КРУИЗИ /тема 5/

• 77 162
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
m marinova,
 с автобус от Бергамо до Милано Чентрале, автобусите спират пред изхода на летището (ако държиш на влак, трябва да хванете автобус от летището до гарата в Бергамо и оттам влак - няма никакъв смисъл, освен ако не оставате в Бергамо за нощувка), няколко линии са, пътуването е около час според трафика. За билет от Милано Чентрале до Генуа - аз не бих купила предварително поради възможност за закъснение на полета и изпускане на конкретния влак. С регионалните влакове цените не се променят, купуваш си билети от автоматите на Чентрале, става бързо, плащаш както ти е удобно - кеш или с карта, за деца има намаление 50%. В Генуа гарата е много близо до пристанището, не ви е необходимо такси. Ние се придвижвахме  с две деца, баба и дядо над 80г, и куп куфари и нямахме проблем. Обаче последния път пътувахме с кола и ставаме вече фенове на този вид транспорт до там.   

Ние си взехме директен полет до Генуа с едно прикачане в Рим с Алиталия и като сравня цените май излиза същото.

Благодаря на всички за отговорите. Никой не е взимал рентакар?
Планувахме да пътуваме с кола, но на връщане сме ограничени с времето и нямаше как да пропътуваме 1500 км наведнъж.
За нашите дати София - Генуа - София през Рим с Алиталия излиза 417 евро, а София - Милано - София, включително трансферите ни излиза по 177 евро, 240 евро на човек по-малко.

# 526
  • sofia
Тези 30евро ми се виждат много, това на човек ли е цана?

# 527
Тези 30евро ми се виждат много, това на човек ли е цана?
Да, на човек е.
Да ти кажа ако си резервираш сам трансфер Генуа-Милано взимат 300 евро за 4, което е 75 евро на човек и тези 30 евро, които искат МСЦ са нищо на фона на 75 евро. С влак не излиза много по евтино. Автобусът от Бергамо до Милано Централе е 5 евро, влака от там до Генуа е 19 евро или общо 24 евро, което пак е близо до 30-те евро. Но на връщане ще вземем трансфер, защото ни чака полет. На отиване имаме време, круиза е на следващия ден, затова си мисля за рентакар.

# 528
  • sofia
а това е цена от Бергамо до порта ? Супер е!
Аз разбрах от гарата в Генуа до порта.

5евро до Милано и 9 влак, но за тази малка разлика не си струва

# 529
а това е цена от Бергамо до порта ? Супер е!
Аз разбрах от гарата в Генуа до порта.

5евро до Милано и 9 влак, но за тази малка разлика не си струва

да, да, 30 евро от порта до летището в Бергамо. А влака за нашите дати е 19 евро.

# 530
  • sofia
Няма какво да го мислиш тогава

# 531
Няма какво да го мислиш тогава
Мисля го на отиване, защото не знам дали МСЦ ще ни направят трансфер деня преди круиза. За сега сме говорили само за връщането.

# 532
  • sofia
Коста със сигурност правят.
Попитай.
С кола ти излиза скъпо, защото имаш 60евро (обикновена) такса за връщане на др място.

# 533
  • Пловдив
30 евро от Бергамо до кораба наистина е много добра цена. Като имаш предвид, че трансфер примерно от кораба до града в Палма или Марсилия е 15-17 евро (макар и в двете посоки).

# 534
Кой ви плаши бе хора , какви са тези силни вълнения , морска болест , драми разни.Сигурно минимум на 90% от круизите пасажерите не усещат и най малкото поклащане през цялото пребиваване на борда.Особено в Средиземно море , то по принцип е тихо.Не случайно гърците като видяли нашето го нарекли Черно - те са си свикнали на кротичко море.Така е и на Карибите.
Речните круизи са скъпи , често двойно от морските.Там себестойноста е голяма , корабите са малки , малко пътници , съответно малки печалби и високи цени , сложна навигация постояно с лоцмани.
http://www.vikingrivercruises.com/cruise-destinations/europe/gra … dapest/index.html

Peterky2002 - аз бях от тези 10% и те уверявам, че усещах всяко едно малко поклащане. Дори преди да тръгне кораба, докато бяхме в каютата, оше тогава усетих, че съм на кораб, не на сушата. Първите два дена и последният ден ми се виеше свят, всичко ми се люлееше насам натам. Не стига, че ми беше лошо и ми се гадеше, ами и ме беше страх! За мое успокоение често питах някой от персонала на кораба дали е ОК това вълнение и те ми отговаряха: Какво вълнение, ние нищо не усещаме! Предполагам като работят на кораба и са свикнали, знам че ти също си работил на кораб и може би не го усещаш. Но определено има хора, които го усещат и аз съм пример за това.

Но въпреки това, пак бих отишла на круиз!

# 535
Е, щом човека е работил на кораб, значи може да даде най-интересните идеи за круизи.
На  пасажерски кораб ли е работил? Да разкаже за дестинациите.
Само да не ни баламосва за вълнението и морската болест.  Wink
Гледах някакви снимки на позната , пътували са с круиз до Бангладеш, Малдиви.
Доста далеч ми се стори.

# 536
  • Варна
Няма как да давам идеи за круизи защото врусовете , разполагаемото време  и финансовите възможности на хората са толкова различни , че просто упражнението е безмислено.Нека всеки си избира по вкуса и джоба , а помощ за това какво представлява е винаги реална.
Не мога да разбера за какво баламосване става въпрос.Има хора които са изключително чувствителни и могат да легнат дори в пристанище когато никой друг нищо не чувства.Има хора с фобии , за които дори няколко минути на фери до някой остров или проток е ужасно приключение.За други като мене 8 месеца почти без да слизам на брега си е начин на живот.Да не говорим че има моряци живели си на кораба значително повече.
Освен всичко друго круизите са многомилярден бизнес и всеки корабособственик гледа да угажда на кокошката която му снася златни яйца а не да я коли!Маршрутите се подбират изключително внимателно за да се достави максимално удоволствие на пътниците.Метеопрогнозите се следят ежесекундно и се вземат всякакви мерки да не се разклатят.Освен всичко друго хубавите кораби имат няколко системи ''успокоители на клатенето'' предназначени да сведат до минимум последиците от вълнението.Въпреки всичко природата в много по могъща от човека и той не е в състояние да се пребори с нея!

# 537
  • sofia
Много ми хареса написаното горе.
Ние имахме случай между Мароко и Тенерифе се развали хидравликата на един от стабилизаторите и беше много кофти клатене, но за 2-3 часа, докато се отстрани повредата ( един от пожарникарите беше от Бг, та за това знам)

# 538
Не може да се каже 100%, че Средиземно море е тихо и спокойно, а Карибско - бурно. Изпитвала съм над 8 метра вълни и на двете места - честно, никак не е приятно - и не става дума за чувствителност или не. Говорим за кораби от най-големите и нови, с всички системи за стабилизация. Така че си е въпрос на късмет. Това, обаче, няма да ме откаже да тръгна на круиз Naughty

# 539
  • Варна
ТОЧНО!
Природата е велика сила , а човека - незначителна прашинка.
Я вижте какво стана в Непал , Фукушима , Катрин , цунамита разни..............,НО  това е форсмажор , самолети падат - милиони си летят , по 5 се убиват с колите - милиарди си карат .И с круизите е така.Напълно уверено говоря , че под 10% въобще са усещали морска болест , а и не е болка за  умиралка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт