ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ! Какво сме направили до сега?

• 618 458
  • 2 416
  •   1
Отговори
# 2 160
Аз не съм имала извънматочна бременност, но имах операция от много тежка ендометриоза. Трябва да съм някакво медицинско чудо след всичко, което ми се случи, обаче на третия месец след спирането на Золадекс забременях естествено от два опита около овулацията. Дъщеря ми е на 1.5г. Пиши ми на лично съобщение, ако искаш да ти дам съвети.

# 2 161
Здравейте,
Аз съм на 32 г, нямам деца, правим неуспешни опити от 7-8 месеца. Мъжът ми направи разширена спермограма, всичко е наред при него. Аз правих изследване на полови хормони на 3ти ден, в норми са, въпреки че FSH не е най-оптималното (съотношението към LH трябва да е 1:1, а моето е 2:1). АМХ ми е 1,34 и ми казват, че е ниско за възрастта ми :/
Имам вече няколко фоликулуметрии, за последната ходих 4 пъти, вкл. след овулацията за проверка дали има жълто тяло. Следя овулацията и с лентички.
Имам интрамурална миома 4см на задна стена, капсулирана и от години не расте и не създава никакви проблеми с цикъла. Посещавала съм много гинеколози заради това, всички са на различно мнение, някои казват, че задължително пречи още на имплантацията, други, че няма да пречи на имплантация, но може да създава проблеми при бременност, един доктор дори твърдеше, че заради миомата вероятно имам хормонални смущения. Честно казано съм чувала толкова противоположни мнения, че не им вярвам.

Въпрос към всички - възможно ли е да има запушване на маточни тръби, без да е имало каквито и да е инфекции, операции, извън маточни бременности и т.н. Чета, че това са причините, водещи до запушвания. Цикълът ми е редовен, но дължината му варира всеки месец.

# 2 162
Здравей, и аз не съм имала операции, аборти, инфекции(поне не съм знаела за тях) и т.н. И се оказа, че съм с една запушена и една която пропуска при високо налягане. На 26г. бях когато го разбрах.
Здравейте,
Аз съм на 32 г, нямам деца, правим неуспешни опити от 7-8 месеца. Мъжът ми направи разширена спермограма, всичко е наред при него. Аз правих изследване на полови хормони на 3ти ден, в норми са, въпреки че FSH не е най-оптималното (съотношението към LH трябва да е 1:1, а моето е 2:1). АМХ ми е 1,34 и ми казват, че е ниско за възрастта ми :/
Имам вече няколко фоликулуметрии, за последната ходих 4 пъти, вкл. след овулацията за проверка дали има жълто тяло. Следя овулацията и с лентички.
Имам интрамурална миома 4см на задна стена, капсулирана и от години не расте и не създава никакви проблеми с цикъла. Посещавала съм много гинеколози заради това, всички са на различно мнение, някои казват, че задължително пречи още на имплантацията, други, че няма да пречи на имплантация, но може да създава проблеми при бременност, един доктор дори твърдеше, че заради миомата вероятно имам хормонални смущения. Честно казано съм чувала толкова противоположни мнения, че не им вярвам.

Въпрос към всички - възможно ли е да има запушване на маточни тръби, без да е имало каквито и да е инфекции, операции, извън маточни бременности и т.н. Чета, че това са причините, водещи до запушвания. Цикълът ми е редовен, но дължината му варира всеки месец.

# 2 163
Здравейте! И аз се включвам в темата. От 3 години правим опити за бебе, неуспешни. Преди 3 години и половина имах неуспешна бременност. След това започнахме опити отново, но без успех до този момент. Хормоните са ми в норма, като пия и Л-тироксин за леко повишено TSH. Преди няколко месеца, при рутинен преглед, се оказа, че имам полип. Докторът ми каза, че трябва да се острани, тъй като може той да е пречка за забременяване. Аз чета, че има жени, забременели с полип. Дали с полип може да се забременее или трябва да се престраша и да го премахна?

# 2 164
Здравейте! И аз се включвам в темата. От 3 години правим опити за бебе, неуспешни. Преди 3 години и половина имах неуспешна бременност. След това започнахме опити отново, но без успех до този момент. Хормоните са ми в норма, като пия и Л-тироксин за леко повишено TSH. Преди няколко месеца, при рутинен преглед, се оказа, че имам полип. Докторът ми каза, че трябва да се острани, тъй като може той да е пречка за забременяване. Аз чета, че има жени, забременели с полип. Дали с полип може да се забременее или трябва да се престраша и да го премахна?

Аз имах два полипа в матката. Задължително ги премахни, с полипи е голяма рядкост да се забременее. Намери си добър лекар и действай. Успех.

# 2 165
Здравейте.Аз съм на 33 години.. от 6 месеца правим опити за бебе...за жалост неуспешни за сега...имам базед от 19 годишна...пия по 1/2 тирозол...от години хормоните са в норма...до около 25 годишна имах доста обилна менструация която продължаваше 5.-6 дни...от 6-7 години имам редовен цикъл...като швейцарски часовник е точно 28 дни...много рядко 30...но менструацията е много кратка едва 2 дни ..при всички лекари които съм ходила казват,че щом е редовен цикъла няма проблем,че е само 2 дни...преди 3 месеца бях на гинеколог точно на 14 ден от цикъла и бях в овулация според него ...имах фоликул 21 мм в десен яйчник и лигавицата беше 11мм...според доки всичко перфектно...на следващия месец правих Ямр на гръбнака и там като странична находка е открит фоликул/киста 28мм в ляв яйчник ..според гинеколога само по телефона се чухме е фоликул който не се е спукал и с цикъла ще изчезне...понеже излезе в отпуска ми назначи репродуктивни хормони,които пуснах на 4ти ден от цикъла...п
Ще се видим с гинеколога след 10 дни...как мислите хормоните наред ли са...не съм правила никакви други изследвания...само цитонамазка излезе пап 1...сега каза,че ще пуснем и цервикален секрет...не съм си гледала тръбите...тези полипи как се виждат...при рутинен преглед ли или по някакъв по особен начин...не съм ходила и да следим фоликулите и да видим дали доминантния се спуква...ето и резултатите от хормоните на 4ти ден...

# 2 166
Здравейте.Аз съм на 33 години.. от 6 месеца правим опити за бебе...за жалост неуспешни за сега...имам базед от 19 годишна...пия по 1/2 тирозол...от години хормоните са в норма...до около 25 годишна имах доста обилна менструация която продължаваше 5.-6 дни...от 6-7 години имам редовен цикъл...като швейцарски часовник е точно 28 дни...много рядко 30...но менструацията е много кратка едва 2 дни ..при всички лекари които съм ходила казват,че щом е редовен цикъла няма проблем,че е само 2 дни...преди 3 месеца бях на гинеколог точно на 14 ден от цикъла и бях в овулация според него ...имах фоликул 21 мм в десен яйчник и лигавицата беше 11мм...според доки всичко перфектно...на следващия месец правих Ямр на гръбнака и там като странична находка е открит фоликул/киста 28мм в ляв яйчник ..според гинеколога само по телефона се чухме е фоликул който не се е спукал и с цикъла ще изчезне...понеже излезе в отпуска ми назначи репродуктивни хормони,които пуснах на 4ти ден от цикъла...п
Ще се видим с гинеколога след 10 дни...как мислите хормоните наред ли са...не съм правила никакви други изследвания...само цитонамазка излезе пап 1...сега каза,че ще пуснем и цервикален секрет...не съм си гледала тръбите...тези полипи как се виждат...при рутинен преглед ли или по някакъв по особен начин...не съм ходила и да следим фоликулите и да видим дали доминантния се спуква...ето и резултатите от хормоните на 4ти ден...

Здравейте, пуснете си и антимюлеров хормон, който показва яйчниковив резерв. Него може да го пуснете по всяко време от месеца, той не се влияе от МЦ. Вашият гинеколог специализира ли в репродуктивно здраве? На мъжа ви правена ли е детайлна спермограма по крюгер?

# 2 167
Здравейте ,  с пкя съм и ир досега съм  пускала съм tsh , tat , mat prolactin testosteron , Lh fsh трикратен инсулин  витамин Б и Д3. От 2 години опитваме , но не се получава . Какво друго мога да пусна , мъжа ми е с тератозооспермия , прави   изследвания за гъбички всичко отрицателно , също мина и на доплер там всичко е наред .  Пия метфогама 2×500 сайкъл баланс вит.д , матрика и вечерна иглика . Какво друго бихте ми препоръчали да пусна . Хормоните ми са добре само тестостерона е много висок , лекарката каза , че ще падне с хапчетата .  Всяка информация ще ми е от ползва , също искам да попитам за Айдън Мустафов някой пил ли е неговите билки и имали ефект . Хубав ден !

# 2 168
Здравейте ,  с пкя съм и ир досега съм  пускала съм tsh , tat , mat prolactin testosteron , Lh fsh трикратен инсулин  витамин Б и Д3. От 2 години опитваме , но не се получава . Какво друго мога да пусна , мъжа ми е с тератозооспермия , прави   изследвания за гъбички всичко отрицателно , също мина и на доплер там всичко е наред .  Пия метфогама 2×500 сайкъл баланс вит.д , матрика и вечерна иглика . Какво друго бихте ми препоръчали да пусна . Хормоните ми са добре само тестостерона е много висок , лекарката каза , че ще падне с хапчетата .  Всяка информация ще ми е от ползва , също искам да попитам за Айдън Мустафов някой пил ли е неговите билки и имали ефект . Хубав ден !
Според мен се насочете към опитен репродуктивен специалист, който най-добре може да каже какво още да изследвате, както и да състави план за действие.

Успех.

# 2 169
Здравейте  и от мен!
Наистина много дами всяка със своята история❤На всяка пожелавам цялото щастие на Света!

За себе си и мъжът ми мога да кажа, че имаме няколко проблема: той не може да …от секс, което прави забременяването - невъзможно. А, аз преди 4-5 години се сблъсках с проблем,който никога не съм получавала индикации, че има, а именно- епилептични припадъци.
Та, освен СПКЯ, ЕПИ, напълняване и проблемът на моя мъж, май няма какво друго да споделя.

Тъй като подминахме 30г.(32г.вече), 10 години сме заедно(февруари се оженихме😀), решихме да започнем посещение при репродуктивен специалист. Започнахме с инсеминации, да видим до къде ще стигнем ❤

Успех на всички!

# 2 170
Здравейте!
Включвам се и аз в темата, като днес ми беше прегледа. Имам инфекция, ранна поликистоза на един от  яйчниците (другият е добре), запушена една от тръбите ,от някакви течности. С ужасни болки от около две седмици от това запушване и надуване на тръбата. АГ ми каза ,че ще се опита да ми помогне ,но трудно се оправяли такива случаи със запушена тръба. Взеха ми микробиология, цитонамазка, след лечението за инфекцията ,започвам и хормонални изследвания. Изключително доволна съм от прегледа ,защото АГ от моя град ме уверяваше с месеци ,че ми няма нищо ,а съм имала много неща,но както и да е. Интересува ме има ли мами ,които са се оправяли след запушена тръба и забременели със здраво бебче?

# 2 171
А как разбра само от прегледа,че ти е запушена тръбата?или прави цветна снимка на тръбите?

# 2 172
А как разбра само от прегледа,че ти е запушена тръбата?или прави цветна снимка на тръбите?

Прегледа ми е направен при специалист с вагинален ехограф 😀 На него се вижда всичко и на снимките също 😀

# 2 173

Прегледа ми е направен при специалист с вагинален ехограф 😀 На него се вижда всичко и на снимките също 😀

Проходимостта доколкото аз съм запозната се проверява с цветна снимка, за да се потвърди и видяно на ехограф 🤷🏻♀На мен ми правиха наскоро, както и като цяло почти всеки, с който сме говорили за проходимост. Странно е, че лекарят не ви насочва за снимка, за да потвърди на 100%, че е непроходима. Аз лично бих искала, за да не стане така че не е баш така Wink
Иначе от прочетено насам-натам забременяването с една запушена тръба е напълно възможно, вече при две е по-трудно, но знам за много момичета тук родили Simple Smile

# 2 174

Проходимостта доколкото аз съм запозната се проверява с цветна снимка, за да се потвърди и видяно на ехограф 🤷🏻♀На мен ми правиха наскоро, както и като цяло почти всеки, с който сме говорили за проходимост. Странно е, че лекарят не ви насочва за снимка, за да потвърди на 100%, че е непроходима. Аз лично бих искала, за да не стане така че не е баш така Wink
Иначе от прочетено насам-натам забременяването с една запушена тръба е напълно възможно, вече при две е по-трудно, но знам за много момичета тук родили Simple Smile

Лекарката ,която ме прегледа е специалист с много преминати случаи. На вагиналния ехограф се видя при мен ясно подутата тръба,която е като мехур ,и много болезнена. Може би ,защото е така от повече време и успява  да се види . Тя е сигурна ,че е това и ми изписа антибиотици дори и аз и вярвам,защото ми обясни всичко и за останалите проблеми. И все пак не ми е дала гаранция ,че ще се оправят нещата и ми каза ,че тръбата може и да не се оправи,но аз имам надежда ☺️

Общи условия

Активация на акаунт