сбърках, щото глазурата се накъса на две места след като омекна. Обаче блатовете бяха неравни (няма и как да са с тия боровинки).

По въпроса за боята - аз имам една американска, течна. Слагам я, когато глазурата ми е готова вече и пак я размесвам с няколко капки от боята.

Рецептата на боровинковия сладкиш обещавам да преведа, но по-късно, като намеря малко време.

# 239

Много жалко! Cry Не го знаех това. А сега кой ще даде рецептата на тая красота???? newsm78
Потърсете я в другия форум да ви даде рецептата- http://bg-parents.com/index.php?topic=17.30

Общи условия

Активация на акаунт