Любители на Котки Тема 92

• 41 339
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Бързо оправяне на Кити,.. Признавам си това ми е най-големия страх.. сега гледа през прозореца птиците и шумките на дървото.. знам ли какво ще му дойде на ум.. Моля споделяйте различни схеми на "заключване с/у котки" на комарниците  ooooh!

Поръчах му храна на Hill's, триумих се ..сега такава като я изяде ще му мислим..

От вчера ми върти номера зверо, понеже е на поилка с резервоар се е изучил да изгребва водата с лапа на земята, подложих хавлия поне да не отива по пода и да не си мокри лапите.. Днес само се притеснявам, че ще я изхвърли и ще стои жаден .. Tired

# 676
КОТЕ, един добронамерен съвет. Храната на Хилс не е добра за дългосрочна употреба - пшеницата, царевицата, свинската мас, изкуствените овкусители (и то в големи количества)...

# 677
Ииии, аз бебешката, то няма голям избор на малки разфасофки.. 2кг за 1м ще я опука, Но ако е толкова лоша да взема още нещо, че да ги смеся

Айде сега кажете кое става за дълга употреба.. Има няма едни 6-7м още ще сме на бебешка храна

# 678
Аз вече писах кои според мен са добрите храни на нашия пазар, включително бебешките. Най-добре всеки да си чете етикетите и да си преценява дали това, което пише там, е ок за неговото животно.

Peace

# 679
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 Wink Laughing

# 680
Видях, обаче който е зле с паметта ... къде какво е чел прави грешки  ooooh!
Новобранец съм, това е първата котка, която не яде домашна храна .. Е няма братче все едно е принцът на улицата не, ами на персия

# 681
  • На края на вселената!
Много гуш на Кити, дано бързо да й мине.

Аз взех на дивака Аплауз 7,5кг със пиле и сьомга, ако не бъркам в състава. Но то е с 20% мазнини, а за кастрирани ми казаха да търся около 12% мазнини. А на Аплауз не видях специално за кастрирани диванета. Чудя се с каква друга да заместя после. Нямам време за ровене и разчитам на препоръки, за което ще сме много благодарни и двамата.
Утре дивак Бъги става 1 годинка. Вчера му купихме мека къщичка-легло, нова мишка-драскалка и ще му правим торта със скумрия. Друг въпрос е, че само майка му знае кога точно е роден. Нали е бил уличен. И е дивчо, защото вчера пак избяга във входа на блока, гонили са го мъжа ми и детето, качил се към тавана и се скрил в стар багаж и дограми оставени от съседите. Едва го извадили, добре че не е скочил сам през парапета, че щял да падне на стълбите. И не знам как да слагам мрежи и дъски, да не ходи при съседите. Преди два дни вечерта към 23,30ч Бъги излезе на балкона, с пушач. Прескача Бъги при съседите и обикаля, душка, свива се на топка на изтривалката до врата им и спи там. Нищо не го съблазнява - нито храна, че се беше наял; нито играчки, че му се спи, нито викане, нито каране, нито лигавене. Спи си там на студа и не ще да се прибере. Заспала съм и като замръзнал сам тропаше да се прибира, а ако не го чуя... Диване за бой ( и мачкане).

П.П. Забравих да питам за фурминатора - кой какъв ползва? Не съм взела нищо за ресане и скубане, малко започна да пада косъма, не знам дали ще ми позволи да го реша, не е много по галенето, мислех за гумена ръкавица, не знам дали е ефективно...

# 682
  • София
Mayya, ти преди време търсеше как да си направиш албум със снимки на Маци, намери ли си каквото търсеше? Защото, шматкайки се из нета, попаднах на ето това:
http://uroci.net/urok/3380/%D0%90%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80% … -Power-Point.html
Много ще се радвам, ако съм ти била полезна. Дай гуш на Златинче от мен, защото много ми е жал, че боледува. За всички страдащи душички ми е жал.

Много ти благодаря! Сега ще разгледам, какво ще ми е най-лесно. Hug  bouquet
Гушкам аз Златинче, ама тя нещо ме е намразила от ходения по вет и ме игнорира.

Така, че според класификацията на profi_, НЕ страдам от психоза и параноя, затова пък шизофренията и депресията са ме обхванали отвсякъде. Отивам на психиатър.

Кити Naughty

# 683
Айс, как е Кити?

# 684
Здравейте!

Днес Кити цял ден спинка. Събужда се само да се премести върху мен. Яде 2 пъти и пи вода. Ползва и тоалетната. Задните крачета са ок. Предните я болят. На едното стъпва, другото го държи по-свито и по-плахо стъпва с него.
В голям шок е. Не смее да каже "мяу". Само ме поглежда уплашено и се гушва в мен.
Да, мисля, че ще се оправи след няколко дни. Да мине болката в лапата и шока от случилото се. 

# 685
  • София
Здравейте!

Днес Кити цял ден спинка. Събужда се само да се премести върху мен. Яде 2 пъти и пи вода. Ползва и тоалетната. Задните крачета са ок. Предните я болят. На едното стъпва, другото го държи по-свито и по-плахо стъпва с него.
В голям шок е. Не смее да каже "мяу". Само ме поглежда уплашено и се гушва в мен.
Да, мисля, че ще се оправи след няколко дни. Да мине болката в лапата и шока от случилото се.  

Tова, че Кити ще се оправи е ясно. Heart Eyes Ама, ти какъв шок си изживяла... Shocked. Спокойно, сега и помисли как да обезопасиш прозорците щом е такава калпазанка. Имам молба към теб. Явно  си доволна от ветеринара, който я е гледал на ехо, затова ще те помоля или тук, или на лични да ми дадеш координатите му!
И пусни снимка, че забравих как изглежда. Praynig

Каси, имаш много мляс, мляс =  Heart Eyes Heart Eyes от Златина. Особено паучовете на Аплаус, дето са с лапичка от пред.

Крия се, не искам да ме снимат:
Скрит текст:

Дали да не се покажа за малко?
Скрит текст:

Търкалям се:
Скрит текст:

И като истинско таби с М на челото:
Скрит текст:

Извинете стопаните ми, мнооого са мързеливи за подреждане. А уж ги избирах. Wink

ТАНЯ, как сте??? Много те мисля. Hug

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 18:58 от MayyaI

# 686
Oхх, това златно Златинче Heart Eyes

# 687
Tова, че Кити ще се оправи е ясно. Heart Eyes Ама, ти какъв шок си изживяла... Shocked. Спокойно, сега и помисли как да обезопасиш прозорците щом е такава калпазанка. Имам молба към теб. Явно  си доволна от ветеринара, който я е гледал на ехо, затова ще те помоля или тук, или на лични да ми дадеш координатите му!
И пусни снимка, че забравих как изглежда. Praynig

За прозорците дадох задача на баща ми (строител е и разбира от "тази част") да даде идеи какво мога да направя и да е ефективно.  Peace

Да, като се успокоих да кажа за ветеринарите. По принцип имам 5 клиники, запаметени в компютра. Просто съм ги разглеждала, гледала услуги, цени и така. Естествено първата ми мисъл е да звъня наред и да питам може ли да дойдем веднага. На 4 не ми вдигнаха нито стационарен, нито  мобилен !?!?!?, а на едното място ми казаха "Елате следобяд" !?!?! /аз казах за какво става въпрос, не е като да не съм казала/. И вече тотална паника и рев.  Crazy Сетих се, че всеки ден ходя да пазарувам до мола и съм виждала надпис "ветеринарна..." на единия блок и слава Богу, доктора каза бързо да му я водя.

Не знам дали въпросния лекар е добър, не знам дали е в бели или черни списъци, но аз съм му изключително благодарна. Веднага "опипа" Кити с ръце, разгледа всичките й вътрешности с ехограф, преслуша я със слушалка. Каза, че със сигурност няма счупено и няма смисъл от рентген.
Предложи ми 5 инжекции, които е добре да направи за да се презастраховаме, ако нещо не се е видяло при ехографа. Важните бяха 1 за спиране на вътрешно кръвотечение, ако има такова и 1 антибиотик за да не развие инфекция. Другите инжекции бяха по-маловажни - едната успокоително за да спи цял ден и да не напряга лапичките.
Държа да кажа, че човекът първо ме информира, пита ме дали искам, колко ще струва и дали съм съгласна. Не я набоцка веднага с думите "толкова ми дължиш".   Peace

Ветеринарно-медицински център "Св. Георги Победоносец"
Бургас, кв.Изгрев
Д-р Цветилена Маргарова
Д-р Евгений Маргаров
0899 343 471
0894 205 505

А моя шок...  ooooh!  Какво да ви разправям, то не е за разправяне. Вярно, че с Кити сме заедно от около 2 месеца, но толкова много съм я заобичала. Толкова е сладка и мила. Като я видях долу и направо не можете да си представите колко бързо стигнах. Че и целият блок трябваше да заобиколя, тъй като падането беше от задната страна. Толкова много рев и такава вина изпитвам пред котето.  Sad Сега само я гушкам и целувам. Обещавам ѝ, че като ме хапе няма да ѝ се карам, само да се оправи.  Praynig

И нещо, което сега ми е смешно. Доктора гледа пикочния мехур, гледа, гледа, появява се нещо по-черно и аз веднага "Каква е тая дупка?"  Shocked и доктора "Ами пикочния мехур има изход."  Laughing 
 Crazy

Кити сега:
Скрит текст:

# 688
  • София
: Ice Queen, и аз на ентия месец разбрах, че съм се влюбила в котката си, когато си изгори мустаците, а аз пощурях. До преди това - нищо. Имах си 2 кучета, майка ми и баща ми донесоха котето- "до като мине зимата".
Спокойно сега, тя тепърва ще прави калпазанщини. Естествено, че ще я гушкаш и целуваш, но нямаш никаква вина. А да те хапе...забрави, още повече ще си прави каквото иска. Аз съм за дресировката, по същото време като дойде Маци, както казах имах  2 големи кучета и съм се отнасяла с нея като с куче.
 Виждаш сама, има неща, които няма как да се избегнат, така че нямаш никаква вина, някои неща просто се случват. Няма да разказвам за себе си. Тук повечето момичета знаят за какво говоря.
Малко накъсано се получи, ама снова между кухнята и хола. ooooh!

addicted2U
и на теб да ти се скарам. Mr. Green От кога не си пускала снимки на Вики, Кики??? Wink Laughing

# 689

Аз взех на дивака Аплауз 7,5кг със пиле и сьомга, ако не бъркам в състава. Но то е с 20% мазнини, а за кастрирани ми казаха да търся около 12% мазнини. А на Аплауз не видях специално за кастрирани диванета. Чудя се с каква друга да заместя после. Нямам време за ровене и разчитам на препоръки, за което ще сме много благодарни и двамата.

П.П. Забравих да питам за фурминатора - кой какъв ползва? Не съм взела нищо за ресане и скубане, малко започна да пада косъма, не знам дали ще ми позволи да го реша, не е много по галенето, мислех за гумена ръкавица, не знам дали е ефективно...

Аплаус е хубава храна. 20% мазнини е добре, при тези % на останлаите съставики, това оставя около 20% въглехидрати. Нали проста сметка ще покаже, че при подобни нива на протеин, защото горе-долу около толкова се движат повечето храни, дори по-малко, и при по-малко мазнини, то проценътъ на въглехитратите ще се увлеличи много! А за една кастрирана котка, въглехидратите в повече са много по-вредни от мазнините. Именно от тези екстра въглехитрати би натрупала много лесно излишни килограми.

За фърминейтъра - ние ползваме лимитиранта серия за късокосмести до 4.5 кг. Сваля наистина доста косми, а след това козината става по-мекичка и излишните хвързат осезаемо по-малко.
На опътването пише, ако има заплетени или сплъстени места, то те предварително да бъдат разресани с нещо друго. Нашата даде да я чешкаме като беше заиграна с калъфчето на фърминейтъра и 10тина мин. успяхме да постигнем.

Общи условия

Активация на акаунт