КРУИЗИ /тема 5/

• 78 416
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • София
...
Цената на повечето кораби за децата е равна на пристанищните такси.
Има и изключения...
Според мен е обратна пропорцията - само на Costa и MSC децата пътуват безплатно (плащат само пристанищни такси), а на останалите се плаща такса като за 3/4 пътник.

Това не е така, десетките компании използват най-различни прийоми относно децата и често ги променят.
Отделно, агенции предлагат собствени бонуси относно децата на лоялни клиенти и др.
Има дори абсолютно безплатни, има и такива, които до определена възраст пътуват на половин детски и т.н.
Точна формула и пропорции няма как да се определят...
И в агенция да отидете, ще шишалкяват и няма да ви кажат всички възможни варианти.
Изписала съм най-употребяваните от нас, не искайте от мен невъзможното, да цитирам всички  цени, на компании, които са на 1стр.
Правя непосилното да сте осведомени, помагайте и вие, но като цитирате като в случая, точните цени на дадена компания...

# 31
  • Бургас
И аз тук отново   bouquet В търсене на круиз, който да удовлетворява всички  Heart Eyes

# 32
  • София
Това не е така, десетките компании използват най-различни прийоми относно децата и често ги променят.
Отделно, агенции предлагат собствени бонуси относно децата на лоялни клиенти и др.
Има дори абсолютно безплатни, има и такива, които до определена възраст пътуват на половин детски и т.н.
Точна формула и пропорции няма как да се определят...
И в агенция да отидете, ще шишалкяват и няма да ви кажат всички възможни варианти.
Изписала съм най-употребяваните от нас, не искайте от мен невъзможното, да цитирам всички  цени, на компании, които са на 1стр.
Правя непосилното да сте осведомени, помагайте и вие, но като цитирате като в случая, точните цени на дадена компания...

Айде пак безмислени спорове...
Говори винаги за общия случай - каквито са повечето пишещи в темата, а не за частния! Naughty
Едно е промоции, конкретни оферти и т.н. Компаниите си имат заложени правила и само двете италиански компании предлагат безплатно пътуване на деца до 18 г.
Ще напиша личния си опит - Карнивал, Кюнард, Селебрити, Принцес - децата пътуват, като 3/4 пътник на по-ниска цена, Коста, еМеСЧи - безплатно. На 4 от компаниите имаме доста клубни точки и въпреки това никога не са ни предлагали доп. отстъпка.

Няколко пъти те помолих за прецизност, Bled! Отново го правя!  bouquet

# 33
  • София

Айде пак безмислени спорове...
Говори винаги за общия случай - каквито са повечето пишещи в темата, а не за частния! Naughty
Едно е промоции, конкретни оферти и т.н. Компаниите си имат заложени правила и само двете италиански компании предлагат безплатно пътуване на деца до 18 г.
Ще напиша личния си опит - Карнивал, Кюнард, Селебрити, Принцес - децата пътуват, като 3/4 пътник на по-ниска цена, Коста, еМеСЧи - безплатно. На 4 от компаниите имаме доста клубни точки и въпреки това никога не са ни предлагали доп. отстъпка.

Няколко пъти те помолих за прецизност, Bled! Отново го правя!  bouquet

Ще го кажа съвсем приятелски, няма такъв човек като теб в темата. Която аз стоях снощи до 1 часа,  да пусна за хората на които им трябва. Явно на теб не ти е нужна, защото ти си знаеш всичко и единствената цел е да следиш какво могат да сбъркат другите, по точно аз.
Имам чувството, че съм в една друга тема.....
В последният ти пост има няколко грешки, но аз няма да ги коментирам, не търся това.
Лошото е, че търсиш прецизност по този начин...
ТУК  от #703,  абсолютно необосновано и грешно. И после се измъкваме. Същото беше и малко преди това, но всички са го прочели.
Ти си от малкото, които знаят колко круиза имам и просто трудно ще сбъркам в тази материя.
Въпреки, че безгрешни няма.
Моля те не търси прецизност, без да даваш такава.
А и тук не сме на изпит, просто си говорим и помагаме.
И накрая, моля те не ми отговаряй, искам темата да остане такава каквато винаги е била.
Или ми пиши на лични...
А ако мислиш, че можеш да се справиш по-добре от мен, просто заповядай.

Приятели, побързах да пусна темата, защото ми предстои пътуване за Копенхаген-Малмьо, там където се стреля, трябва да се приготвя.
Билетите са купени на 20 евро, през януари, аз съм ви казвала.
Там ще се опитаме да направим едно мини-круизче към Стокхолм-Хелзинки. Без никакви предварителни резервации. Дано се получи, ако не здраве...
 Hug    bouquet

# 34
Привет и от мен, от сутринта се радвам как хубаво подреждате темата, цял наръчник се оформи, може да се издаде като книга направо. Браво на Блед и на другите участващи! И наистина нека оставим злободневието, за да влизаме тук да мечтаем и да чертаем планове за хубави преживявания.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 17:16 от hellweena

# 35
Блед, доколкото си спомням ти беше по Нова година в Малмьо и Копенхаген. Може ли малко снимки или те са в друга тема? Не знам къде да погледна.

# 36
  • София
Bled, в тази тема пиша преди теб и преди теб тя съществуваше и се четеше. Моля те, не се схващай като последна инстанция! hahaha
Нещо си се превъзбудила и не разбрах нищо от поста ти, но не се опитвай да въвличаш други потребители в нашия спор!
Пиши по същество и по темата на спора!
Та....децата пътуват само в 2 компании безплатно, или ще ме опровергаеш?!? Laughing

# 37
Ще напиша личния си опит - Карнивал, Кюнард, Селебрити, Принцес

От тези четири изброени, кои са най-луксозните според теб (като цялостна обстановка и усещане на кораба), как би ги подредила по ред? Аз леко се обърквам при толкова много компании, до сега пътуваме на по-евтините, но ми се иска веднъж да пробваме и нещо по-специално...

# 38
  • София
От тези четири изброени, кои са най-луксозните според теб (като цялостна обстановка и усещане на кораба), как би ги подредила по ред? Аз леко се обърквам при толкова много компании, до сега пътуваме на по-евтините, но ми се иска веднъж да пробваме и нещо по-специално...
Селебрити - номер едно - препоръчвам с 2 ръце!
Принцес - много ме впечатлиха новите кораби - бях на Ригъл Принцес миналото лято.
Кюнард - маааааалко снобарско, но много високо качество на всичко.
Карнивал - фън шипс - синът ни се забавляваше страхотно на тях.

# 39

Израел....
Искам да е на добра цена и да се тръгва от лесно достъпно пристанище - Генуа, Венеция, Бургас, Гърция и Турция също са опция.   bouquet Април-май, може и есента.

Ще го открием, аз ти препоръчвам кораб, който стои в Израел два дни. Има дори такъв, който стои два дни в Израел и два дни в Египет.
Имам предвид нещо от този род:

Скрит текст:
   Rome (Civitavecchia), Italy      7:00pm
   Savona, Italy   9:00am   4:30pm
   At Sea      
   Olympia (Katakolon), Greece   1:30pm   7:00pm
   Crete (Heraklion), Greece   1:00pm   7:00pm
   At Sea      
   Jerusalem / Tel Aviv (Ashdod), Israel   9:00am   
   Jerusalem / Tel Aviv (Ashdod), Israel      7:00pm
   Cairo (Port Said), Egypt   7:00am   9:30am
   Cairo / Giza (Alexandria), Egypt   7:30pm   9:00pm
   At Sea      
   At Sea      
   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am

Това беше един от нашите варианти.

Другият вариант беше подобен...
Скрит текст:
Civitavecchia Italy – Savona  Italy - Katakolon/Olympia, Greece - Piraeus/Athens Greece - Rhodes Greece -Limassol Cyprus -Ashdod Israel - Port Said Egypt - Alexandria Egypt - At sea- At sea-  Civitavecchia Italy
Но само по един ден...

И двата варианта ми харесват.  Peace

# 40
Bled, в тази тема пиша преди теб и преди теб тя съществуваше и се четеше. Моля те, не се схващай като последна инстанция! hahaha
Нещо си се превъзбудила и не разбрах нищо от поста ти, но не се опитвай да въвличаш други потребители в нашия спор!
Пиши по същество и по темата на спора!
Та....децата пътуват само в 2 компании безплатно, или ще ме опровергаеш?!? Laughing
И какво като пишеш от по-рано? Аз действително отскоро съм тук, но не съм забелязала да си отделила лично време и да си се постарала да помагаш на напълно непознати хора, така че каква полза от това? Ей, един ден не се стърпявате да оцапате и новата тема.

# 41
И аз най-накрая след големи чуденки, почти съм сигурна, че ще резервирам този маршрут с MSC Fantasia 31.05. от Genoa

ден пристанище пристига отплава
1 Genoa, Italy
 - 17:00

2 Naples/Pompei, Italy
 13:00
 19:00

3 Messina/Taormina, Italy
 08:00
 18:00

4 Valletta, Malta
 16:00

5 La Goulette, Tunisia
 07:00
 13:00

6 Barcelona, Spain
 15:00
 23:00

7 Marseille/Aix en Provence, France
 12:00
 19:00

8 Genoa, Italy
 -

в промоция е със борден кредит (за вътрешна каюта) 100 евро за 2ма.
1во - маршрутът вкл. задължителните за мен Барселона, Малта и Таормина (въпрос нали в Таормина се спира, защото пише Месина (Таормина)??
2ро - корабът ми е ОК.
3то - времето ми е супер. търсех края на май или септември нещо. Не мисля, че за септемви ще падне цената чак толкова драстично!  newsm78
и не на последно място тръгването от Геноа, което не ме ангажира със самолет
ааа и годишнина от сватбата имаме тогава.... Simple Smile
Вие какво мислите??

# 42
  • Варна
Ето новата промоция на MSC, макар че не е 2 в 1, според мен има много интересни възможности:
http://www.contitrans-m.com/index.php?m=70&lang=1&id_promo=367

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 09:41 от rintinty

# 43
Не се отваря.

# 44

Общи условия

Активация на акаунт