ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 977
  • 2 424
  •   1
Отговори
# 1 470
No_ela,  уж всичко е наред, но нямаш цикъл, на какво се дължи?
Утре ще видим как са при мен резултатите...  Praynig

# 1 471
Явно задържан фоликул.

# 1 472
Благодаря ви Аризона и Мишето.  Hug
Знам, че трябва да съм спокойна и с положителна нагласа, но времето ни притиска, не ставаме по-млади и се нервирам за всеки пропуснат месец, въпреки че не зависи от нас.

No_ela, анамнезата ти е добра, какви са проблемите при вас?

Ella1 и вие с какво се борите?

# 1 473
Момичета на мен на 28,01 ми дойде менструацията, на 01,02 бях на първа фоликулометрия, вчера на 10 ден беше втората и съм с 10 мм лигавица на матка и фоликул 23,9 мм

# 1 474
  • Варна
Привет на всички! Реших, че в тази тема ще си излея тревогите, пък дано не съм сбъркала и дано някой успее да ми даде някакви съвети и насоки.
 Аз съм на 27, а съпругът ми на 28 години. От Варна сме. Опитваме се да си направим бебче от януари 2015. За съжаление не се получава.  Когато решихме да започнем опитите отидох на гинеколог, за да си направя рутинните профилактични изследвания. Всичко беше наред - чисти яйчници, без никакви проблеми. По принцип винаги съм ходила поне два пъти в годината на лекар профилактично. И така...Когато мина първата почти година без успех, реших, че ще спомена пред лекарката ми за опитите ни. Предписа ни Прегнакеър и каза, че няма причини да се притеснявам, защото още било рано. След още няколко месеца, през които все така не се получаваше, реших да ида отново на лекар. Не знам от какво, но в този период започнах да получавам силни болки много ниско в корема - мога да ги оприлича на нещо средно между силно схващане и бъбречна криза. Не бяха предменструални болки, нито бяха обвързани с нещо конкретно. Получавам ги от нищото - и тогава и сега.Разрових се в мрежата, и реших да посетя друг лекар специалист  от Олимед Варна, име няма да споменавам за сега. Отново нормален преглед - цитонамазка, ехограф. В Заключение - чисти яйчници и отлична проба от изследването.Причини за болките - няма. Насочи ме към ендокринолог - профилактично. И отново Прегнакеър за двамата + спермограма. Спермограмата е добре. Ендокринологът ми пусна хормонални изследвания - ТСХ, Антитела, ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Пролактин ..всичко съобразено с  необходимите периоди от месеца. Всичко беше наред. Заключение - ще стане, продължавайте с опитите. Колкото до болката - болезнена овулация. И така още известно време, през което продължаваха да се появяват силните болки,  които ме водеха до повръщане и търкаляне. Един път на два месеца, или пък два пъти за една седмица...Изкарах лятото на 2016 извън града, и когато се върнах бебе все още нямаше , а болките продължаваха. Реших, че се връщам при старата си лекарка. И от септември месец не съм спряла да ходя при нея. Поне по два пъти в месеца. Първия месец отново ми даде да пия Прегнакеър, яйчниците бяха чисти, а обичайните хормонални изследвания бяха наред. Октомври месец видя нещо в левия ми яйчник - киста. Реши, че е някаква нормална и ще се спука сама. Отидох отново веднага след като приключи цикъла ми. Кистата все още беше там. Не знам как разбра, не е и моя работа да знам, но реши, че може би е ендометриотична или хеморагична киста. Направих генетично изследване за предразположеност към ендометриоза и резултатът беше положителен. Когато видя резултатите ми обясни, че е възможно медикаментозно лечение , което води временно спиране дейността на яйчниците -нещо като  изкуствена критическа. В крайна сметка след още 2 седмици реши, че няма да процедираме така, защото кистата е много малка - само 1 см, нямало нужда от операция ( за първи път спомена за този вариант). Реши, че трябва да забременея по най-бързия начин. От декември месец хода на всеки 15 ден от цикъла си, за да гледа дали се образуват фоликули в яйчниците и кога ще съм в овулация. До сега все вижда нещо, отивам и на следващия ден - тогава няма нищо. В заключение - на единия ден овулация ще има, на другия - няма да има. И така, от началото на януарския ми цикъл пия Иногинол . Преди два дни ( на 15-я ден) отново отидох и видя и в двата яйчника, че има фоликули, овулация този месец има. Поиска да ида и на следващия ден - т.е. вчера. Отивам аз...и в един момент - ами не, овулация отново няма, но пък има нова киста, но този път в десния яйчник. Извика колежка за консулт  и решиха, че ще пия други хапчета - Урогестан. И така в един момент чашата ми вчера преля. Реших, че повече не искам да ме разиграват. Не знам какво ми е в крайна сметка - защо не мога да забременея, защо пия различни хапчета, при положение, че диагноза няма. Изгубих още няколко ценни месеца, в които можеше да се е разбрало каква е причината и как да я премахна. Моля, ако някой може да ми каже при кой лекар да отида във Варна, ще съм много благодарна. Искам някой да подходи сериозно към мен, а не да бъда опитно зайче. За сега съм запазила час при Др. Дюлгерова от МЦ Надежда утре, защото ми казаха, че е добър гинеколог, но не е специалист по стерилитет до колкото знам. Честно казано нямам и финансовата възможност да посещавам различни частници, докато уцеля някой добър. За това, ако можете направо да ме насочите към някой ще бъде чудесно.

# 1 475
  • София
Аudace, за мен ви е време за клиника по стерилитет, въпреки че сте млади, но щом имате 2 г. опити... При обикновени гинеколози, пък било то и добри, най-вероятно само ще загубиш време.
За Варна не мога да те ориентирам. Май най-известен там репродуктивен лекар е др. Александров, има тема за него тук.
Има много изследвания, които може и е препоръчително да направите. Като например задължителната цветна снимка на тръбите ти, изследвания и при двамата за половопредаваните болести ...
Много двойки са с неизяснен стерилитет, това не бива да те успокоява. И това с овулацията не те разбрах, имаш ли, нямаш ли, какъв вид са тези кисти, фоликулярни ли са, не пукаш фоликулите или ... Абе въобще съм на мнение, че ти трябва репродуктивен лекар, който се занимава само с това.
Успех ти желая!

# 1 476
  • Варна
Frida, и аз не мога да разбера овулация имам ли, нямам ли.. А колкото до лекар-специалист по стерилитет... за това реших да пиша тук. Да получа насока за имена, места и т.н.

# 1 477
Щом на ехографа не се виждат фуликулите след предполагаема О, защо продължава да ти изписва едно и също лекарство  #Cussing out Днес има фуликул -утре не  newsm78
Ти сигурна ли си че не си пила онова лекарство което лъже яйчниците , че си в менопауза?
Забелязвала ли си как ти е цервикална слуз?  Вземи си ИНОФОЛИК, аз пих два месеца и имах хубави фуликули, за съжаление само с тях си останах.  Не ни се получават нещата го спрях.  Реших да правя цветна снимка,  на се оказа че имам като твоята киста + миомни възелчета и съм за лапароскопия. 
Имаш ли кафяво течение преди и след цикъл? И колко ти е голяма кистата.?

# 1 478
  • Варна
audace, изобщо няма смисъл да ходиш при "обикновените" гинеколози. Няма да ти свършат никаква работа и както сама си писала,губиш ценно време и средства!
 Насочи се към репродуктивен специалист.
 За най-голямо съжаление съм обиколила всичките във Варна и нито един не става! Моят случай беше подобен на твоя.
 Най-близката клиника по стерилитет до Варна с добри лекари е в Тутракан. Аз ходих там след дълго обикаляне във Варна!
 Много е жалко, че когато става въпрос за стерилитет всичко си плащаш като поп на разни частници ,но няма как....

# 1 479
Live_Love, къде са ти разположени възелчетата, по колко мм са и кой назначи лапароскопия?

# 1 480
  • Варна
Щом на ехографа не се виждат фуликулите след предполагаема О, защо продължава да ти изписва едно и също лекарство  #Cussing out Днес има фуликул -утре не  newsm78
Ти сигурна ли си че не си пила онова лекарство което лъже яйчниците , че си в менопауза?
Забелязвала ли си как ти е цервикална слуз?  Вземи си ИНОФОЛИК, аз пих два месеца и имах хубави фуликули, за съжаление само с тях си останах.  Не ни се получават нещата го спрях.  Реших да правя цветна снимка,  на се оказа че имам като твоята киста + миомни възелчета и съм за лапароскопия. 
Имаш ли кафяво течение преди и след цикъл? И колко ти е голяма кистата.?

Само Прегнакеър и Иногинол съм пила. Кафяво течение нямам, Колкото до цервикалната слуз - изобщо не мога да се ориентирам по нея дали имам Ову или не. Пробвах последните 3 месеца с тестове за ову, но според мен са майтап работа - винаги получавам две черти, макар и бледи.

# 1 481
Най-сигурно О се доказва с фоликулометрии, няколко в рамките на един месец и така става ясно, в допълнение може да се изследват и полови хормони, но е нужен репродуктивен специалист, не квартално АГ Peace

# 1 482
Щом няма кафяво течение, значи кистата не е шоколадова, което е добре. Дано скоро намериш правилния лекар и да назначи адекватно лечение.  Аз бях се ориентирала да ходя в Ст.Загора в клиниката на Стефанов, но ми изкочиха тия проблеми и ....се отказа.
Ема, по фундус и истмус.  Размери 29/23 и 27/18 .Кистите 44/30 Това през декември ,и док каза за Лапароскопия си, така няма да забременееш Sad сега на 7 ми бях при друг док той потвърди думите на предния.  Кистата е 6,70 единия възел 33/27 , а за други виждам 34 отбелязано само ,еднакви г/д

# 1 483
  • Варна
Щом няма кафяво течение, значи кистата не е шоколадова, което е добре.
За първи път чувам, че двете неща биха могли да са свързани..

# 1 484
Live_Love, явно е наложително. Хубаво е, че и друг лекар е потвърдил. Пожелавам ти много скоро всичко да е наред и да прочетем хубави новини!

Общи условия

Активация на акаунт