КРУИЗИ /тема 5/

• 77 165
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
domino25 Да, забавленията на големите кораби са повече, вярно е, че идва по-скъпо, но си заслужава, защото и качеството е по-високо. Най-добре да се пътува един ден преди круиза (ако човек има възможност може и 2-3 преди това) и да се разгледа градът, от който ще отплавате. Не че не може и в същия ден, но според мен това е риск да изпуснеш кораба и излишни нерви. Иначе на връщане спокойно може да се пътува същия ден, тъй като корабите пристигат рано и всички полети от 12 нататък могат да се хванат.

# 436
domino25 Да, забавленията на големите кораби са повече, вярно е, че идва по-скъпо, но си заслужава, защото и качеството е по-високо. Най-добре да се пътува един ден преди круиза (ако човек има възможност може и 2-3 преди това) и да се разгледа градът, от който ще отплавате. Не че не може и в същия ден, но според мен това е риск да изпуснеш кораба и излишни нерви. Иначе на връщане спокойно може да се пътува същия ден, тъй като корабите пристигат рано и всички полети от 12 нататък могат да се хванат.

Благодаря за съвета,
ще ида един ден по-рано в Генуа за да съм спокоен и да мога все пак да разгледам и градчето. Въпросът сега е с какво и как да стигна до там ????

# 437
domino25 Това доста сме го коментирали по-напред в темата, може да прочетеш подробности. Накратко вариантите са следните: с кола; с Wizz Air до Милано и от там с влак до Генуа; с италианските линии до Генуа с прехвърляне в Рим. Като почнеш да проверяваш билетите за определени дати ще прецениш как излиза по-изгодно. По принцип с Wizz Air е по-евино, но ние пътувахме с Al Italia предния път до Генуа, тази година пак с тях живот и здраве, защото ни е по-удобно с багажа. Ако искаш по-евтино тръгване, най-добре си избери круиз от Чивитавекия/Рим и тогава може да намериш изгоден билет до там с Wizz Air без да мислиш за прехвърляния и влакове Wink

# 438
domino25 Това доста сме го коментирали по-напред в темата, може да прочетеш подробности. Накратко вариантите са следните: с кола; с Wizz Air до Милано и от там с влак до Генуа; с италианските линии до Генуа с прехвърляне в Рим. Като почнеш да проверяваш билетите за определени дати ще прецениш как излиза по-изгодно. По принцип с Wizz Air е по-евино, но ние пътувахме с Al Italia предния път до Генуа, тази година пак с тях живот и здраве, защото ни е по-удобно с багажа. Ако искаш по-евтино тръгване, най-добре си избери круиз от Чивитавекия/Рим и тогава може да намериш изгоден билет до там с Wizz Air без да мислиш за прехвърляния и влакове Wink
БЛАГОДАРЯ,
От извършената проверка установих, че най практично и евтино е с АлИталия с полет до Генуа и прикачане във Фиуминчино, тъй като Уиз кацат в Бергамо и от там трябва влак. Всъщност има и автобусна линия с Юнион Ивкони, но там часовете са много.

# 439
domino25 Моля, аз също смятам, че така е по-удобно, дори и малко по-скъпо от другия вариант. Препоръчвам ти да прочетеш тема 5 от началото, много неща ще ти се изяснят и ще видиш различни идеи за нощувки преди/след круиза и къде какво да се разгледа  Peace

# 440
  • Варна
И ние се гласим за круиз с Preziosa от Геноа, но понеже сме от Варна, пътуваме с WIZZ от Букурещ- отиване си взехме до Милано, а за връщането ще сме от Торино. Билетите за връщане са по 9.99евро  Money- 139лв за 4ма общо с багажа. Направо не е за вярване! Само дали ще сварим за полета е малко мътно, но как да изпуснеш такива цени?

Само дето е след 5 месеца... голямо мечтане ще е!

# 441
Да попитам за тези круизи с начално пристанище Венеция, колко дни отивате по-рано, за да може да разгледате града? Ние за сега сме се спрели на екскурзия във Венеция (за седмица) или круиз от/до Венеция... За круиз ако е ще чакам оферта last minute, но ако решим да ходим само на екскурзия трябва да се задействам от сега... Става въпрос за края на август или септември... То вероятно тогава ще е фрашкано с туристи във Венеция, а аз това не искам... ooooh! Може да оставим и за октомври, но не искам пък да започнат дъждовете там...  Mr. Green Моля някой ходил там на круиз или екскурзия по това време да сподели как е времето, туристите и други подробности... Praynig

# 442
  • Пловдив
Да попитам за тези круизи с начално пристанище Венеция, колко дни отивате по-рано, за да може да разгледате града? Ние за сега сме се спрели на екскурзия във Венеция (за седмица) или круиз от/до Венеция... За круиз ако е ще чакам оферта last minute, но ако решим да ходим само на екскурзия трябва да се задействам от сега... Става въпрос за края на август или септември... То вероятно тогава ще е фрашкано с туристи във Венеция, а аз това не искам... ooooh! Може да оставим и за октомври, но не искам пък да започнат дъждовете там...  Mr. Green Моля някой ходил там на круиз или екскурзия по това време да сподели как е времето, туристите и други подробности... Praynig
Не съм ходила на круиз от Венеция. Била съм там няколко пъти на екскурзия-3-4 пъти по 3-4 дни. Два дни са  достатъчни за Венеция (въпреки, че аз мога постоянно да се разхождам там с дни и никога да не ми омръзне) , за разходка по улиците, за забележителностите, за разходка с гондола. Ако искаш островите-поне още един ден. Но, един ден преди круиза и един ден примерно също биха били достатъчни. Била съм там май месец, април, септември-почти непрекъснато е пълно с народ, може би само зимата януари е малко по-спокойно, защото пък после е фестивала-февруари и после пак започва лудницата -та почти непрекъснато. Но въпреки всичко Венеция е неповторима и прекрасна, каквото и когато и да отидете-няма да съжалявате, но минимум два дни за там(колкото повече, толкова по-добре).

# 443
lunna pateka И аз бих казала 2-3 дни общо, например 2 нощувки преди круиза и 1 след това, била съм във Венеция в края на ноември, нямаше дъжд, беше към 15 градуса и слънчево  Peace

# 444
  • София
Да попитам за тези круизи с начално пристанище Венеция, колко дни отивате по-рано, за да може да разгледате града?

Тръгването от Венеция си е точно разглеждане, но от високо.
Невероятно, красиво с огромна тръпка. Колкото пъти го правим, толкова очите ми се насълзяват.
Имай предвид, че има круизи, които преди или след, стоят на порта на Венеция 1 или 2 вечери.
Което е страхотен вариант, без допълнителни разходи относно разглеждане.

Така ще бъде и нашия следващ круиз, който ще стои по два дена, но на други места.

Поздрави, вчера от Grand Canyon...

# 445
В някоя от предишните теми беше писано за круиз с тръгване от Дубай и обиколка на Оман и други места наоколо. Дали може да ме насочите къде да прочета малко по-подробно за това?

# 446
  • Варна
Здравей  jfjallen,
бяхме на такъв круиз преди 2 месеца с MSC Orchestra- естествено беше страхотно. Сега погледнах че от Декември пак ще се въртят кораби на няколко компании включително MSC този път Musica, 2 Costa и др. Според мен е добре да погледнеш първо за самолетни билети, т.к. има няколко варианта и цените варират мноooго.
През февруати тази година на Costa last minute цените за такъв круиз- 7 нощувки, бяха паднали до £137 (дано не ме лъже паметта- някъде в темите бях ги шернала).
Успех в избора!

# 447
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте момичета ,
Имам въпрос относно една от туристическите агенции които предлагат круизи - Премиер Турс , нещо започнах да се притеснявам след като  направих резервация за круиз Октомври месец и трябваше в рамките на работния ден да преведа капарото , аз направих превода и веднага им изпратих платежното нареждане , казаха , че на другия ден /т.е днес / ще ми изпратят фактура и договор , но към момента все още няма такъв дори след като им писах  Rolling Eyes

Та въпроса ми е дали трябва да се притеснявам или просто са много ангажирани и за това се бавят така нещата при тях.
Ще съм благодарна , ако някоя от вас е ползвала услугите им и има мнение   bouquet

# 448
Rintinty, благодаря! Ще погледна офертите, маршрута и разписанията. Аз имам време да планирам, т.е. да търся по-изгодни самолетни билети.

Мисля, че имаше още някой във форума, който беше направил по-кратък круиз, май 5-дневен newsm78 Но, може и да съм се объркала...

# 449
jfjallen,
сигурно са натоварени, един ден не е проблем, а и няколко.

Общи условия

Активация на акаунт